Фан Клуб: Јувентус

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Здраво,
Јас после освојувањето на Суперкупот ја искористив понудата да се нарача без да се плати поштарина ( ако исносот е поголем од 80 евра) и купив дрес и плус некои други работи со вкупна вредност од 125 евра.Робата преку UPS стигна во Скопје,кога им се јавив да видам кога ќе ми ја достават на домашна адреса ми рекоа дека робата е на аеродром и дека ќе треба да се царини поради тоа што фактурата била поголема од 45 евра.Ми рекоа дека на тие 125 евра треба да платам царина 15%,ДДВ 18%,лежарина 1200 денари и шпедитерска услуга 1300 денари или севкупно требаше да платам 5200 денари.Откако ги платив тие 5200 денари ми ја испорачаа робата.Тоа беше мојот случај, е сега за тебе поради тоа што помина промотивниот период за бесплатна поштарина, ќе треба да платиш и поштарина и ќе ти искочи многу скапо.Доколку пак купуваш поефтини работи да не надминат 45 евра тогаш не ти се исплати да плаќаш поштарина од 30 евра.Моја препорака ти е резервирај карти преку Wizzair и на шопинг во Торино.Поздрав
Ќе ти ебам Стевото, ти текна да споделиш некое искуство, иначе те мрзи да пишуваш:).

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Па вие тоа го повтарате, да не бил судот ова-она, не би освоиле ништо. а за прва триплета у италија и редно би било да се сними емисија, зашто не. Сите титули што ги имате вие ги имаме и ние,и не сме ги освоиле пред децении па да не споредуваш со звезда.
што се однесува до европа,каде што малку потешко се мести титула вака стоиме=
Juventus -European Champions' Cup / UEFA Champions League: 2
Inter -European Champions' Cup / UEFA Champions League: 3

Точно е, ни фали трофејот освоена Серија Б, но не значи дека сме заслужиле до толку да не потценувате
И Торино и Болоња во Италија ги имаат истите трофеи како што ги имаат Јуве,Милан и Интер (освен Европските), па никој не ги смета како гиганти. Јуве е убедливо најтрофеен тим во Италија со најмногу освоени Скудета (28/30) и Купови заедно со Рома (9), Милан е убедливо најтрофеен Италијански тим во Европските натпреварувања, а Интер единствено нешто што има повеќе од Јуве и Милан е тоа што освоил триплете/1 титула ЛШ. Ако за Интер е редно да се сними емисија за триплетата, за Јуве треба да се сними цел серијал документарци за трофеите во Италија, а за Милан како најдобар Италијански тим во Европските натпреварувања и втор после Реал Мадрид со најмногу освоени титули во Европските натпреварувања.

G

grande-juve

Гостин
15 души се повикани за репрезентации, само да не се повреди некој...
Иначе во петок играме против Бугарите :) Italy probable against Bulgaria: Buffon; Ogbonna, Barzagli,Bonucci;Maggio, Pirlo, Nocerino, Marchisio, Giaccherini; Giovinco,Osvaldo

VratislavGresko

self-declared Macedonian
Член од
17 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
48
И Торино и Болоња во Италија ги имаат истите трофеи како што ги имаат Јуве,Милан и Интер (освен Европските), па никој не ги смета како гиганти. Јуве е убедливо најтрофеен тим во Италија со најмногу освоени Скудета (28/30) и Купови заедно со Рома (9), Милан е убедливо најтрофеен Италијански тим во Европските натпреварувања, а Интер единствено нешто што има повеќе од Јуве и Милан е тоа што освоил триплете/1 титула ЛШ. Ако за Интер е редно да се сними емисија за триплетата, за Јуве треба да се сними цел серијал документарци за трофеите во Италија, а за Милан како најдобар Италијански тим во Европските натпреварувања и втор после Реал Мадрид со најмногу освоени титули во Европските натпреварувања.
Секако. И не биди скромен,ние серија Б не сме ни биле блиску да ја освоиме, вие си го имате комплетирано и тој наслов. Не успеавме да мрднеме од таа серија а, додека вие се докажавте во двете лиги. Тука би ставил крај на муабетот, мое мислење е дека со една титула повеќе во ЛШ и со рекордна сезона во Италија заслужуваме и малку почит.
Juventus - најмногу титули во Италија
Milan - најмногу титули во Европа
Inter - остварена најдобра сезона во Италија, единствен тим што не испаѓал во втора лига.
Поздрав

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Секако. И не биди скромен,ние серија Б не сме ни биле блиску да ја освоиме, вие си го имате комплетирано и тој наслов. Не успеавме да мрднеме од таа серија а, додека вие се докажавте во двете лиги. Тука би ставил крај на муабетот, мое мислење е дека со една титула повеќе во ЛШ и со рекордна сезона во Италија заслужуваме и малку почит.
Inter - остварена најдобра сезона во Италија, единствен тим што не испаѓал во втора лига.
Поздрав
Нема скромност. Фактите се тие. Некој се радува на 28 титули во Сериа А, некој се радува на 7 титули во ЛШ, а некој се радува што во една сезона освоил Сериа А, Купот и ЛШ (триплете), и во немање аргументи со кои би докажал со што Интер е подобар од Јувентус, одма се фаќа за нешто што се случило пред 6-7 години, Сериа Б итн. Кога освојуваше Интер титули, сите викаа гледајте ја сегашноста не минатото, сега ти си тој што се навраќа на минатото, бидејќи сегашноста не е баш светла.

Фактите и трофеите говорат. И други клубови освојувале триплете надвор од Италија, па за никој од нив (вклучувајќи го и Интер) ни на Википедија ниту на ЕСПН, ниту на никој друг медиум за статистика не се наведува колку триплети има освоено тимот, туку колку ТИТУЛИ во матичната земја, на Евроспско и на светско ниво.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Поздрав
Pos sto podrazbiras najdobra sezona ....po osvoeni bodovi ?
Inace Juventus e ednistveniot neporazen tim od koga ima 20 tima Italija .
--- надополнето: 5 септември 2012 во 16:16 ---
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=350159941738472&set=a.130541303700338.35118.113403625414106&type=1&theater
Vtoriot komentar :pos::pos::pos::pos::pos::pos:Lacio ili Napoli hahahaha .

Член од
8 јули 2008
Мислења
25
Поени од реакции
20
факти што го прават јуве подобар од интер:

- the first club in the history of European football to have won all three major competitions organised by the Union of European Football Associations: the European Champions' Cup, the (now-defunct) Cup Winners' Cup and the UEFA Cup
- the first in football history—and remain the only one at present—to have won all possible confederation competitions and the club world title
- According to the all-time ranking published in 2009 by the International Federation of Football History and Statistics, an organization recognised by FIFA, based on clubs' performance in international competitions, Juventus were Italy's best club and second in Europe of the 20th century.

а иначе и покрај тоа што имаме една сезона играно во втора лига, јуве има поише сезони во прва лига затоа што е постар тим :ROFLMAO:
а за индивидуални награди на играчи како златен фудбал подобро да не праиме муабет.
со милан да се прават споредби има логика ама ова со интер е срање

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
факти што го прават јуве подобар од интер:

- the first club in the history of European football to have won all three major competitions organised by the Union of European Football Associations: the European Champions' Cup, the (now-defunct) Cup Winners' Cup and the UEFA Cup
- the first in football history—and remain the only one at present—to have won all possible confederation competitions and the club world title
- According to the all-time ranking published in 2009 by the International Federation of Football History and Statistics, an organization recognised by FIFA, based on clubs' performance in international competitions, Juventus were Italy's best club and second in Europe of the 20th century.

а иначе и покрај тоа што имаме една сезона играно во втора лига, јуве има поише сезони во прва лига затоа што е постар тим :ROFLMAO:
а за индивидуални награди на играчи како златен фудбал подобро да не праиме муабет.
со милан да се прават споредби има логика ама ова со интер е срање
Знам дека во ова ранкирање последните 20 години најдобар е Реал...

A

apidrone

Гостин
Ова јадењево трици со втора лига, ко Јуве да завршил меѓу последните тројца, а не административно избацен од на сите нас добро познати причини.

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
841
Поени од реакции
1.469
Да се надеваме дека не е ироничен за ова:Juve je odličan, ne znam što se brinete. Izguraće jesen u Ligi šampiona, a onda dolazi Ljorente u januaru. Otkud znam? Slobodno me navedite kao izvor", dodao je Murinjo, a ostalo je nejasno da li je ironičan.

A тоа што го кажа за Конте чиста заебанција не му замерувајте, дома нека си гледа детенцено (Ronaldo)му плаче, нека си го смири.:pos:

http://www.sportske.net/vest/transferi/murinjo-sto-nije-dosao-konte-u-svajcarskoj-smo-94652.html

Kajgana Shop

На врв Bottom