Фан Клуб: Јувентус

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
А бе, Артуро е, не е Артур. :D

Еве нешто паметно од бившите ни водачи. Делот за тренерите можни.

Povodom Conteovog odlaska oglasio se i bivši predsednik Juventusa Giovanni Cobolli Gigli.

“Ne mogu da budem začuđen, još pre dva meseca je bilo jasno da postoji problem kada je Juventus objavio da Conte ostaje a ima još godinu ugovora. Juventus je imao plan da prati Conteovu liniju sa pojačanjima, a sada će se to promeniti. Conteu sledi jedno veliko hvala za sve.”

Oko hopoteza za Mancinija, Allegrija i Spallettija:

“Niko od te trojice, Mancini je dobar trener koji je govorio protiv Juventusa i sada ne može da bude trener zbog prošlosti, a Capello isto tako. Spalletti ima milionski ugovor, Allegri je dobar trener koji je imao teške trenutke u Milanu i ne vidim da je prikladan.”

Oko mogućnosti za reprezentaciju:

“Ne verujem. Conte mi liči na trenera koji vodi klub svake nedelje, a sa reprezentacijom je drugačije. Njemu treba adrenalin svake sedmice, ali nikad se ne zna u životu.”

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.679
Поени од реакции
88.602
Такони

"Naslednik? Mancini zarađuje dosta i verujem da bi bio kao Conte. Po meni će uzeti trenera idiota koji se zadovoljava malim stvarima. Doći će trener koji ne traži mnogo, koji ne govori i koji sprovodi odluke kluba"

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
^Истово сакав да го ставам, гледа и Такони што се дешава, баш убаво им го плесна.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Takinardi : " Resheno e veke , Allegri vo Juve " .

lele mi se povraka

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Conte si otide a jas se osekjam ko da imam raskinato :( Uste ne si svesen i utre ke te akne od zemja ova :( Ednostavno mnogu mi e krivo ova so se ispodesava. Nema da e isto ostaj ti toa klubot pred se sepak Conte ostavi ogromen beleg kaj mene a sigurno i kaj site vistinski fanovi na Juve. Mislev kje si ide koga ke osvoi se so moze da se osvoi a ne vaka :(

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Ај нас никој не не слуша, ама ептен ми е мило што поранешни играчи и легенди на клубот вака излегуваат без влакна на јазикот.
Нека продужат у фаца да им го лупаат ова, мајките да им ги ебам.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Клубов отиде у курац од кога почина Гранде Ањели .. А како минат годините уште повеќе ќе оди у курац ...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Tipacov sto go sledam gi ima napisano ova e sea kolku e tocno...
Po mojim informacijama propao je Iturbe i vjerovatno smo prodali Pogbu a bez naznaka da ćemo taj novac ubaciti nazad u pojačanja.

Ludilo je večeras, grom iz vedra neba ne za sve moje informatore nego čak i za igrače, prvenstveno Buffona koji upravo na televiziji pada s neba i čudi se sve u 16. Pričekajmo da se sve malo smiri, informatori će mi javiti što se točno dogodilo i koji su razlozi.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ако ништо друго, го сакам Земан да дојде, барем ќе гледаме убав фудбал за око :) (се помирувам дека драстично ни паѓа фаворитската улога за титулата, и мислам дека Рома печена е да освои)

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Дечки ич да не се секирате и да не нервирате поради ова, сигурно паметите како пред 4-5 години губевме од Киево, Катаниа, Каљари....т.е сме биле и во полоша ситуација.
Нека си заминат и Видал и Погба и сите кои немаат желба да играат во Јуве, за таквите како нив нема место.
И ич да не ви чуе за другите што зборуваат, посебно за некои 15 годишни што не навиваат за Јувентус, нека се ситат колку сакаат....

Најдобро ќе биде да се почека некое време за да ги дознаеме сите факти околу оваа ситуација, па да зборуваме.
Иако според мене што и да се случило Конте изреагира непрофесионално, клуб на почеток на припреми не се напушта, па што сака нека е, можеби требаше да има малце поголемо трпение.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Не верувајте на глупостите со Манчестер, ако беше Видал на продажба ќе заминеше во Реал Мадрид, знаејќи ги нашите добри односи со нив. Сигурно ќе беше вметнат во некоја Мората/ДиМарија трампа.
E сега можеме да веруваме, а и не биле глупости :)[DOUBLEPOST=1405463371][/DOUBLEPOST]Гледајте на посветлата страна ако дојде Алегри.. Можеби ќе се бориме за 4-5 место во Сериа А али барем ќе поминуваме групи во ЛШ :D

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.527
Поени од реакции
14.996
Можеби ќе се бориме за 4-5 место во Сериа А али барем ќе поминуваме групи во ЛШ :D
Никогаш со Милан не се борел за 4-5 место. Зошто би со посилен Јувнетус? Ептен се да продадете, а ништо да не купите. Јас не верувам во толку мрачни сценарија за вашиот клуб. А следната сезона и со Конте не се знаеше дали ќе ја освоевте титула, Рома беше доста сериозен кандидат. Сега ако го продадете Видал, можеби и Погба, не доведете квалитетно крило, ниту соодветни засилувања во средина, а прашање е колку Пирло ќе биде корисен следната сезона. Во такво сценарио ни со Конте не сте фаворити.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Epa 90% Alegri e nov trener na Juve. LIVE - Di Marzio: "Domattina Allegri sarà a Vinovo per cominciare subito il ritiro con la Juventus" ‪#‎LiveVS‬

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Grazie per tutto Mister! :(

Не можам да пишувам премногу сум нервозен,само знам дека плукнаа на се што правеа овие 3 години.

Како што кажа Стефано Такони досега се нема случено Јувентус да нема тренер во Јули.Нешто што е тотално недозволиво за клуб како Јуве и ова може да биде катастрофално по тимов сезонава.
Најмногу ме нервира што не си ги средија односите со Конте веднаш по завршувањето на сезоната.Ако Конте си даде оставка поради несогласување со управата,тогаш цела кривица е кај Андреа и Марота.Имаа еден куп состаноци непосредно пред завршувањето на сезоната каде ги сигурно ги слушнаа барањата на Конте и условите под кој то би останал на клупата на Јуве.
Ако не можеле да му ги ветат потребните засилување и останувањето на клучните играчи зошто побогу не ја прекинаа тогаш соработката и не најдоа на време асален тренер кој би го конструрал новиот тим.

Сега и дефнитивно пропаѓаат сите трансфери кои беа пред реализација(Итурбе,Мората) а и Евра кој веќе по меил го потпиша договорот не е сигурен и ќе се чека новиот тренер за да се достават документите.Сега нека им се мочаат и на парите што би ги земеле со продавањето на Видал и Погба,во 5 за 12 ќе видиме на што ќе ги потрошат,допрва ќе треба да се бара нов тренер,со нови концепт на работа,а веќе подготовките за наредна сезона се почнати.Башка ко што гледам по интернетов и моралот кај играчиве е паднат,на Буфон не му се ни зборуваше на прес.
Сега за што побрзо да се најде тренер ќе се заврши со некој цреп како Алегри и Манчини со кој ќе ќинеме нерви цела година.
Како што напиша Зулиани на фб,нека иде се у пм

Kajgana Shop

На врв Bottom