Логикс
Gooner
- Член од
- 17 септември 2007
- Мислења
- 7.358
- Поени од реакции
- 2.290
Абе добар е,играше на последните утакмици 2008/09 ,ама Диаби е перфектен за таа позиција.) За Насри имам исто мислење,се здиви некако последните месеци,дали заради повредата на почетокот не играше така,да се надеваме дека ке продолжи да се подобрува.)И ќе видите дека повторно ќе играме 4-3-3 така да не си праите многу планови
--- надополнето ---
Насри не е толку лош во одбрана. Ако ти текнува едно време се мислеше дали Насри да игра на позиција како Алонсо што игра и Насри не се противеше на тоа. Али и јас сум за Диаби таму и го гледам Насри како идниот Пирес ама некако уште не ги оправдале очекувањата.
--- надополнето ---
Според мене би бил Шамак затоа што Ван Перси се докажа на централната позиција и се уигра таму али ќе видиме...Иначе Насри ќе игра прва постава, али ако повторно Аршавин неможе да се врати физички ништо чудно е да игра на негово место.
Инаку мислам дека Венгер ке го игра Аршавин пред Насри.Како што реков зависи од противниците,ако треба поповлечено да играме,ке игра десно на местото на Шамак.Аршавин преку цела сезона имаше ситни повреди па неможеше да се покаже во вистинско светло.Да се надеваме дека сезонава ќе ја изигра на повиско ниво.
--- надополнето ---
Насри е подобар техничар,ама не е подобар од Диаби на таа позиција.Што покажа Волкот за да игра прва постава?Сезонава ке си влегува во 70 минута и ке биде како boost за тимот,нема место во првите 11 за него.Kakov Diabi be Nema da igra prv tim koj se kladi so mene? Nasri e bolje ili on ili Walcott ke igraat ! 4-3-3 ne ni odgovara mnogu poveke ni odgovara 4-4-2 zasto igrame fudbal so mnogu pasovi i sredinata treba da bide pojaka da ima poveke igraci da pravat akcii i da se branat ! A koa bi igrale so 3 u napad bi bilo nesto vaka Arsavin-Chamakh-RVP ! persi moze da igra po strana so negoviot jak udar so efe ! A camak e tuka skokacot so ke igra na visoki topki taka da bolje opcija spored mene e 4-4-2 !
Робин ќе игра во средина а Шамак(има играно како крилен напаѓач) десно од него,а за времето на натпреварот сигурно и ќе ротираат овие двајца.