Фан Клуб: Јувентус

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
штета за Pjaca типов се уби денес али то е то јас сум задоволен од него се гледа дека му треба време да се навикне на италианска лига Дибала го убија овие 4 5 натпревари од интер навака абе нема утакмица да не направат врз него едно 5 6 7 прекршоци .. тимов како целина игра добро констатно во поледно одкако самиот алегри го смена тој 3 5 2 формат во 4 2 3 1 мн полесно играме. можам да кажам дека во оваа формација не му одговара на Маркизио или дека беше повреден подолго време самиот играч па затоа. мн ми се допаѓа двоецот Кедира Пјанич :vozbud::vozbud:да се зачува овај тим и да се подмлади со некој добри играчи од среден ред и одбрана мислам дека имаме супер тим да се стреми ме за напад на лш. али мислам дека кај сите шансите се под еднакви зашто да не се направи подвиг оваа сезона ако не оваа наредната ... некако и играчиве ипред се ние навивачи се заситивме од куп супер куп па дури и скудето мора да се направи чекор понапред. се вложува. но дали е доволно ке видиме оваа или една од наредните сезони FINO ALLA FINE.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Andrea @Pirlo_official will return to #Juventus as brand ambassador

Paulo Dybala has had a hand in 15 goals in 25 games for Juventus this season (10 goals, 5 assists)

Lyanco agent: "We are waiting for Sao Paulo’s decision regarding the counter-proposal to make to Juventus and Atletico Madrid.”

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Andrea @Pirlo_official will return to #Juventus as brand ambassador
Која иронија човече

Ај шо го зедовме од Милан за кило семки и шо е заслужен не само за титулите шо ги освои туку е дебело заслужен за целата доминација која ја имаме моментално.

Сега збораме за бренд амбасадор. Сигурен сум дека повеќе од 50% од луѓето кога го гледаат Пирло го гледаат како играч на Милан и покрај тоа што има повеќе скудета со Јувентус.
Ова е веќе перверзија.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Која иронија човече

Ај шо го зедовме од Милан за кило семки и шо е заслужен не само за титулите шо ги освои туку е дебело заслужен за целата доминација која ја имаме моментално.

Сега збораме за бренд амбасадор. Сигурен сум дека повеќе од 50% од луѓето кога го гледаат Пирло го гледаат како играч на Милан и покрај тоа што има повеќе скудета со Јувентус.
Ова е веќе перверзија.
Па реално е. Милан во прошлата декада беше рамо до рамо со Барселона, Реал, Јунајтед (статус за кој Јувентус има уште фурни леб да јаде), беше најпознат фудбалски бренд на Италија, а Прило беше член на еден од најдобрите тимови у историја. Тие 2 скудета имаат поголема вредност него ли ова што сега Јувентус го освојува, а генерално е така кога ќе видиш кој се играл во Сериа А тогаш, што правеа итаљанските тимови низ Европа тогаш и колку Сериа А беше популарна во Македонија, а како е ситуацијата сега. Без силен Милан, Итаљанска лига не постои.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Pirlo vtorto skudeto go osvoi godina pred dominacijata na Juve, te molam tvoeto nepoznavanje na fudbalot da ne go pokazuvas ovde, kako sto real 7 godini po red go srkase od lion i nekoj tamu proseci.
Која доминација на Јуве во прошла декада ја сањаш? Второто скудето му е 2004. За со Милан праам муабет.

С

СаШеНкО

Гостин
Која доминација на Јуве во прошла декада ја сањаш? Второто скудето му е 2004. За со Милан праам муабет.
Во 2011та титулата ја забораваш? Пирло беше дел од Милан тогаш. На тоа мисли дечкото, не на прошла декада.

Можеби ова ќе ти помогне?

Pirlo.JPG

Последно уредено од модератор:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Jas dzabe ti rekov nepoznavanjeto da ne go pokazuvas ovde.
Ti mojs da im se kurcis na drugarchinjata naskolo, na mal odmor.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Во 2011та титулата ја забораваш? Пирло беше дел од Милан тогаш. На тоа мисли дечкото, не на прошла декада.

Можеби ова ќе ти помогне?

Прегледај го приврзокот 165141
Да, грешка моја. Не знам дали се разбираме, поентата ми беше дека прошлата декада Сериа А беше покомпетитивна, играа ѕвезди ко Креспо, Батистута, Заморано, Адриано, Феноменот, Виери, кои сега бираат измеѓу Премиер и Ла Лига. А тоа е онаа сезона 2010/2011 после која Милан пропадна, си отидоа и Ибрахимович и Тиаго Силва итн. И дека доминацијата на Јувентус сега нема иста вредност со тоа што се случувало пред 12-13 години.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Па реално е. Милан во прошлата декада беше рамо до рамо со Барселона, Реал, Јунајтед (статус за кој Јувентус има уште фурни леб да јаде), беше најпознат фудбалски бренд на Италија, а Прило беше член на еден од најдобрите тимови у историја. Тие 2 скудета имаат поголема вредност него ли ова што сега Јувентус го освојува, а генерално е така кога ќе видиш кој се играл во Сериа А тогаш, што правеа итаљанските тимови низ Европа тогаш и колку Сериа А беше популарна во Македонија, а како е ситуацијата сега. Без силен Милан, Итаљанска лига не постои.
Кога почна да гледаш фудбал? Без мајтап и навреда прашвам.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Да, грешка моја. Не знам дали се разбираме, поентата ми беше дека прошлата декада Сериа А беше покомпетитивна, играа ѕвезди ко Креспо, Батистута, Заморано, Адриано, Феноменот, Виери, кои сега бираат измеѓу Премиер и Ла Лига. А тоа е онаа сезона 2010/2011 после која Милан пропадна, си отидоа и Ибрахимович и Тиаго Силва итн. И дека доминацијата на Јувентус сега нема иста вредност со тоа што се случувало пред 12-13 години.
Серија А беше компетитивна до 2006 (точка), се после е резултат на инерција, среќа и слично.
Серија А полека се стабилизира во последниов период, доказ е успорувањето на вртоглавиот пад на коефициентите во последните неколку години и благиот пораст на истите. Веќе се зборува за тоа во која година Серија А би ја престигнала Англија во однос на тие коефициенти.
Најзаслужни за овај тренд се пред се ЈУВЕНТУС, Наполи, Рома, Фиорентина ....
Најзаслужни за спориот раст се: Интер и Милан од кои се очекува многу а немаат направено ништо корисно за тој коефициент во последните 5 години, тука идат и италијанските лестери како Удинезе и Сампдорија кои потрошија драгоцени места во ЛШ и губеја од се живо во еуропа.[DOUBLEPOST=1487512097][/DOUBLEPOST]
Од двете ЛШ шо ги има освоено Милан со Пирло, можам да кажам дека онаа од 2003 е заслужена и покрај тоа што не покажа ништо во најдосадното финале во ЛШ. Јесте, Јувентус му направи голема услуга таа година на Милан што им ги елиминира конкурентите али тоа е проблем на Јувентус а не на Милан. Во секој случај немој да збораш за Доминација.
За 2007 немој не ме смеј. Оваа титула Милан ја освои буквално на мускули. Нешто слично како Грција шо го освои европското првенство. Милан, не само што не беше доминантен, туку заврши на високото 4то место за нивни денешни стандарди.

Ако збораш за Милан и за најдобар тим во историјата можи да правиме муабет за Милан од почетокот на 90тите кога Јувентус ја имаше претходната криза. За онај Милан од 2000тите можиме да збораме за пристојно силен тим и ништо повеќе.

Последно уредено:
Z

zmej gorjanin

Гостин
Кога почна да гледаш фудбал? Без мајтап и навреда прашвам.
94 та
Серија А беше компетитивна до 2006 (точка), се после е резултат на инерција, среќа и слично.
Серија А полека се стабилизира во последниов период, доказ е успорувањето на вртоглавиот пад на коефициентите во последните неколку години и благиот пораст на истите. Веќе се зборува за тоа во која година Серија А би ја престигнала Англија во однос на тие коефициенти.
Најзаслужни за овај тренд се пред се ЈУВЕНТУС, Наполи, Рома, Фиорентина ....
Најзаслужни за спориот раст се: Интер и Милан од кои се очекува многу а немаат направено ништо корисно за тој коефициент во последните 5 години, тука идат и италијанските лестери како Удинезе и Сампдорија кои потрошија драгоцени места во ЛШ и губеја од се живо во еуропа.[DOUBLEPOST=1487512097][/DOUBLEPOST]

Од двете ЛШ шо ги има освоено Милан со Пирло, можам да кажам дека онаа од 2003 е заслужена и покрај тоа што не покажа ништо во најдосадното финале во ЛШ. Јесте, Јувентус му направи голема услуга таа година на Милан што им ги елиминира конкурентите али тоа е проблем на Јувентус а не на Милан. Во секој случај немој да збораш за Доминација.
За 2007 немој не ме смеј. Оваа титула Милан ја освои буквално на мускули. Нешто слично како Грција шо го освои европското првенство. Милан, не само што не беше доминантен, туку заврши на високото 4то место за нивни денешни стандарди.

Ако збораш за Милан и за најдобар тим во историјата можи да правиме муабет за Милан од почетокот на 90тите кога Јувентус ја имаше претходната криза. За онај Милан од 2000тите можиме да збораме за пристојно силен тим и ништо повеќе.
Милан со Шевченко, Руи Коста, Инзаги, Пирло, Гатузо, Неста, Малдини, Каладзе, Кафу, Амброзини Ривалдо, Дида, на чело со босот, беше страв и трепет у Европа, нешто што сега не е ниту една италијанска екипа. Покасно и Кака дојде за втората титула под Анчелоти во ЛШ.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
94 та

Милан со Шевченко, Руи Коста, Инзаги, Пирло, Гатузо, Неста, Малдини, Каладзе, Кафу, Амброзини Ривалдо, Дида, на чело со босот, беше страв и трепет у Европа, нешто што сега не е ниту една италијанска екипа. Покасно и Кака дојде за втората титула под Анчелоти во ЛШ.
За Милан не доскутирам знам мн убо кој квалитет го имаше. Види го составот на Јувентус 2006та/2005та мислам дека немаше посилен тим ипак сме клуб со најпоќе изгубени финалиња ако не се лажам шти пак да стигниш до фонале е нешто. Така да не се согласвам дека Јуве не бил на ранк на Реал итн итн. А пост 2006та да се согласвам

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom