Аирлија нека е новава тема
Браво за победата и одличната игра на Красич. Верував дека добро ќе се снајде, но не очекував дека ќе биде наш лидер. Добро е што победија. Сега се само 3 бода зад Интер и Лацио и со победа во дербито би се израмниле со Интер.
Е сега збор два за натпреварот. Иако победивме одбраната ни е срање. Ако играат вака лошо ни се пишува со Интер, Ето има да ги поремети. Ринаудо беше ептен слаб, позиционирање нула, бавен и ептен збунет, но можам да го одправдам зашто му беше прва утакмица. Бонучи сега засега е оној што најмногу ме разочарува. Игра премногу слабо. Еден на еден го минат многу лесно, а позиционирањето му е КАТАСТРОФА. Мислам дека Дел Нери лошо направи што му даде статус на „недопирлив“ и нема да биде лошо да го седне на клупа. Факт е дека нема квалитетна замена, но би можело некој од Легротаље, Ринаудо и Григера да го смени, чисто колку да знае дека не е незаменлив, зашто мене најискрено премногу ме разочара. Скоро сите голови се примени по негова кривица. Она што пријатно ме изненадува е Григера. Сите плукаме по него, но последниве утакмици ги игра супер. Офанзивата му е слаба страна, но барем во одбрана е солиден.
Средниот ред ни е фантастичен и е наше најсилно оружје. Мило ми е што Аквилани доби шанса да биде стартер и мислам дека со повеќе натпревари може да му биде здрава конкуренција на Маркизио. Она што ми прави најголем мерак е што Мело конечно ја пронајде формата и покажува дека не се за џабе платени парите.
Дефинитивно прва опција во нападот треба да ни бидат Дел Пиеро и Кваљарела, а не двајцава каратисти кои освен фаул и карање со судијата не знаат ништо друго. Им требаат 10 шасни за да дадат гол. Ефикасност нула.
Не очекуваат два тешки наптревари со Сити и Интер. Мое мислење е дека треба да се жртвува Лига Европа за сметка на Серија А. И онака е безвезално натпреварување од втор ранг кое не носи некоја огромна заработувачка и мене искрено не ми знаци ама баш ништо. Супер би било Дел Нери против Сити да ги одмара Мело и Красич. Имаме тенка клупа и би било лошо некој недајбоже да се повреди. Плус тоа мора клучните играчи според мене ( Мело, Красич, Дел Пиеро, Кваљарела, може да одмори и Келини) би било добро да одмараат против Сити па макар изгубиле и 5-0. Натпреварот против Интер ќе биде она вистинското. Само одбраната да биде на ниво и мислам дека имаме реални шасни да би добиеме.
Толку од мене, доста е како за прв пост во новава тема :smir: