Фан Клуб: Јувентус

Член од
4 јануари 2006
Мислења
160
Поени од реакции
109
Бентакур уште на полувреме слободо меже да си излезе, се што изигра згреши.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Само Киеза на игрча личи моментално на теренот. А и тој мора да игра по лева страна, сигурен сум дека би бил мноху покорисен на десна.
Киеза мислам со Дибала зад напаѓач би биле убиствен тандем. Се надевам ќе ги среди Пирло играчи е сепак немаа пред сезона во смисла на пријателски и имаја само 12 дена.

Сандро е повреден мора Киеза таму да игра Оти е добар на таа страна, Фработа е мн без искуство.
Автоматски споено мислење:

Бентакур уште на полувреме слободо меже да си излезе, се што изигра згреши.
Бентакур не знам зошто го форсира кога Пирло сам рече дека е уморен и дека на тренинзи одвај се движи...

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Киеза мислам со Дибала зад напаѓач би биле убиствен тандем. Се надевам ќе ги среди Пирло играчи е сепак немаа пред сезона во смисла на пријателски и имаја само 12 дена.

Бентакур не знам зошто го форсира кога Пирло сам рече дека е уморен и дека на тренинзи одвај се движи...
Левата страна е жив очај, Сандро претпоставувам дека е пак повреден. Исто Мората не гледам како и зошто игра во Јувентус, потполно е бескорисен. Подобро Роналдо да игра класичен шпиц, со Дибала како полушпиц а Киеза десно крило. За лево немам никава идеја кој да игра. Инаку Киеза одличен, пргав фудбалер, борбен. Многу сакам играчи кои ја бараат топката и се трудат да направат разлика.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Левата страна е жив очај, Сандро претпоставувам дека е пак повреден. Исто Мората не гледам како и зошто игра во Јувентус, потполно е бескорисен. Подобро Роналдо да игра класичен шпиц, со Дибала како полушпиц а Киеза десно крило. За лево немам никава идеја кој да игра. Инаку Киеза одличен, пргав фудбалер, борбен. Многу сакам играчи кои ја бараат топката и се трудат да направат разлика.
Роналдо има Ковид а и неќи да игра 9ка. Сандро мамата му ебавме 2-3 години без замена сега плаќа данок (повреди мускулни). Со Рабио убо функционира средниот ред, пробивен играч е. Фработа е мн добар лево малиот ама ете рано му е според Пирло.

ќе се средат коцките мислам со тек на време уба замисла има Пирло а и тимот е мн млад и зелен моментално. Ги нема Де Лигт, Дибала, Роналдо, Сандро.

МекКени мн убо изигра првата мн борбен фудбалер динамо живо само е млад и тој зелен :)

Мората ете го гахахаха само кај нас голот дава какви такви во Јуве само игра хахах

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
@Vladimir1984

Ronaldo
Chiesa - Dybala - Kulusevski
Rabiot - Bentancur
Danilo - Demiral - Bonucci - Cuadrado
Woj​

Овај тим моментално е најдобар, според мене. Не е Јувентус створен за one touch фудбал и тоа ни е проблемот нас досега. Немаме такви играчи освен во напад и формацијата е проблем голем.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
Не верувам дека на мал простор и тесно помеѓу линии повеќе ќе му одговара.

На него му треба простор по крило да дојде неговата брзина во предност и да освои простор и помине играч 1 на 1. Не верувам дека има техника за да игра во формација како некое полушпиц/крило.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.124
Поени од реакции
4.132
Не знам зошто, но мене Мората ме бендисува :D и оваа и минатата утакмица, има осет, знае кај да се постави, има добра техника.
И да, одбранава со 4ка е многу подобра, 3ка да не видам повеќе.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Дибала е тотално нефит. Бавен, од грешка во грешка...

Не му се оди на 2 гол... Очај

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
[
Не знам зошто, но мене Мората ме бендисува :D и оваа и минатата утакмица, има осет, знае кај да се постави, има добра техника.
И да, одбранава со 4ка е многу подобра, 3ка да не видам повеќе.
Ај кога веќе дојдов на гости тука... :)

И мене не ми е јасно зошто толку критики после прво полувреме во темата за ЛШ, кога го изигра добро.

Како и Јуве што е добар на натпреварот... до 65 минута некаде, сега ова што го прави, веќе може да му се обие од глава.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.046
Поени од реакции
6.074
Одличен Мората у 2п. Кога требаше, беше таму кај што треба. :aplauz:
Одлична асистенција и од Квадрадо.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
“It is always a pleasurable sensation to start the Champions League, even more so now there is a crowd,” Paratici told Sky Sport Italia.

Andrea Pirlo did not deny reports Dybala was ‘upset’ at being benched against Crotone, so how does he feel now in Kiev?

“Dybala is feeling better. He had an injury that kept him out for two weeks, then on international duty spent 10 days in bed with antibiotics, so hasn’t been able to train really at all.

“He’s had a couple more days in his legs.”

Where is Chiesa playing in the set-up this evening, considering Juan Cuadrado is also present?

“Chiesa is on the left.”

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Stvarno mu lezi na morata kaj nas.. mora nekako da se iskombinira recimo levo kiki spic morata pozadi nego dybala i desno dejan ili kieza.. dodusa i dejan i kieza mi se za starten sostav.. napred ne mozes nekogo da go izvadis da sedi na klupa.. ofanzivniot red ni e jak ali da se iskombinira ubavo, ne mozes be so krotone desno i dejan i kieza da ti igraat a levo dvajca debitanti, ic ne bese balansirano...

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
“We were able to try a few things on Monday and were more organised this evening. We could’ve made more of some of the first half chances, but controlled the game well after taking the lead.”

There was one intriguing tactical experiment that only lasted 18 minutes due to Giorgio Chiellini’s injury. It had Chiellini in the centre of a three-man defence and Danilo on the left.

“It came from a rotation we wanted to have on the right, with Kulusevski cutting inside to let Juan Cuadrado break forward,” explained Pirlo.

“They were putting pressure on Leonardo Bonucci’s runs forward, so we put Giorgio in the centre. His injury forced us to change things, but Merih Demiral did very well.

“Chiellini had this muscular twinge in the flexor. He already felt it after international duty, so was rested against Crotone. We’ll evaluate it now.”

Chiesa impressed on the left wing, with Cuadrado on the right, although as always with Pirlo, tactical systems are in a constant state of flux.

“What I wanted was to have many players going into attack. Chiesa can play on either flank, Kulusevski or Aaron Ramsey can play as a trequartista behind a striker.

“Let’s not forget we have Cristiano Ronaldo out and Paulo Dybala is not in good shape, so the attacking structure can change, but the players are in the right positions.

“Chiesa is suited to what we wanted to do. He isn’t meant to be a fifth midfielder, but a wide attacker, while when defending he becomes a fourth midfielder. He can play on either side and does it very well.”

Dybala came off the bench for his season debut, but looked rusty.

“You could tell he was not 100 per cent tonight, he needs to play in order to slowly get back into shape
.”

Kajgana Shop

На врв Bottom