Фан Клуб: Јувентус

G

grande-juve

Гостин
Real Madrid boss Jose Mourinho says he has no problem with Antonio Contebeing described as the Italian Special One. “I’m honoured.”
Conte led Juventus to the Scudetto last season after leaving little Siena for the club he performed for as a player.
“I like that the fans call Conte the Italian Special One,” Mourinho, the original Special One, told Tuttosport. “I feel honoured.”
The former midfielder impressed onlookers with his tactics last term, but also with the way he was able to fire up his side.
I like Conte a lot as a Coach,” Mourinho added. “He is a bit like me. He knows what he wants and is a real winner. He has a lot of charisma.”

“Can Juventus surprise in the Champions League? Let's not kid anyone, Juventusare a big team in Europe and it would be absolutely normal if they go far in the competition,” Mou underlined.
“The surprise would be if they go all the way and win the Champions League after not playing in Europe last year. But it would not surprise me at all if they make it to the quarters or semi-finals.”

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Да се надеваме дека не е ироничен за ова:Juve je odličan, ne znam što se brinete. Izguraće jesen u Ligi šampiona, a onda dolazi Ljorente u januaru. Otkud znam? Slobodno me navedite kao izvor", dodao je Murinjo, a ostalo je nejasno da li je ironičan.
Тоа за Љоренте е чиста измислица на порталот.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Со среќа нека му е на Капитенот во Австралија.Ќе фали сезонава,не сум научен да го гледам Јувентус без Дел Пиеро,макар седел и на клупа.
Еве еден добар текст што го најдов,посветен на Капитенот

I can’t really recall a single time I’ve seen him cry. And now I can see the tears forming in his eyes, and still he stands still and thanks his supporters, saying goodbye. This, everyone, is My Captain. Few words, few smiles, few tears. He’s never been very chatty, most of times private, but I’d like to find someone who doesn’t appreciate him even more for that. He played with all his heart and determination, and stubborness sometimes. Never gave up on a time that, after many years full of victory, got in a scandal and didn’t play in Serie A. He never gave up on Juve, he never gave up on us fans, neither those who stopped believing, if there were any.
I just wish, I do, that he knew how much he meant for our team, for us supporters, and what a great example he has been through good and bad times for Juventus. Never lost hope, always loved the team, always loved our colors, always loved us fans. I hope he has the slightest idea of how great he is and has been and will be for us all, playing for whatever team he chooses. I’ll support him wherever he goes, and I’ll be glad, and proud, to say he has been my captain, to say I was his supporter, and that I’ve seen Del Piero play.
Grazie Capitano :place:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Трезеге беше страшен играч, без никакви техники, брзини и дриблинг... но доста снаодлив, секоја шанса знаеше максимално да ја искористи. За глава беше одличен.

Јакинта имаше голема шанса да го замени, сличен тип на фудбалер е. Но ете, не успеа. Ипак доста не вадеше, затоа и не треба да плукаме по него без разлика што во последните години беше дрво.

Ретко веќе се раѓаат вакви фудбалери, прашање е дали и ќе најдеме замена за Трезеге.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Трезеге беше страшен играч, без никакви техники, брзини и дриблинг... но доста снаодлив, секоја шанса знаеше максимално да ја искористи. За глава беше одличен.

Јакинта имаше голема шанса да го замени, сличен тип на фудбалер е. Но ете, не успеа. Ипак доста не вадеше, затоа и не треба да плукаме по него без разлика што во последните години беше дрво.

Ретко веќе се раѓаат вакви фудбалери, прашање е дали и ќе најдеме замена за Трезеге.
http://fcjuventus.info/transferi/56-nezvanino/2466-del-piero-odbio-liverpool-zbog-heysel-tragedije.html
Gedaj sto ti znaci patriotizam!
Ne e ovaa Ibrahimovic prven dojde vo Juventus pa vo Iner pa Milan .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
За Љоренте пиши и на тутоспорт и тутојуве......
Да, да. На Тутоспорт не било цело интервјуто (во онлајн изданието). Малку порталот ја има измодифицирано изјавата, сепак Мурињо вели дека е убеден дека Љоренте за 15 милиони евра во Јануари ќе биди играч на Јувентус.

Мурињо исто така упатил критики зошто на состанокот на тренерите во Швајцарија не бил повикан и Конте.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Мурињо исто така упатил критики зошто на состанокот на тренерите во Швајцарија не бил повикан и Конте.
Порано шо не е повикан, уште 500 глупости ќе измислеа ФИГЦ.

F

FuckYouAll

Гостин
Циглата замина на позајмица во Локомотив Москва.
--- надополнето: 6 септември 2012 во 22:40 ---
http://juventiknows.com/tactical-analysis-udinese-1-4-juventus-serie-a-matchday-2/

Тактичка анализа на мечот Удине-Јуве, за сите оние шо сакет во детали да навлегвет:D , на англиски е.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605

Трезеге беше потег играч. Можи не беше некој силен техничар, ама беше класичен убиец во 16-тникот. Покрај неговата најсилна страна, играта со глава, знаеше добро да ја прочита играта на соиграчите и секогаш да биди на вистинското место да прими топка. Заедно со Дел Пиеро го сочинуваа еден од најдобрите (ако не и најдобар) напаѓачки тандем во историјата на клубот. Одлично се надополнуваа, тоа што му недостигаше на едниот го имаше другиот. Алекс (техника, чуство за пас, слободен удар), Трезеге (удар со глава, и играч кој знаеше од најнепогодна позиција да упати шут кон голот).

Јакинта едноставно се најде во погрешно време на погрешно место. Да беше Конте (или некој друг поспособен) тренер на Јуве, а не Раниери, кој ќе знаеше максимално да го насочи и искористи потенцијалот на Јакинта,тој ќе беше еден од најсилните оружја на Јуве, имаше неверојатно чувство за гол,а можеби и помалку ќе го мачеа повредите.Голем работник на терен, иако играше како најистурен во нападот, секогаш на крајот беше еден од играчите на Јуве кои имаа најмногу километри истрчано.Се шпекулираше дека Конте ќе смета на него минатата сезона, впрочем ги изигра повеќето пријателски како стартер, токму со цел да му се даде уште една шанса, но најверојатно континуираните повреди од 2 сезони со ред го постигнаа својот резултат. Јакинта никогаш не беше исвиркуван од трибините, секогаш беше еден од неколкуте играчи (вклучувајќи ги и Буфон,Дел Пиеро,Киелини,Маркизио) на Јуве кои беа испраќани со аплауз и во најлошите моменти за клубот кога заврши на 7-мо место, токму поради тоа што очигледно беше дека го дава максимумот од себе.

G

grande-juve

Гостин
Vieri-Shock: “Calciopoli è stata inventata da Moratti, ho ... - SpazioJuve

VIERI: MORATTI JE REŽIRAO CALCIOPOLI
"Spreman sam da pokažem taj dokument, za koji su svi znali. To ne mogu kriti, jer sam i sam prevaren i špijuniran. 70% ugovora fudbalerima je plaćao Inter, a 30% Telekom Italije, sve u cilju manjeg plaćanja poreza. Također, Moratti i Telekom su imali su dogovor o uklanjanju drugih timova, kako bi Inter dospio na vrh. Žao mi je Juventusa, kao i Milana, koji su najviše oštećeni, jer sam tada mislio da radim ispravnu stvar, za dobrobit kluba", rekao je Vieri.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380

"Spreman sam da pokažem taj dokument, za koji su svi znali. To ne mogu kriti, jer sam i sam prevaren i špijuniran. 70% ugovora fudbalerima je plaćao Inter, a 30% Telekom Italije, sve u cilju manjeg plaćanja poreza. Također, Moratti i Telekom su imali su dogovor o uklanjanju drugih timova, kako bi Inter dospio na vrh. Žao mi je Juventusa, kao i Milana, koji su najviše oštećeni, jer sam tada mislio da radim ispravnu stvar, za dobrobit kluba", rekao je Vieri.
Џабе друже , знаеш што ќе ти кажат шинтерашите ? Дело застарело .. они су невини :sneaky:

VratislavGresko

self-declared Macedonian
Член од
17 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
48

А какви докази дава? Треба озбилно да сфатиме човек што вели дека тоа што го прислушкувале му направило психичко растројство и му ја уништило карирерата? А не го уништило тоа што го фати лудило на средни години, од ноќен живот до мавање на сите манекенки во Италија. Клубот го купи како најскап фудбалер во светот,вложувал во него и секој клуб следи колку спортски живот водат нивните играчи.
А за калчиополи ги извртувате работите, вам не ви е битно дали се местеле утакмици, битно е кој ги нашол доказите за тоа. е браво за вас

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Во самиот град Торино Јувентус нема мнозински број на навивачи во однос на градскиот ривал ФК Торино, и поради тоа Јувентус на гостинските натпревари секогаш бил повеќе пратен, а во многу случаеви имал и повеќе навивачи отколку домаќинот против кого тогаш играл.

Interesen fakt :)

Kajgana Shop

На врв Bottom