- Член од
- 4 октомври 2010
- Мислења
- 8.527
- Поени од реакции
- 14.996
Добро, но погледни од негова страна и ќе видиш дека да си на негово место би постапил така.konte ne bese marioneta, alegri e marioneta, alegri ako se nosi toa nema da bide zasto imal nekoe wooow CV, tuku zasto covekot dozvoluva od gore da go kontroliraat, vo milan taka bese, taka ke bide i tuka ocigledno, inaku drugo objasnuvanje zasto se nosi vo klub koj neli pokraj uspehot vo Serija A celi i kon LS nema, do dusa prasanje e koj celi kon osvojuvanje na LS, Konte ili upravata. Ubavo pisa nekoj, ovie od gore gledaat od ekonomska perspektiva, Konte od trenerska.
110214124 pati go imam citirano Murinjo pred da bide otpusten od Chelsea, ako ja se mesham vo biznisot na Abramovic, on ke bankrotira, ako on se mesa vo mojata rabota, Chelsea nema da osvojuva tituli. Se e kazano, Konte toa ne go dozvoli i nitu eden golem trener toa ne bi go dozvolil.
Тој е млад тренер, има уште амбиции, уште не е доречен, има некој успех, но не баш заокружен. Од една страна ја има италијанската репрезентација (која можеби ќе му ја дадат, а можеби не), од друга Јуве, а од трета некој тим во Русија, Турција и сл. Италијански тренер сега тешко може да помине во странство (од тие што не се пробале надвор, само Конте има некоја шанса). Значи, добива силен тим (ќе видиме колку силен ќе остане), но големи се шансите да биде поконкурентен од сите што ги имал во Милан. Значи, има можност да се бори за титула во Сериа А и да се натпреварува во ЛШ. Што може да изгуби?
Во Италија сите тренери се послушници, па и Конте беше, тој уште лани бараше трансфери кои не му ги обезбедија. Сега си изгради малку реноме и полесно му е да преземе ризичен чекор, а и сака да си отиде како победник. А и Алегри имаше проблеми со управата не одеше се така глатко, нормално дека од Милан не излегуваат информации како од повеќето клубови, освен кога контролирано сакаат да пуштат нешто, или кога Берлускони во негов стил ќе исмева некого (е тука се виде дека не е се сјајно). А што ако се буниш за да добиеш аплауз од навивачите? Во ИТалија веќе никој нема да те запосли и си завршил со тренерската работа.
И можеле да најдат и некој друг што нема да прави многу проблеми, било кој, ниту еден не би правел, сите сакаат да бидат тренери на големите екипи во Италија. Но, го земаа него, веројатно и затоа што мислаат дека е добар. Всушност, уште не го земале, можеби нема ништо да излезе, а како ќе се покаже тоа е посебно приказна, веќе се работи за предвидување, гатање.