Фан Клуб: Јувентус

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.279
Поени од реакции
5.934
Браво за Јувентус,одлична победа.Средниот ред функционира перфектно,но одбраната сеуште има недостатоци,и Јуве не смее да си дозволи да прими 2 гола во еден натпревар.

Красич изигра феноменално.Одлична игра повторно покажа и Фелипе Мело,кој во сите натпревари игра како препороден.Дел Нери во своето интервју изјави дека Јуве го очекуваат два натпревари од важен карактер,и затоа се одлучил на овој натпревар тандемот во нападот да го сочинуваат Јакинта-Амаури.

Се надевам дека одбраната ќе игра далеку покомпактно против Сити и Интер.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
за сите шо се од ск јас за натпреварот интер vs јувентус ке бидам ск па дај да се собериме народе да гледаме заедно ако сте за тоа ми е можноста и така иам работа ск кој е за нека пишит овде или порака на форумов фала ви од пред :vozbud:

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
јас сум за.да се собереме еднаш заеднод а глеаме.

--- надополнето ---

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
честитки за темата зачинета со добра партија и победа :smir:

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Аирлија нека е новава тема :vozbud:

Браво за победата и одличната игра на Красич. Верував дека добро ќе се снајде, но не очекував дека ќе биде наш лидер. Добро е што победија. Сега се само 3 бода зад Интер и Лацио и со победа во дербито би се израмниле со Интер.

Е сега збор два за натпреварот. Иако победивме одбраната ни е срање. Ако играат вака лошо ни се пишува со Интер, Ето има да ги поремети. Ринаудо беше ептен слаб, позиционирање нула, бавен и ептен збунет, но можам да го одправдам зашто му беше прва утакмица. Бонучи сега засега е оној што најмногу ме разочарува. Игра премногу слабо. Еден на еден го минат многу лесно, а позиционирањето му е КАТАСТРОФА. Мислам дека Дел Нери лошо направи што му даде статус на „недопирлив“ и нема да биде лошо да го седне на клупа. Факт е дека нема квалитетна замена, но би можело некој од Легротаље, Ринаудо и Григера да го смени, чисто колку да знае дека не е незаменлив, зашто мене најискрено премногу ме разочара. Скоро сите голови се примени по негова кривица. Она што пријатно ме изненадува е Григера. Сите плукаме по него, но последниве утакмици ги игра супер. Офанзивата му е слаба страна, но барем во одбрана е солиден.

Средниот ред ни е фантастичен и е наше најсилно оружје. Мило ми е што Аквилани доби шанса да биде стартер и мислам дека со повеќе натпревари може да му биде здрава конкуренција на Маркизио. Она што ми прави најголем мерак е што Мело конечно ја пронајде формата и покажува дека не се за џабе платени парите.

Дефинитивно прва опција во нападот треба да ни бидат Дел Пиеро и Кваљарела, а не двајцава каратисти кои освен фаул и карање со судијата не знаат ништо друго. Им требаат 10 шасни за да дадат гол. Ефикасност нула.

Не очекуваат два тешки наптревари со Сити и Интер. Мое мислење е дека треба да се жртвува Лига Европа за сметка на Серија А. И онака е безвезално натпреварување од втор ранг кое не носи некоја огромна заработувачка и мене искрено не ми знаци ама баш ништо. Супер би било Дел Нери против Сити да ги одмара Мело и Красич. Имаме тенка клупа и би било лошо некој недајбоже да се повреди. Плус тоа мора клучните играчи според мене ( Мело, Красич, Дел Пиеро, Кваљарела, може да одмори и Келини) би било добро да одмараат против Сити па макар изгубиле и 5-0. Натпреварот против Интер ќе биде она вистинското. Само одбраната да биде на ниво и мислам дека имаме реални шасни да би добиеме.

Толку од мене, доста е како за прв пост во новава тема :smir:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Ај некаа за арно темата да дочекаме ного победи как таа вајвечер.

Красич само докажува оти е погодано засилуване и си ги зголемува симпатиите на навивачето со игри как шо доликуват на играч шо играа у Јуве. :)))

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Честито нова тема, честито победа и честито хеттрик на Красич.... Овој може да биде голем играч....

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
*Аzzuri...........сите ќе се сложиме дека не треба трошење на силите во ЛЕ и ризик од повреди кои последните 2 сезони се главна одлика на Старата Дама-стегна реумата В КРАЈ ! сепак за натпреварот со Сити кој ќе биде еден од најглавните и најгледаните во следното коло,мислам дека Јувентус ќе излези со моментално најсилниот состав

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Во моментот одбраната е најранливото место во играта на Јувентус .. зимскиот преоден рок ќе мора да се засили одбраната и тоа како.

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
честито нова тема . честито победа.. :)

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Нека ни е честито новава тема и секако победата. Темава да продолжиме да ја полниме само за фини нешта и да не кинеме нерви како во претходната. Како што имам и кажано претходно, нападот и средниот ред конечно годинава ни се тип топ. За разлика од овој дел од тимот, одбраната ни е иста со екипи од рангот на Про Патрија и ним сличните. Едноставно не е возможно секој меч нападот да дава по 4 гола, а тоа од друга страна е минимумот ако Јуве сака сигурно да победи. Во овој сегмент мора нешто да се смени во Јануарскиот преоден рок, инаку сезоната ќе ја завршиме со 100 дадени гола и 70 и кусур примени.

Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
Ај нека ни е со среќа новава тема и многу радост да споделуваме во неа. :)

Иначе Красич многу ме израдува со хет трикот, се гледа дека со срце игра и на терен го вади максимумот али има една работа што ептен ме загрижува. Бековите ни се 0.... Ето е во животна форма и мислам дека по таа десна страна кај што се Мота или Ринаудо ќе го јадеме стапот. Ќе ни треба мнооогу среќа за поволен резултат со Интер, не дека се нешто у јака форма, туку нашата одбрана е за греоти. Неможе на секоја утакмица да се прима 2+ гола и тоа од екипи како Леш и Каљари... Мора да стегнат заби бар до Јануари да изиграат солидно зашто со ваква одбрана тешко дека и 4то место ќе видиме.

Иначе покрај Красич со хет трикот, новата тема ни ја честиташе и Grande David со двата гола против Севиља!!! :vozbud:
П.С. За собиранката сметајте ме и мене, ќе биде многу јако и срамота ако не се собереме чим може некој од Охрид да доаѓа, зошто да не и ние од Скопје!!!

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Честито нова тема..И Браво за Победава...Красич ѕвер!

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
П.С. За собиранката сметајте ме и мене, ќе биде многу јако и срамота ако не се собереме чим може некој од Охрид да доаѓа, зошто да не и ние од Скопје!!!
фала брате шо си тука значи можи да се дог сепак да знам до среда да ми кажите шо е како е

Kajgana Shop

На врв Bottom