Еве време и ја да си пишем за утакмицава на новава тема
... Супер задоволен сум од средината на вчерашниот натпревар, Аквилани ми делуеше многу стабилно нешто што е потребно покрај еден Мело и се надевам дека ќе биде и стартер на мечот со интер , крилата играа добро особено Красиќ се разбира
Пепе некако пробуе ама со дриблинзиве како да не му иде најдобро ама ќе биде подобро се надевам .
Нападот не разочара ама не покажаја и ништо посебно така да може да бидеме среќни што имавме добра реализација без гол од напаѓачите што мора да се поправи во наредните утакмици посебно во дербито во милано затоа што нема да биде воопшто лесно и нема ваљда се надевамо дека секоја утакмица КрасиЌ ќе биде мен оф да меч .
Одбраната како што и свите видовме повторно не покажа некое перформанси и мислим дека Дел Нери ќе треба да ја стегне МНОГУ повеќе за наредниот меч доколку сакаме да извлечеме добар резултат . Ринаудо не е ништо посебно колку што видов , среќа што игравме со Каљари па и немаше кој да го малтретира по таа страна и мислим дека ако беше некој посилен тим ќе го напраеја попара , едноставно делуе многу наивно и имаше неколку непромислени стартови во стилот на Сисоко за што и доби жолт картон ми се чини во прво полувреме. Григера , Киелини и Бонучи според мене беа солидни на вчерашниот натпревар . Е сеа примањето на евтини голови не ми се допаѓа воопшто , па мораше ли да му дозвоља на матри повторно да ни даде гол или па да биде двоен стрелец ? победивмо и дадовмо 4 гола али несмеемо да примамо голови од тој тип односно многу евтини поготово во меч во кој ја имаме доминацијата на теренот и највише затоа што каљари имаше само 2,3,4 шанси цел меч а даде 2 гола . Али оК само нека продолжа момците со добри резултати па се надевам дека зимава ќе имаме засилувања токму на тие бековски позиции и дека све ќе биде во најдобар ред ... Толку од мене уште еднаш честито нова тема и Forza Juve ...