Фан Клуб: Јувентус

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
Алегри навивал за Јуве... ако ви значи тоа нешто во овој момент. :D

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Ако дојде Алегри ( а е се поверојатно колку што читам ), ме интересира едно, што ќе се случи со Пирло ?

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.863
Уште сум во шок еј... Не знам што да коментирам...

Иначе, Итурбе близу до трансфер во Рома за сума од околу 30м.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.325
Поени од реакции
6.004
E сега можеме да веруваме, а и не биле глупости :)
Лучијано Моџи, на Специјале меркато кога го запрашале што би направил кога некој би понудил за Видал 50 милиони? Моџи изјавил:

“It could be, but with an offer worth €50m you need to take it and find replacements,” continued Moggi.

“A club has to look at the balance sheet, as nowadays we see bankrupt clubs all the time and budgets must go hand in hand with sporting requirements.

“How will Juve do without Conte? The King is dead, long live the King. Coaches come and go.”
„Може да биде, но со една таква понуда од 50 милиони, операцијата ќе ја извршам и веднаш ќе барам замена. Еден клуб мора да гледа и на буџетот, денеска гледаме банкроти на клубови, и затоа буџетот мора да се движи заедно со спортските побарувања“'

Запрашан за Јувентус без Конте, Моџи изјави:

The King is dead, long live the King. Coaches come and go.”
„Кралот е мртов, да живее вечно. Тренерите доаѓаат и си одат“

Ситуацијата е таа каква што е, нема назад враќање. Сега е важно да не се изглупираат да донесат некое потпросечно име, па да го урнисаат се она што го правеа последниве три години. Се надевам дека Конте,Марота,Ањели и Недвед ќе си ги пуштат снимките од 2-те последователни 7 места, времињата на Раниери, Закерони и Дел Нери, и ќе се потсетат што се НЕ треба да прават.

Најчесто шпекулирано име вечерва е Масимилиано Алегри. Новонастанатата ситуација е џек пот за медиумите. Сега Јуве ќе го поврзуваат од Спалети до Донадони, од Монтела до Еди Реја. Оставката на Конте, ја затече и Управата. Ќе има неколку дена мислење и ќе контактираат тренери да ја слушнат нивната визија, можеби 1-2, а можеби и повеќе. Ќе се види. Битно е да го направат правилниот избор. Денеска и утре нема ама баш ништо да има поконкретно на оваа тема, така да информациите што следуваат се само пополнување на тиражи, кликови на страни итн. Сите медиуми ќе сакаат да тргнат дел од колачот, па ќе си инвентираат приказни, стории, телефонски повици, средби итн. Буквално сите, и Ди Марцио, и Скај итн.

Според мене Дешамп или Гвидолин, се најдобриот избор. Дешамп е тешко да се доведе, но не верувам дека е невозможно. Ипак, заврши некој си циклус од СП, па нема да ги остави на цедило Французите. Ете го вечерва спортскиот директор на Удинезе изјави дека сеуште нема зборувано Јуве со нив за Гвидолин, но дека се достапни за разговор.

Проструи информација дека на чело на ФИГЦ ќе застане еден од Деметрио Албертини и Вијали, и на двајцата прв пик им бил Антонио Конте за тренер на Репрезентацијата.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Meanwhile, Sky Sport Italia also claim Manchester United defender Evra is taking time out to think about his Juventus move in the wake of Antonio Conte’s departure. As Conte was a large part of Evra’s decision to join the Bianconeri, it’s reported he is now waiting to find out who is going to be on the bench before finalising the move.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
Dali si siguren za ova?

Sekako deka ova e samo edno pozitivno neshto ..
Да, 100%! Имаше неколку интервјуа каде го изјави ова. Демек кога бил помлад цело друштво навивале за Јуве. Лошо друштво може да упропасти човек, тој и добро поминал. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: ADP

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.161
Имам само да кажам "Крв да серат Ањели и Марота" !!!
Kоја будала продава два клучни играчи од средината на теренот и го пушта тренерот да си оди на месец и нешто до почеток на новата сезона? Па ако не ги вложат парите во засилувања од иста класа, дупло крв да серат. А за Алегри што да се каже освен :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:.
СЕ ЖЕНСКО ВО ФАМИЛИЈА ДА ИМ СИЛУВААТ ЦРНЦИ НА ДВАЈЦАТА!!!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.672
Поени од реакции
88.580
Ma gotovo e, Iturbe e 90% igrac na Roma... Sega so Alegri ke si cepame si transferi od tipot na Bljambljami, Floro Flores, Vergasola a se razbira najgolemo zasiluvanje ke ni bide vrakanjeto na Matri, mileniceto na Alegri. E moj Andrea, ni na maliot prst nemozes da mu se fatis na Giani Anjeli

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
Ma gotovo e, Iturbe e 90% igrac na Roma... Sega so Alegri ke si cepame si transferi od tipot na Bljambljami, Floro Flores, Vergasola a se razbira najgolemo zasiluvanje ke ni bide vrakanjeto na Matri, mileniceto na Alegri. E moj Andrea, ni na maliot prst nemozes da mu se fatis na Giani Anjeli
Не ми е желбата да ви ја чачкам раната, гледам нервозни сте. Но, зарем ти мислиш дека Алегри бараше еден клуп слепци да дојдат во Милан? Не бе друже, тој сакаше после првата сезона да дојде Хамшик и еден лев бек, на крај му го донесоа Ночерино. :) Не е некој бунтовник против управата, иако немаше најдобри односи со Берлсукони, не беше таков климоглавец како пишуваат некои, беше во добри односи со Галијани, а и сакаше да води голем клуб, затоа беше толку мирен.

Не ви е проблем Алегри, туку управата. Ако тие решиле да продаваат, а да не носат добри замени, тогаш ни Конте не би ве спасил... Изгледа затоа и си отиде.

Сезоната што доаѓа е сезона на Рома! Ова го мислев и порано, а сега уште повеќе сум сигурен.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
1.Погба и Видал не се продадени.

2.Алегри е добар тренер, не е одличен но и Конте не беше, Конте беше предобар мотиватор, Јуве во 90% од утакмиците победуваше поради подобри играчи и поголема мотивација и желба за победа.
Алегри со никаков тим се бореше за титула со Јуве и Конте до самиот крај на сезоната.

3.Премногу е рано за да некој со сигурност може да потврди кој ќе биде тренер и што се случува. (во случај тоа да не е решено уште порано;))[DOUBLEPOST=1405465872][/DOUBLEPOST]4.Kонте со оваа постапка му наштети на Јуве, сакале вие да признаете или не.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
1.Погба и Видал не се продадени.

2.Алегри е добар тренер, не е одличен но и Конте не беше, Конте беше предобар мотиватор, Јуве во 90% од утакмиците победуваше поради подобри играчи и поголема мотивација и желба за победа.
Алегри со никаков тим се бореше за титула со Јуве и Конте до самиот крај на сезоната.

3.Премногу е рано за да некој со сигурност може да потврди кој ќе биде тренер и што се случува. (во случај тоа да не е решено уште порано;))
Забораваш дека првата сезона во Јуве, тимот на Конте беше премногу потценет, дека ги правеа тимовите на Интер и Милан класи подобри. Конте ги врати во форма еден куп играчи на Јуве. Не го прави тимот на Милан како да биле ФК Кадино, нити па Јуве таа сезона како да фрлиле 300 милиони на играчи.

Иако Алегри не беше толку крив колку челните луѓе на Милан за нивните неуспеси, сепак далеку заостанува зад Конте.

5 титули во 3 години не се малку, колку и да била слаба лигата или бил јак Јувентус, какви сакате изговори кажувајте си. Треба работа за тоа.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
-Conte resigns
-Vidal most likely off to United
-Evra has 2nd thoughts
-We're about to sign Alegri
-Di Marzio just reported Iturbe to Roma done.
WTFo_O
Поебаа све за само неколку саати :mad:

Додека уште вријам од нервоза,да ја позадравам цела управа со една нумера

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
Забораваш дека првата сезона во Јуве, тимот на Конте беше премногу потценет, дека ги правеа тимовите на Интер и Милан класи подобри. Конте ги врати во форма еден куп играчи на Јуве. Не го прави тимот на Милан како да биле ФК Кадино, нити па Јуве таа сезона како да фрлиле 300 милиони на играчи.
Но, Алегри вториот дел од сезоната го играше со средина Мунтари-Ван Бомел-Ночерино и тоа кога сите можеа да играат. :) Касано се повреди, во напад остана само Ибрахимовиќ. Робињо освен првата сезона после беше многу слаб, Боатенг :confused:, Макси Лопез и Шарави кој беше ептен млад тогаш... Ги играше првите натпревари за Милан. Значи без средина, некогаш во напад и без Ибрахимовиќ (имаше изгледа 2 црвени картони, по три натрпевари казна за секој), а во одбрана се повреди Силва. Изгледа страшно, скоро и како ФК Кадино, а требаше да се игра и ЛШ.

Не се зафркавајте, излезе како да не знае што е одбрана, а што напад, како да нема појма од фудбал.

Но, мора да повторам, ова не е ваша сезона, никако не ви беше сигурна титулата ни со овој состав и со Конте, а доколку решите да продавате фудбалери уште помалку. А и после три титули, ретко кога се освојува и четврта. Не може секоја година да се освојуваат титули.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740

Иако Алегри не беше толку крив колку челните луѓе на Милан за нивните неуспеси, сепак далеку заостанува зад Конте.

5 титули во 3 години не се малку, колку и да била слаба лигата или бил јак Јувентус, какви сакате изговори кажувајте си. Треба работа за тоа.
Според мене Конте тактички е незрел, незнае да ги искористи маните на противникот, 3 години по ред победуваме во Италија пред се на јакиот тим, одличната одбрана за коjа е задолжен Конте и големата мотивација и желба исто заслуга на Конте.
Во ЛШ ?
Против сите тимови пробувавме да победиме поради одбраната, освен натпреварот против Челзи не паметам на кој друг издоминиравме како што треба со овие играчи.

Алегри со никаков тим ги победуваше на Арсенал и на Барса.

Kajgana Shop

На врв Bottom