Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
Ако толку го следиш Арсенал и толку се разбираш ќе знаеш дека Вермален беше најкамен играч од целиот состав на Арсенал на пријателските, така да поштеди не од коментари после пријателските.

--- надополнето ---

'

Само мала исправка..Бергкамп беше донесен од Bruce Rioch, али своите квалитети почна да ги покажува со Арсен Венгер. Иначе Бергкамп е најталентираниот и најпаметниот играч што некогаш заиграл во Арсенал, во Премиер лига, а и во светот :). А Аршавин ако ја покаже истата форма како и минатата сезона одма нека се продава, особено по доагањето на Велингтон :)[/QUOTE:
И ти си грешка за вермален, не се покажа камен туку се повреди првата пријателска утакмица уште на почетокот и се опорави точно првото коло против евертон :salut:

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Ja koga bi stavil za prv tim Djouurou mi e milenik tamu i e poveke vreme vo timot i bi mu dal prednost pred Lorent ! Tolku vreme cekase da igra prv tim Djourou i da ne mu se dae sansa losho ke bide ! ke zavrshi kako aliadiere ! A Dudu koga potpisa za arsenal mi bese najomilen igrac vo timot na arsenal ! Pa neka ostane i ovaa sezona da vidime kako ke igra !

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Добро бе луѓе вие спиете ?? Коа успеавте да напишите 5 страни од вчера до денес ? :pos2:

Видов дека и вие имате потешкотии со составот....Не верувам дека Венгер би играл толку офанзивно....Мислам дека Сонг и Цеск ке бидат централно, но ако е така тогаш Цеск ке биде многу малку активен напред, бидејки ке ја контролира играта на средината и ке му помага на Сонг.... РвП може да игра зад Чамак и така и ке биде....Чамак ке биде најистурен напред, а овој ке го прати во позадина, нешто како Денис на времето....Аршавин лево, Тео десно, и нормално доста замени би имало и за повреди и слично.....Кај Аршавин може да игра Насри, кај Тео тоа е Росицки....Кај Цеск може да игра Диаби или повторно опција би бил Насри, а пак кај Сонг, тоа е Денилсон, со што би загубиле на сила.... Напред на местото на РвП може да играат многу играчи, па ако дојде до НЕ ДАЈ БОЖЕ повреда на РвП пола тим може да игра таму, почнувајки од Цеск....Тука е и Дуду или пак Вела.....Чамак си е најистурен во нападот....Друга алтернатива таму е Никлас...

Мислам дека тоа е тоа....

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Ти текнува на составов:
-Хлеб-Фламини-Цеск-Росицки
-------РвП-Адебајор----------

Еве ти 4-4-2 бе.:))

Сега работата е што Аршавин “малце“ е мрзлив и не се враќа често во одбрана,па не е типично крило ко Љумберг што беше,напред-назад 90 минути...ваљда ке си продолжи со 4-3-3...лево Аршавин, РвП во средина/Шамак десно,со што овие двајца ќе ротираат...Во средината Цеск ќе ги има Сонг и Диаби....:)) според мене тој ке биде составот,еве визуелно::)))
---------------Алмуниа(Шварцер?)(Фабиански)
Сања(Ебуе)-Косчелни(Џуру)-Вермален(нов)-Клиши(Гибс)
--------------Сонг(Дени:( )-Диаби(Насри/Рамзи)-----------------
----------------Цеск(Росицки/Вилшер)------------------------
------Шамак(Тео)----РвП(Бентнер)----Аршавин(Дуду/Вела)-------

Па не е лошо,нели?:))
Не заебавај овај состав со Фламини беше 5 месеци :D
Не верувам дека Перси и Шамак би играле заедно во формација 4-3-3. Во средина насри мислам дека 99% че игра прва постава, а за Аршавин си во право ама затоа пак Насри ќе игра поповлечено на десна страна. Може заедно да играат и Сонг и Диаби ама не верувам дека Насри ќе грее клупа.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Тиери Анри конечно се пресели во САД, а информацијата ја потврдија од Њујорк Ред Бул додавајќи дека поранешниот фудбалер на Барселона ќе дебитира на 22 јули во пријателскиот меч против Тотенхем, на Ред Бул Арената во Харисон, Њу Џерси.

„Тиери не само што е играч од светска класа кој сигурно ќе го крене квалитетот на играта на нашата екипа, туку е и спортист кој низ целата кариера се докажуваше како победник“, рече генералниот менаџер на Ред Бул, Ерик Солер.

За преселбата во Њујорк, Анри рече: „Ова е почеток на ново возбудливо поглавје во мојата кариера и мојот живот. Чест ми е што ќе играм за Њујорк Ред Бул. Свесен сум за историјата на тимот и мојата единствена цел во мојот престој тука ќе биде освојувањето на првата титула во шампионатот. Сигурен сум дека јас и моите соиграчи ќе успееме во тоа.”

--- надополнето ---

На 22 јули, на мојот роденден....Еве и официјално, иако некој поназад веке имаше кажано дека се преселува....

Му посакувам се најдобро

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Wowwwww Benik Afobe trenira so Seniorite ! Sakam da go gleam deckoto na klupa da vlaga pri vodstvo ! Parce praese za mladite ajde da vidime so prai sea ! KOlkav e cvrst silen Sol kako da mu e tatko,golem e mnogu ! Se zboruva za Zapata ! jak stoper brz cvrst mesavina od Sol i Gallas u stilot na igra ! Ajde toa e toa ! Mene me zagrizuva Golmanskata pozicija ne ne povrzuvaat so nieden ! Makedonec se slagam so tebe za sostavot i formacijata ! samo ne mislam deka ke igra prva volkot,tuka e nasri ke ima mnogu borba za koj da bide prv tim ! E vaka koa puka sostavot mi se svigja ! koa ima poveke kombinacii koj treba da se borat i da se pokazuvaat poveke od konkurentot za vlez u prv tim ! Ali Afobe taman ! AJde zveruuu za tebe sum !

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Исто така Арсен Венгер е познат по неговата 4-4-2 формација!
Ја има променето само кога игравме со еден единствен шпиц во Лигата на Шампиони а со 5 средина! Тогаш шпицот беше Аде.
Не е ова прв пат. Прв пат со еден шпиц играше Арсенал сезона 2006-07 на скоро сите натпревари во Лига на Шампиони кога му го закачи анри на Реал на гости!

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Не заебавај овај состав со Фламини беше 5 месеци :D
Не верувам дека Перси и Шамак би играле заедно во формација 4-3-3. Во средина насри мислам дека 99% че игра прва постава, а за Аршавин си во право ама затоа пак Насри ќе игра поповлечено на десна страна. Може заедно да играат и Сонг и Диаби ама не верувам дека Насри ќе грее клупа.
Ти текнува лани како ја почнавме сезоната?:))
Бентнер-РвП-Аршавин
Зашто сега да неможат заедно да играт?:)
За Насри незнам,зависи од противниците со кои ке играме,јас го гледам како крило,не на местото на Диаби.Диаби е многу подобар од Насри во одбрана,а не е и толку лош во напад,да не беа повредите,ќе беше стандарден првотимец..а верувам дека доста утакмици сезонава ќе почне како стартер.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Ајде облог дека вака ќе игра Венгер :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ако толку го следиш Арсенал и толку се разбираш ќе знаеш дека Вермален беше најкамен играч од целиот состав на Арсенал на пријателските, така да поштеди не од коментари после пријателските.

--- надополнето ---

'

Само мала исправка..Бергкамп беше донесен од Bruce Rioch, али своите квалитети почна да ги покажува со Арсен Венгер. Иначе Бергкамп е најталентираниот и најпаметниот играч што некогаш заиграл во Арсенал, во Премиер лига, а и во светот :). А Аршавин ако ја покаже истата форма како и минатата сезона одма нека се продава, особено по доагањето на Велингтон :)[/QUOTE:
И ти си грешка за вермален, не се покажа камен туку се повреди првата пријателска утакмица уште на почетокот и се опорави точно првото коло против евертон :salut:

Хмм..Вермален изигра 4 пријателски и баш ми текнува кога читав коментари на Арсенал Маниа против него како лошо изиграл од страна на некои како Аршесавин.

Еве некои коментари од утакмицата со Барнет:

diaby (Lobby Member) on July 18th, 2009, 3:48 pm
If verm can't defend against a team in league 2 then I'm worried

MICKEY (Lobby Member) on July 18th, 2009, 3:48 pm
vermaelen doesnt look convincing at all! hope its just a case of first game jitter

sn196 (Lobby Member) on July 18th, 2009, 4:19 pm
Eboue is better than Vermaelen

Така да не треба да се проценува многу на пријателските. Венгер кажа дека овој новиов бил фајтер што значи едвај чека да почне сезоната.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Ако играат вака со то што на местото на Бендтнер би бил Шамак така?, во средина скоро сигурно ќе играаат со два DM т.е Диаби и Сонг, Фабрегас перед нив како плеј ко сезонава. Е сега пак викам дека Насри ќе има предност пред Диаби оти последните 3 месеци од ланската сезона беше СТРАШЕН! А напред оваа поставеност нема да значи ништо, е вкрстуваат постојано и сами нема да знаат кој на која позиција игра!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Wowwwww Benik Afobe trenira so Seniorite ! Sakam da go gleam deckoto na klupa da vlaga pri vodstvo ! Parce praese za mladite ajde da vidime so prai sea ! KOlkav e cvrst silen Sol kako da mu e tatko,golem e mnogu ! Se zboruva za Zapata ! jak stoper brz cvrst mesavina od Sol i Gallas u stilot na igra ! Ajde toa e toa ! Mene me zagrizuva Golmanskata pozicija ne ne povrzuvaat so nieden ! Makedonec se slagam so tebe za sostavot i formacijata ! samo ne mislam deka ke igra prva volkot,tuka e nasri ke ima mnogu borba za koj da bide prv tim ! E vaka koa puka sostavot mi se svigja ! koa ima poveke kombinacii koj treba da se borat i da se pokazuvaat poveke od konkurentot za vlez u prv tim ! Ali Afobe taman ! AJde zveruuu za tebe sum !

Кај го виде Афобе бе..Ако мислеше за тој на осмата слика, тој е Фримпонг иначе. И Афобе има време за чекање. Сега треба на Ват да му се даде шанса да се докаже.

И ќе видите дека повторно ќе играме 4-3-3 така да не си праите многу планови :P:)

--- надополнето ---

Ти текнува лани како ја почнавме сезоната?:))
Бентнер-РвП-Аршавин
Зашто сега да неможат заедно да играт?:)
За Насри незнам,зависи од противниците со кои ке играме,јас го гледам како крило,не на местото на Диаби.Диаби е многу подобар од Насри во одбрана,а не е и толку лош во напад,да не беа повредите,ќе беше стандарден првотимец..а верувам дека доста утакмици сезонава ќе почне како стартер.
Насри не е толку лош во одбрана. Ако ти текнува едно време се мислеше дали Насри да игра на позиција како Алонсо што игра и Насри не се противеше на тоа. Али и јас сум за Диаби таму и го гледам Насри како идниот Пирес ама некако уште не ги оправдале очекувањата.

--- надополнето ---

Ако играат вака со то што на местото на Бендтнер би бил Шамак така?, во средина скоро сигурно ќе играаат со два DM т.е Диаби и Сонг, Фабрегас перед нив како плеј ко сезонава. Е сега пак викам дека Насри ќе има предност пред Диаби оти последните 3 месеци од ланската сезона беше СТРАШЕН! А напред оваа поставеност нема да значи ништо, е вкрстуваат постојано и сами нема да знаат кој на која позиција игра!
Според мене би бил Шамак затоа што Ван Перси се докажа на централната позиција и се уигра таму али ќе видиме...Иначе Насри ќе игра прва постава, али ако повторно Аршавин неможе да се врати физички ништо чудно е да игра на негово место.

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Kakov Diabi be Nema da igra prv tim koj se kladi so mene? Nasri e bolje ili on ili Walcott ke igraat ! 4-3-3 ne ni odgovara mnogu poveke ni odgovara 4-4-2 zasto igrame fudbal so mnogu pasovi i sredinata treba da bide pojaka da ima poveke igraci da pravat akcii i da se branat ! A koa bi igrale so 3 u napad bi bilo nesto vaka Arsavin-Chamakh-RVP ! persi moze da igra po strana so negoviot jak udar so efe ! A camak e tuka skokacot so ke igra na visoki topki taka da bolje opcija spored mene e 4-4-2 !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom