E сега можеме да веруваме, а и не биле глупости
Лучијано Моџи, на Специјале меркато кога го запрашале што би направил кога некој би понудил за Видал 50 милиони? Моџи изјавил:
“It could be, but with an offer worth €50m you need to take it and find replacements,” continued Moggi.
“A club has to look at the balance sheet, as nowadays we see bankrupt clubs all the time and budgets must go hand in hand with sporting requirements.
“How will Juve do without Conte? The King is dead, long live the King. Coaches come and go.”
„Може да биде, но со една таква понуда од 50 милиони, операцијата ќе ја извршам и веднаш ќе барам замена. Еден клуб мора да гледа и на буџетот, денеска гледаме банкроти на клубови, и затоа буџетот мора да се движи заедно со спортските побарувања“'
Запрашан за Јувентус без Конте, Моџи изјави:
The King is dead, long live the King. Coaches come and go.”
„Кралот е мртов, да живее вечно. Тренерите доаѓаат и си одат“
Ситуацијата е таа каква што е, нема назад враќање. Сега е важно да не се изглупираат да донесат некое потпросечно име, па да го урнисаат се она што го правеа последниве три години. Се надевам дека Конте,Марота,Ањели и Недвед ќе си ги пуштат снимките од 2-те последователни 7 места, времињата на Раниери, Закерони и Дел Нери, и ќе се потсетат што се
НЕ треба да прават.
Најчесто шпекулирано име вечерва е Масимилиано Алегри. Новонастанатата ситуација е џек пот за медиумите. Сега Јуве ќе го поврзуваат од Спалети до Донадони, од Монтела до Еди Реја. Оставката на Конте, ја затече и Управата. Ќе има неколку дена мислење и ќе контактираат тренери да ја слушнат нивната визија, можеби 1-2, а можеби и повеќе. Ќе се види. Битно е да го направат правилниот избор. Денеска и утре нема ама баш ништо да има поконкретно на оваа тема, така да информациите што следуваат се само пополнување на тиражи, кликови на страни итн. Сите медиуми ќе сакаат да тргнат дел од колачот, па ќе си инвентираат приказни, стории, телефонски повици, средби итн. Буквално сите, и Ди Марцио, и Скај итн.
Според мене Дешамп или Гвидолин, се најдобриот избор. Дешамп е тешко да се доведе, но не верувам дека е невозможно. Ипак, заврши некој си циклус од СП, па нема да ги остави на цедило Французите. Ете го вечерва спортскиот директор на Удинезе изјави дека сеуште нема зборувано Јуве со нив за Гвидолин, но дека се достапни за разговор.
Проструи информација дека на чело на ФИГЦ ќе застане еден од Деметрио Албертини и Вијали, и на двајцата прв пик им бил Антонио Конте за тренер на Репрезентацијата.