Фан Клуб: Јувентус

G

grande-juve

Гостин
А за калчиополи ги извртувате работите, вам не ви е битно дали се местеле утакмици, битно е кој ги нашол доказите за тоа. е браво за вас
Јас уште не знам кои натпревари Моџи ги наместил, ако може некое линкче. И да, Моџи контактирал со судиската организација, ама испадна дека и сите други контактирале, тоа се било ко црева испреплетено, Тронкети (интераш) на чело на Телеком и Гвидо Роси (интераш) судијата што го водел процесот... И нормално дека во најмала рака ќе се сомневаме дека тоа беше Фарсополи, а не Калчополи.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Клубот го купи како најскап фудбалер во светот,вложувал во него и секој клуб следи колку спортски живот водат нивните играчи.
А за калчиополи ги извртувате работите, вам не ви е битно дали се местеле утакмици, битно е кој ги нашол доказите за тоа. е браво за вас
Точно е тоа дека секој клуб го следи спортскиот живот на своите играчи, ама оној што не е способен да го направи тоа на нормален начин, праќа агенти да го следат.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Џабе друже , знаеш што ќе ти кажат шинтерашите ? Дело застарело .. они су невини :sneaky:
ммм со виери игра 20-25 играчи во тој период никој не изјави такво нешто. интер го пратеше виери пред калчополи. колку е битен виери говори и фактот ни одбраната на моџи не го сфати сериозно. и трето ова е пред 2 или 3 години изјава на бобо кога се закани дека ќе го приложи доказот на судењето со интер. немој да бидеш карло гарганезе и да им даваш лажна надеж на пријателите од фан клубот.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
ммм со виери игра 20-25 играчи во тој период никој не изјави такво нешто. интер го пратеше виери пред калчополи. колку е битен виери говори и фактот ни одбраната на моџи не го сфати сериозно. и трето ова е пред 2 или 3 години изјава на бобо кога се закани дека ќе го приложи доказот на судењето со интер. немој да бидеш карло гарганезе и да им даваш лажна надеж на пријателите од фан клубот.
Абе друже, се во ред, ама и зад Конте застнаа 23 играчи од Сиена ама само тој го јадеше стапот! Ме разбираш има во некои работи нелогичности!

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Абе друже, се во ред, ама и зад Конте застнаа 23 играчи од Сиена ама само тој го јадеше стапот! Ме разбираш има во некои работи нелогичности!
еххх и јас мислам дека со конте е голема глупост ... дефинитивно е некоја одмазда/опомена за јувентус што и како се имаат зајадено јуве и кого не знам. само штета за конте .. а што се случи со пепе и бонучи кога сме кај муабетов.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
еххх и јас мислам дека со конте е голема глупост ... дефинитивно е некоја одмазда/опомена за јувентус што и како се имаат зајадено јуве и кого не знам. само штета за конте .. а што се случи со пепе и бонучи кога сме кај муабетов.
Ослободени се од сите обвиненија.Они беа само пиони у целиов случај,као еве не е само Конте има и други осомничени во скандалов.Само на крај испадна дека немаат никакви докази(тел.разговори,снимки итн) против нив,како што најавуваа,па не можеа никако да ги казнат.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ослободени се и Пепе и Бонучи ... Само Конте јадеше казна друг никој, ниту други играчи (зборам кога беа судени заедно и конте и бонучи и пепе и таму не знам овој Ди вајо ли беше појма неам, а тоа каробио и другите кога си ги судеа си беше посебно..) Значи целиот процес фактички беше против Конте пошто само он го јадеше (а логично е дека треба и другите 23 играчи од Сиена кои застанаа во одбрана на Конте да го јадат пошто автоматски и тие би знаеле за наместениот натпревар и да не пријават.. Пред да го судат конте со Син се зајадовме и после кога го прашав а овие други 23 што не ги осудат, типот ми рече no comment ...) МНОГУ НЕЛОГИЧНОСТИ !!!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
МНОГУ НЕЛОГИЧНОСТИ !!!
Премногу за една сериозна држава и судски систем каков што има Италија.

1. Цело обвинение на Конте се темели на изјавата на само еден играч (Пипо Каробио), за кој е докажано дека има наместено доста натпревари, дека Конте пред цел тим од 24 играчи им рекол дека демек нерешено ќе заврши.

2. Освен Каробио, сите други 23 играчи го кажуваат истото: Дека Конте нема воопшто изјавено таква работа пред играчите, и дека тоа е чиста измислица.

3. Зошто Судот, кога веќе го прогласи Конте за виновен врз темел на обвинувањата на Каробио, зошто не покрена обвинение против 23-те играчи од Сиена за лажно сведочење, и давање лажни изјави пред Суд? Нешто што е задолжително во секој процес, и после што судот е ДОЛЖЕН така да постапи, ако се утврди тоа! Според пресудата, логичен исход според случајот е тоа дека само Каробио е во право, додека сите 23 играчи лажат, и треба кривично да одговараат за лажно сведочење!

4. Зарем Конте е аматер во фудбалот, па чисто би се изглупирал пред цел тим да вели дека е наместен натпреварот?

5. Конте е казнет заради тоа што ЗНАЕЛ ДЕКА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА КЛУБОТ СИЕНА МАСИМО МЕЦАРОМА наместил натпревари и не пријавил. Зошто кога е така Мецарома нема добиено забрана за водење на клубот? Зошто воопшто не е почнат процес и се нема подигнато обвинителен акт против него, туку единствената казна што ја доби клубот (а не Претседателот) е почеток на сезоната со - 6 поени, а на Мецарома му е дозволено да го води клубот?

6. На почетокот на скандалот како најмногу инволвирани покрај Масиело се спомнуваа и Маури (кој беше и уапсен) и Кришито, па против никој нема пресуда. Паднаа во вода сите обвинувања од страна на Палаци.

Има уште многу нелогичности. Многу докажани фудбалски стручњаци имаат застанато во одбрана на Конте и тоа не само новинари познати како пројуве (Зулијани, Кирико итн)! Тука е и Кришитело, уредникот на Калчомеркато и Тутомеркато, кој важи за огромен навивач на Рома, тука е и Џанлука Ди Марцио, па дури се шпекулираше (не е потврдена официјално информацијата) дека и еден од главните новинари кои се блиски до Интер, Рекалкати застанал во одбрана на Конте изјавувајќи дека од утре секој играч кој што не е задоволен од тренерот може комотно да го обвини дека местел/знаел дека има наместени натпревари, тука е и поранешниот главен уредник на Кориере Алесандро Вокалели и уште многу други докажани новинарски и тренерски имиња во Италија.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Eden interesen fakt za vas, proverete go Palazzi kako se odnesuval kontra Inter vo minatoto vo t.n. slucaj Calcopoli 2, ova za tie sto mislat deka tipot e prointer naklonet i deka Inter ima nekakva vrska so ova so Conte. ;)
Toa e nevozmozno, Palazzi za Inter i navivacite na Inter ostanuva neprijatel, ova so Conte sigurno deka nema da ni go promeni mislenjeto za nego, i bukvalno nisto nema da go promeni mislenjeto kon nego bez ogled na Se.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Eden interesen fakt za vas, proverete go Palazzi kako se odnesuval kontra Inter vo minatoto vo t.n. slucaj Calcopoli 2, ova za tie sto mislat deka tipot e prointer naklonet i deka Inter ima nekakva vrska so ova so Conte. ;)
Toa e nevozmozno, Palazzi za Inter i navivacite na Inter ostanuva neprijatel, ova so Conte sigurno deka nema da ni go promeni mislenjeto za nego, i bukvalno nisto nema da go promeni mislenjeto kon nego bez ogled na Se.
Абе мене не ме интересира Палаци, мене ме интересира ова што го осудија Конте што не е логично дали можеш да ми го објасниш !

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Абе мене не ме интересира Палаци, мене ме интересира ова што го осудија Конте што не е логично дали можеш да ми го објасниш !
Koj sum pa ja da go objasnuvam toa :), nit znam sto se kazuvalo za vreme na sudenjeto, sto sve se predalo kako dokaz i slicno, sveedno, samo sakav da potenciram deka Palazzi ko covek voopsto nit bil nit ke bide naklonet kon Inter. Dali imalo logika ili ne, nie na forumov i ostali na netov ne sme ama bas nikakov faktor i nisto ne mozeme da smenime. Conte ima upateno uste edna zalba, neznam koga ke bid epilogot od istata, ili istiot pominal, poim nemam.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Koj sum pa ja da go objasnuvam toa :), nit znam sto se kazuvalo za vreme na sudenjeto, sto sve se predalo kako dokaz i slicno, sveedno, samo sakav da potenciram deka Palazzi ko covek voopsto nit bil nit ke bide naklonet kon Inter. Dali imalo logika ili ne, nie na forumov i ostali na netov ne sme ama bas nikakov faktor i nisto ne mozeme da smenime. Conte ima upateno uste edna zalba, neznam koga ke bid epilogot od istata, ili istiot pominal, poim nemam.
Се океј друже , не знаеме што се крие зад сето ова , но сигурно знаеме дека нема никакви докази предадено во целиот процес, цело обвинение се базира на сведочењето на Каробио . Судот реши да му верува на овој овој никаквец со дебело криминално минато. Да имаше било какви докази , судот ќе ги изнесеше пред јавност по пресудата , со цел да се спречи сомнежот во овој случај кај целата Италијанска јавност, не само кај луѓето приврзани за Јуве.

Kajgana Shop

На врв Bottom