Фан Клуб: Јувентус

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Па реално е. Милан во прошлата декада беше рамо до рамо со Барселона, Реал, Јунајтед (статус за кој Јувентус има уште фурни леб да јаде), беше најпознат фудбалски бренд на Италија, а Прило беше член на еден од најдобрите тимови у историја. Тие 2 скудета имаат поголема вредност него ли ова што сега Јувентус го освојува, а генерално е така кога ќе видиш кој се играл во Сериа А тогаш, што правеа итаљанските тимови низ Европа тогаш и колку Сериа А беше популарна во Македонија, а како е ситуацијата сега. Без силен Милан, Итаљанска лига не постои.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Што се курчат сите бе па и Бонучи и Дибала.. Те извадил - те извадил, ќе си излезеш чао пријатно, не сфаќаат дека ги одмара Алегри...

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
Феликс Брих од Германија главен судија во среда против Порто.

Овој глупак го исклучи Киелини во 2013 против Реал за наводен удар на Роналдо, а не го ни чепна.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Истиот тој глупак 1000 жолти ни даде против Атлетико.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Juventus je kaznio jednog od svojih najboljih igrača zbog kršenja klupske discipline.

Leonardo Bonucci je u finišu meča protiv Palerma psovao treneru Masimillianu Allegriju jer ga nije zamijenio što uopšte nije bio lijep prizor za sve prisutne na stadionu i one koji su utakmicu gledali putem TV ekrana.

Sve se dešavalo ispred čelnih ljudi Stare dame koji su sjajnog defanzivca kaznili novčano.

Bonucci i Allegri su porazgovaralo i sve ostavili iza sebe s ciljem da se utakmica 1/8 finala Lige šampiona protiv Porta dočeka u što boljoj atmosferi.

Nekoliko igrača je od početka ove godine pokazalo neposlušnost i manjak poštovanja prema Allegriju, ranije su to uradili Paulo Dybala i Stephan Lichtsteiner.

Не се секирајте, кој било судија да ни се падне наш е

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.749
Јас да сум би го пратил Бонучи и со младинците да потренира малце 1-2 недели да му дојди умот не смејш бе на тренер да му се раздериш па пособено пцуеш на терен. Многу си ја кренаја цената некако. Алегри бил бесен дека примија гол ама не Бонучи замена бара нема везе дека Маркизио го поеба мускулот а и др играч се жалел на повреда. Господинот Бонучи се осеќал како да му треба одмор... Боже господе

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Баш поради вакви работи искачаат шпекулациите дека Алегри ќе си оди на лето.Ова е веќе трет случај каде некој од играчите се кара со тренер Дибала,Лихштајнер па сега и Бонучи.Сеа нормално Алегри ќе каже дека се е во ред со Бонучи,али факт е дека полека го губи авторитетот кај играчите веќе.Ај со еден ќе се скараш,али тројца во еден месец да се испонашаатна тренер со карање и пцуење на терен не е океј.Кај Конте не се сеќавам на вакви испади,имаше еден со Кваљарела кога нешто се прокурчи кога беше заменет,али тогаш мислам дека беше помошникот(Алесио мислам се викаше) главен тренер поради суспензијата на Конте.Мислам дека Кваљарела беше казнет и со неиграње на неколку утакмици,сега по овие инциденти клубот ги казнува само парично

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ме нервира тоа курчење па кој сака нека е и Буфон да е (што нема шанси таков испад да му се деси) би го казнил ... Ало бре, си има тренер и знае што како треба, ако рече нема да играш - нема да играш... твое е да дадеш се од себе на утакмицата, некад и убаво да играш пак ќе те смени ради тактички пригоди..

C

Castiel

Гостин
Серија А беше компетитивна до 2006 (точка), се после е резултат на инерција, среќа и слично.
Серија А полека се стабилизира во последниов период, доказ е успорувањето на вртоглавиот пад на коефициентите во последните неколку години и благиот пораст на истите. Веќе се зборува за тоа во која година Серија А би ја престигнала Англија во однос на тие коефициенти.
Најзаслужни за овај тренд се пред се ЈУВЕНТУС, Наполи, Рома, Фиорентина ....
Најзаслужни за спориот раст се: Интер и Милан од кои се очекува многу а немаат направено ништо корисно за тој коефициент во последните 5 години, тука идат и италијанските лестери како Удинезе и Сампдорија кои потрошија драгоцени места во ЛШ и губеја од се живо во еуропа.[DOUBLEPOST=1487512097][/DOUBLEPOST]

Од двете ЛШ шо ги има освоено Милан со Пирло, можам да кажам дека онаа од 2003 е заслужена и покрај тоа што не покажа ништо во најдосадното финале во ЛШ. Јесте, Јувентус му направи голема услуга таа година на Милан што им ги елиминира конкурентите али тоа е проблем на Јувентус а не на Милан. Во секој случај немој да збораш за Доминација.
За 2007 немој не ме смеј. Оваа титула Милан ја освои буквално на мускули. Нешто слично како Грција шо го освои европското првенство. Милан, не само што не беше доминантен, туку заврши на високото 4то место за нивни денешни стандарди.

Ако збораш за Милан и за најдобар тим во историјата можи да правиме муабет за Милан од почетокот на 90тите кога Јувентус ја имаше претходната криза. За онај Милан од 2000тите можиме да збораме за пристојно силен тим и ништо повеќе.
2007 Милан на мускули осови ЛШ? Што збориш бе? Милан таа година само со Селтик имаше проблем во првата нокаут фаза. После победени беа и Баерн Минхен и Јунајтед кои без издоминирани. А и во финалето воопшто не беше на мускули.
Секако Јуве на Милан му напраил услуга 2003 пошто Јуве не играше за себе таа година, А Милан имаше лесен пат до финалето.

Тој период од 2003 до 2007 Милан играше 3 финалиња од кои 2 освои. Е тоа ако не е доминација не знам што е. Ама нема везе збори си од инат.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.749
Berardi: "If I was closer to Juve or Inter? I would say that I was close to joining Juve. Alex is my idol, he has always impressed me." Sky[DOUBLEPOST=1487687477][/DOUBLEPOST]Higuain "Before entering the field I see posters of Platini, Baggio & Del Piero & I ask myself: how can I not give my all for this shirt?"

Higuain "Special about Juve? 'Winning is not important, it's the only thing that counts' is not just a phrase it's the essence of the club."

Gazzetta are reporting that #Bonucci could be seated in the stands & may not feature for #Juve in the game against #Porto

Барзаљи и Киелини се повикано за мечот со Порто иако влечат повреди :)

Последно уредено:
Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
И јас мислам дека Бонучи треба да се казни со 1 утакмица на трибини минимум... едно е да не му подадеш рака на тренерот, друго е да му се дереш и пцуеш на сред терен пред полн стадион и милион камери... ове е преку сите граници. Утре задутре ќе дојде и друг тренер.. а Лео си мисли дека е прв миленик на навивачите и управата, демек од шарените крави е...

G

grande-juve

Гостин
Бонучи не е повикан... Напад стандарден со Манџа Игуаин Дибала и Квадрадо, и Пјанич од прва минута

Последно уредено од модератор:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.679
Поени од реакции
88.602
Ви фалев дечки? :D Ми помина ПМС-то, као нов сум сеа :icon_mrgr:

Бреј со казниве сме станале бетер од Северна Кореа и Ким Јонг Ун... ама ако, нека научат малце дека не го фатиле Господ за муда ако се најдобри на теренот. Незнам дали ќе си иде Алегри на крај на сезона, али очекувам до последниот час додека тој е во клубот, неговиот збор да биде закон и сите фудбалери треба да го почитуваат тоа. Драго ми е што одма реагираат од управата, не треба да станеме како Милан кога ради играчите беа менувани тренери како чорапи, или као Интер со нивните аргентински кланови. Се знае бре, нешто му преречиш на тренерот, одма парична казна или седење на трибини.

Ако утре недајбоже изгубиме од Порто, огромна вина ќе има и Бонучи, без разлика што ќе го гледа натпреварот од трибините... и тоа ќе му биде една огромна лекција (и за другите играчи во тимот) за тоа дека тој покрај се е обичен работник во клубот, има и поважни луѓе кои се над него.

Ти да земаш по 3-4 милиони евра годишно плата, а притоа да се однесуваш бетер од неандарталец е недозволиво за клубот од реномето на Јувентус. Ако не ти чини, ене ти ја Рома... таа трпи такви играчи

:kafence:

Инаку утре ако заебеме со Порто, се знае кого ќе пцуеме... Спаваш ли мирно Макс Алегри?

Последно уредено:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
Ова со Бонучи не ни требаше баш пред мечот, ама нека му ја мислат. Леонардо нека си ја чукне малку главата, тимот секогаш застанувал зад него, нека не глуми нешто шериф. Дерење дома на неговите, овде тренерот му е претпоставен и треба да молчи и да игра, за што притоа зема и неколку милиони евра годишно. Ќе се разочарам крајно доколку не изневери и Бонучи и доколку се покаже пичка и не се извини, ама подобро со двајца играчи да останеме ама барем да си знаеме дека се како што треба.

За утре искрено очекувам победа и ништо друго. Порто никако не се екипа за потценување, ама ме боли таквото, Јувентус веќе со години игра константно и во ваков меч не смееме пак да ги покажеме слабостите кои не карактеризираа во Европа овие 5 сезони. Тактички максимално треба да се подготвени утре исто со концентрација до врв. Грешки, поклони, ретардирани картони во никој случај.

Очекувам да се покажат Игуаин и Дибала, заедно со Пјанич и Кедира како играчи кои во вакви мечеви имаат најбитни задачи.

Kajgana Shop

На врв Bottom