Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Aj vaka,znaci igra ofanzivno krilo,samo koga NEMA koj da igra tamu ili koga treba da se cuva rezutat.Znaci primarna rabota nemu mu e da vrsi pritisok i da presekuva topki.So negovoto vleguvanje malce da se smiri igrata,da iznudi nekoj faul,pominuva vreme...i stignuvame do pobeda.=))
Koga sme primile gol od desna strana koga Sanja i Ebue igrale?=))
Da,edna utakmica igrase levo,ama ako pamtam poveke bea,a na edna i postigna gol(iako offsajd bese).
A ima igrano i lev bek,iako za toa sezonava nema da ima potreba koga gi imame Gibbs i Traore kako zameni.
Zaboravi deka koga dojde Ebue prvata sezona bese izbran za najdobar desen bek?=))
Ali jbg,profesorot go najde Sanja.xD
Po kvalitetna zamena jas ne gledam za nego,kazete mi eden desen bek,koj bi doshol/i bi sedel na klupa?
Za Gilbert i Hojt,nema da iskomentiram,smesno e.
Може да се најде, сигурен сум во тоа. Кога е Венгер у питање, ќе го ископа. Првата сезона и Сања беше избран за најдобар, па останативе две сезони клапна малце. Не е тоа е тоа. Значи ако него му е примарна работа да сече топки и да врши притисок, ондак незнам што би барал како крилен напаѓач со тоа. Цел муабет паѓа во вода кога ќе ти кажам дека мене таков играч не ме бендисува, се живцирам кога некој игра на памет, кога некад ќе напраи се и на крај ќе мора да падне без никаков контакт, кој шутира од мртви агли по страна уместо фино лепо да подаде или да набаци. Тоа се прави пречесто, никако да му дојде памет, исто ко на Диаби... така да ако сака да си оди, ја слободно би го пуштил без никакво двоумење.

Член од
13 мај 2008
Мислења
139
Поени од реакции
2
Никогаш нема да бидам како некои тука кои го плукаа Венгер и кои Сити и Тотенхем ги ставаат пред нас...

Венгер е она што сме денес !

:zver::zver::zver::zver::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Дај пишете нешто корисно ко на пример дека гнидата почиња да :pusk:

Адебајор: Венгер е најзаслужен за она што сум денес

http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=c2d92d47-811a-4cd2-ab15-2c8c8fabd3ea&ln=3&typeBack=Последни Вести

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
:zver::zver::zver::zver::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Дај пишете нешто корисно ко на пример дека гнидата почиња да :pusk:

Адебајор: Венгер е најзаслужен за она што сум денес

http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=c2d92d47-811a-4cd2-ab15-2c8c8fabd3ea&ln=3&typeBack=Последни Вести
ПО интервјуто може да видиш колку (не)вреди. Лиже каде плукнал.

Т

Топџија

Гостин
Мене искрено Ебуе отсекогаш ми бил еден од поомилените играчи. Уште од првата сезона(таа со ЛШ финале) играше со емоции, со љубов кон клубот и сеуште е така. Јеби га не е доволно добар за прв тим, али би го избрал сигурно за најдобар 12-ти играч во ЕПЛ. Окарактеризиран е од соиграчите како најдобар забавувач во соблекувалната, за мене е тоа нешто непроценливо. Така да не би сакал да си оди.

Што се однесува до составот за утре, мислам дека Дијаби дефинитивно ќе биде во првиот тим повторно. Еве зошто: Венгер имаше скоро(вчера или денес) еден осврт кон противникот, во кој смета дека Волфси ќе ја бараат шансата од прекини, со нафрлувања во шестнаесетникот и ќе се потпрат на физичките предиспозиции. За тоа ни треба некој покрупен и повисок играч кој ќе покрие позади во воздушните дуели. Е сега колку добро ја користи Дијаби таа висина, тоа е дискутабилно, али во секој случај покорисен е во тој поглед од Насри или Росицки.
Моја прогноза за составот:

----------------------Алмунија--------------------
----Сања---Галас----Вермален----Гибс-----
--------Фабрегас-----Сонг----Дијаби-----
----Аршавин-----РвП------Едуардо-------

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Мене искрено Ебуе отсекогаш ми бил еден од поомилените играчи. Уште од првата сезона(таа со ЛШ финале) играше со емоции, со љубов кон клубот и сеуште е така. Јеби га не е доволно добар за прв тим, али би го избрал сигурно за најдобар 12-ти играч во ЕПЛ. Окарактеризиран е од соиграчите како најдобар забавувач во соблекувалната, за мене е тоа нешто непроценливо. Така да не би сакал да си оди.

Што се однесува до составот за утре, мислам дека Дијаби дефинитивно ќе биде во првиот тим повторно. Еве зошто: Венгер имаше скоро(вчера или денес) еден осврт кон противникот, во кој смета дека Волфси ќе ја бараат шансата од прекини, со нафрлувања во шестнаесетникот и ќе се потпрат на физичките предиспозиции. За тоа ни треба некој покрупен и повисок играч кој ќе покрие позади во воздушните дуели. Е сега колку добро ја користи Дијаби таа висина, тоа е дискутабилно, али во секој случај покорисен е во тој поглед од Насри или Росицки.
Моја прогноза за составот:

----------------------Алмунија--------------------
----Сања---Галас----Вермален----Гибс-----
--------Фабрегас-----Сонг----Дијаби-----
----Аршавин-----РвП------Едуардо-------

За Дијаби тоа е точно а и имам приметено дека со вакви екипи што играат повеќе физички и затворено го става Ебуе на местото на Сања ли тоа не значи дека и утре ќе биде :)

I koj bi bil zamena za Sanja?
Gilbert?Nemoj ne me raduj.
Ebue ni e all-round igrac.Se zrtvuva za timot,i zasega odicno se pokazuva pri zamenuvanjeto na Sanja.
Samo neka prodolzi vaka.

Informacijava e stara 3 dena.A i Wenger neznam dali bi go dadel.Ne bi sakal da ostane bez zamena za desniot bek.:back:

Ubavo kazano od LoGiX. Konecno nekoj da razmisluva za nesto sto se narekuva golema klupa, zasto taka se osvojuvaat tituli a Gilbert i Hoyte nikogas nema da stanat ni prosecni igraci. Premnogu slabi vo odbrana.

И уште нешто...неможам да сфатам како некој на почеток на сезона имал желба Хунтелар да дојде во Арсенал. Па тој уште повеќе ќе ја успореше играта од Адебајор а и сиротиот ни со Македонија неможеше гол да даде :)

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
За ебуе ќе кажам само едно сакам да остане во тимот и крај , оти ебуе е единствен играч кој трча цели 90 мин + продолжение , можеби не е добар во нападот но тоа не е ногова позиција тој таму игра принудно а , кога игра десен бек е одличен немам зборови , а кој тој што мисли дека ќе најде еден играч да игра и десен бек и десно крило и на моменти ДМ нека ми кажи, кој е тој играч :?

Член од
13 мај 2008
Мислења
139
Поени од реакции
2
За ебуе ќе кажам само едно сакам да остане во тимот и крај , оти ебуе е единствен играч кој трча цели 90 мин + продолжение , можеби не е добар во нападот но тоа не е ногова позиција тој таму игра принудно а , кога игра десен бек е одличен немам зборови , а кој тој што мисли дека ќе најде еден играч да игра и десен бек и десно крило и на моменти ДМ нека ми кажи, кој е тој играч :?

i lev bek igrase znaci momce za se

mr.cornelius1

И ОНДАК ТО..
Член од
1 ноември 2009
Мислења
773
Поени од реакции
14
денес сите пред ТВ и да се радуваме на новата победа на АРСЕНАЛ:smir:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Можеби стварно Ебуе игра со срце но сепак нема завршница, трча се бори но му фали уште нешто, нешто што не е доволно за Арсенал. А за замена ќе се најде, ако оди ќе оди на крај на сезоната, а до тогаш има време. Едино што ми се свиѓа кај Ебуе што се бори но што да правиме нема капацитет!!
Абе,ај кажи ми што му фали за десен бек?
Може да се најде, сигурен сум во тоа. Кога е Венгер у питање, ќе го ископа. Првата сезона и Сања беше избран за најдобар, па останативе две сезони клапна малце. Не е тоа е тоа. Значи ако него му е примарна работа да сече топки и да врши притисок, ондак незнам што би барал како крилен напаѓач со тоа. Цел муабет паѓа во вода кога ќе ти кажам дека мене таков играч не ме бендисува, се живцирам кога некој игра на памет, кога некад ќе напраи се и на крај ќе мора да падне без никаков контакт, кој шутира од мртви агли по страна уместо фино лепо да подаде или да набаци. Тоа се прави пречесто, никако да му дојде памет, исто ко на Диаби... така да ако сака да си оди, ја слободно би го пуштил без никакво двоумење.
Мислиш втората/оваа му е трета сезона,не четврта.:smir:

Епа не разбираш,бидејќи тоа ти се вика тактика.
Ок,друго е кога Тео,Насри,Росицки не се повредени а Ебуе игра на таа позиција,но кога се случило тоа?Само кога треба да се чува резултат,get it?
Ми паѓа муабетот во вода зашто таков играч не ти се свиѓа:pos:.Зоки бе,=))Кажи ми дали ова го прави кога игра десен бек?Кажи ми дали е просечен играч како десен бек?Кажи ми дали при предност не треба малце да се лежи на тревата?Кажи ми дали Венгер би го ставал во игра ако игра напамет?
:back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom