Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
И ќе видите дека повторно ќе играме 4-3-3 така да не си праите многу планови :P:)

--- надополнето ---

Насри не е толку лош во одбрана. Ако ти текнува едно време се мислеше дали Насри да игра на позиција како Алонсо што игра и Насри не се противеше на тоа. Али и јас сум за Диаби таму и го гледам Насри како идниот Пирес ама некако уште не ги оправдале очекувањата.

--- надополнето ---

Според мене би бил Шамак затоа што Ван Перси се докажа на централната позиција и се уигра таму али ќе видиме...Иначе Насри ќе игра прва постава, али ако повторно Аршавин неможе да се врати физички ништо чудно е да игра на негово место.
Абе добар е,играше на последните утакмици 2008/09 ,ама Диаби е перфектен за таа позиција.:)) За Насри имам исто мислење,се здиви некако последните месеци,дали заради повредата на почетокот не играше така,да се надеваме дека ке продолжи да се подобрува.:))
Инаку мислам дека Венгер ке го игра Аршавин пред Насри.Како што реков зависи од противниците,ако треба поповлечено да играме,ке игра десно на местото на Шамак.Аршавин преку цела сезона имаше ситни повреди па неможеше да се покаже во вистинско светло.Да се надеваме дека сезонава ќе ја изигра на повиско ниво.

--- надополнето ---

Kakov Diabi be Nema da igra prv tim koj se kladi so mene? Nasri e bolje ili on ili Walcott ke igraat ! 4-3-3 ne ni odgovara mnogu poveke ni odgovara 4-4-2 zasto igrame fudbal so mnogu pasovi i sredinata treba da bide pojaka da ima poveke igraci da pravat akcii i da se branat ! A koa bi igrale so 3 u napad bi bilo nesto vaka Arsavin-Chamakh-RVP ! persi moze da igra po strana so negoviot jak udar so efe ! A camak e tuka skokacot so ke igra na visoki topki taka da bolje opcija spored mene e 4-4-2 !
Насри е подобар техничар,ама не е подобар од Диаби на таа позиција.Што покажа Волкот за да игра прва постава?Сезонава ке си влегува во 70 минута и ке биде како boost за тимот,нема место во првите 11 за него.
Робин ќе игра во средина а Шамак(има играно како крилен напаѓач) десно од него,а за времето на натпреварот сигурно и ќе ротираат овие двајца.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Не се согласувам за Волчко.
Заслужува прв состав повеќе од многумина што се во првиот состав.
Тој игра вистина , дава све од себе , за разлика на пример од Арша!
Десно пред Росицки треба секако да почнува Волчко!

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Off lele Arsavin e deset pati podobar od VOlkot i ne igraat plus na ista pozicija ! Abe bratce na RVP poise mu lezi kako krilen napagac vidovme i sami na svetskoto deka obozava da podava poso nemase sansi mnogu ! Ali toa znae jako da go prai da dava topki pa taka Camak ke gi koristi i ke siba golcinja i plus Camak e podobar suter so glava od RVP ! zatoa nemoze camak da bide krilen a rvp central !

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Off lele Arsavin e deset pati podobar od VOlkot i ne igraat plus na ista pozicija ! Abe bratce na RVP poise mu lezi kako krilen napagac vidovme i sami na svetskoto deka obozava da podava poso nemase sansi mnogu ! Ali toa znae jako da go prai da dava topki pa taka Camak ke gi koristi i ke siba golcinja i plus Camak e podobar suter so glava od RVP ! zatoa nemoze camak da bide krilen a rvp central !

Изгледа само ти не си видел што повише му лежи на Ван Перси на почетокот на минатата сезона..Цела своја кариера во Арсенал неможеше да се истакне како прв напаѓач и беше ограничен да игра поповлечено и сега кога конечно си дојде на својата позиција и се истакна со голови и асистенции глупо ќе биде да му се одземе тоа. Така да останува да видиме Венгер што смислил...

Иначе Волкот далеку е од прва постава..треба уште многу памет во неговата глава, а не само брзина во нозе за он да може да игра таму..

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
abe toa e tocno nikooj ne go osporuva toa ! Ali koa nekoj vika so 3 spica toa mora da bide taka sigurno camak ne e pojak kako krilen zaso on treba da skoka i da dava golovi so klava i da dobiva topki ! epa koa e vakva situacijata mora so dva spica i resen problem ! Nie sme arsenal i mora da igrame ofanzivno ne ni lici fudbal vo koj ke imame igraci poveke za branenje !

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Не се согласувам за Волчко.
Заслужува прв состав повеќе од многумина што се во првиот состав.
Тој игра вистина , дава све од себе , за разлика на пример од Арша!
Десно пред Росицки треба секако да почнува Волчко!
Од кој заслужува повеќе?И кажи ми што и направено толку Волкот?Кога ќе научи да води топка и да игра и со лева нога,тогаш може да игра во првиот тим.Бидејте реални,ни стамина,баланс,техника нема подобра од останатите играчи,само што ја има брзината...
Росицки го сметаш за во први 11?Чекај,фала богу изигра една сезона и тоа мислам само 1 натпревар изигра 90 минути...после 60 минути го немаше никаде,да си ја врати формата,ќе биде супер засилување од клупата.
Бентнер не играше крилен напаѓач?Игра многу подобро со глава од РвП,но сепак беше крило,така да ништо од твојот муабет.
Аршавин има многу квалитет ама work rate му е голема 0,ако сака да биде во првиот тим ќе треба да почне да се поти.

Но не се секирајте,ќе има место за сите во тимот кога ќе почнат да се повредуваат...:kesa:

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Pa jas ako ne ti teknuva kolku go kritikuvav venger za toa ! KAko moze da go igra nikki tamu ne mi bese jasno i uste ne mi e jano ! ali aj ! Zatoa go jadevme od site so trebase da gi tepame ! e toa ti e so tie formacii nekoi izmisleni !

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Pa jas ako ne ti teknuva kolku go kritikuvav venger za toa ! KAko moze da go igra nikki tamu ne mi bese jasno i uste ne mi e jano ! ali aj ! Zatoa go jadevme od site so trebase da gi tepame ! e toa ti e so tie formacii nekoi izmisleni !
Го јадевме од сите?
Победи од 1-6,2-0,4-1 и/првите 3 натпревари кога Бентнер играше како крило.:tv:

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Bendnter vrska si nemase kako krilo ! taka da toa bese najgolema utka na venger u taktikata ! kako moze covek od 2 metri da igra krilo spor slab so topka osven jak sut i udar so glava kako koller drugo ne go biva i go stava krilo da nafrla ! lol

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Bendnter vrska si nemase kako krilo ! taka da toa bese najgolema utka na venger u taktikata ! kako moze covek od 2 metri da igra krilo spor slab so topka osven jak sut i udar so glava kako koller drugo ne go biva i go stava krilo da nafrla ! lol
Незнаев дека си бил подобар стратег од Венгер.:tv:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Волкот е добар но сепак не е баш за да почне од почеток. Секогаш кога влагал од клупа бил подобар отколку кога играл цела утакмица. Волкот е добар кога треба играта да добие брзина и кога треба да се игра на контри.

А за Дијаби мислам дека во некои случаи е подобар од Насри но само ако не игра со мрза како што знае и ако неправи потег плус. Доколку ги елиминира тие две негативности мислам дека ќе е екстра но доколку изиграва мрза на теренот џабе му е целиот талент што го има. Сепак мислам дека во некои случаеви може и двајцата да играат. Предноста на Насри е што може да игра каде сака, а последните 3 месеци изигра екстра затоа што беше еден од ретките што се повредуваа и мислам дека го надмина проблемот со повредата.

А за напад неможам да тврдам дали Шамак или Перси ќе е подобар како крилен бидејќи сеуште го немам гледано Шамак како игра и се вклопува во тимот на Арсенал. Едно знам дека Песи може да игра и тоа одлично како крилен напаѓач но уште подобро како централен, а за Шамак да почекаме да видиме, иако мислам дека Венгер ќе го игра него како централен поради добрата игра со глава. Но ќе оставиме да видиме како ќе се одвива играта

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.240
ајјјјјјј.....5 страни бе луѓе за неполни 24 часа :vozbud:.
Вака сега.Значи мое мислење е дека Венгер ќе си продолжи со 4-3-3.Отприлика вака би излгедал составот:
АЛМУНИА(или нов)
Сања-анонимецот-Вермален-Клиши
Насри(???)-Сонг-Фабрегас
Шамак-РВП-Аршавин.
За Насри незнам.Зависи ако играме офанзивно тогаш Насри,а ако играме дефанзивно тогаш Диаби.За ВОЛЧКО тешко да биде прв состав зошо како шо кажа МАКЕДОНЕЦ или ЛОГИХ он ја има само брзината..За во одбрана треба да се зима упе еден штопер како и голман.А Аршавин ако е ист како минатата сезона мислам дека ќе си седи на клупа.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ајде јас предлагам сите да се одмориме макар 1-2 дена од фан клубов затоа што претеравме овие денови :)

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Епа заврши светсково првенство плус нема друго што да се гледа или прави па ќе си пишеме и правиме планови за формации па случајно ако не прочита Венгер можеби и ќе примени нешто од тука :pos2::pos2: па некого може и да земе како советник :pos2:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Епа заврши светсково првенство плус нема друго што да се гледа или прави па ќе си пишеме и правиме планови за формации па случајно ако не прочита Венгер можеби и ќе примени нешто од тука :pos2::pos2: па некого може и да земе како советник :pos2:

Имаме добар човек за тоа :):):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom