Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.406
Поени од реакции
86.880
Brat Guarina objavio na ''Instagramu''

Službeno: Freddy Guarin je prvi igrač iz Kolumbije, koji će nastupati za Juventus

Само да не испадне лажен профил...:coffee:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.159
Поени од реакции
18.172
Никако неможам да ве разберам вие што зборите дека нема место кај да игра. Јуве игра во три такмичења годишно, со претпоставка да се оди до крај во Куп и Лш(Серија А се фиксни 38 нели), тоа се фака околу 50-60 натпревари.
Како планирате да играме толку утакмици со 4ца играчи во среден ред, од кои 3ца играат прва постава, а еден од нив е веке 35 години.
Значи мора да се има замени.
Хипотетичка ситуација: полуфинале ЛШ, натпревар што решава, ситна повреда на Пирло на пример, и казна за жолти картони за Маркисио, кој ке игра?? Падоин ли? Пепе? Или Бонучи, како лудите идеи на некои членови тука :icon_lol:
Или заборавате што се случуваше пред 2 сезони кога комотно болница можевме да отвориме? Жива среќа овие три сезони барем од повреди сме мирни.
За темпераментот, мислам дека Конте ке го среди.
А за формацијата, се согласувам, нема шанси таму да игра, едноставно не е таков тип на играч. Т.е. нема шанси ни со оваа формација да се игра(барем сезонава), ама ајде, колку да има што да се чита. :)

А ако стварно доплатат само 3 милиони :cuc:
Го даваме Вучинич, тотално истрошен и непотребен, за играч што е еден од најдобрите везисти во Серија А.
Незнам зошто ти е нелогичен, освен ако не биде флоп тотален, буквално НИШТО не губиме ние тука.
Сакав да кажам дека е подобро да купиме играч лево во одбраната/средината за Асамоа да може да игра централна средина. Тоа веќе ги прави 5 играчите (и тоа со доста добар квалитет) што не е малку. Не може да го купуваме Гуарин како играч за замена или ротација или како и да е. Затоа ми нема логика. Можеби не ми се допаѓа трансферов поради страв од продажба на Погба. Некако паралелен универзум ми е на сето штедење, ценкање и некупување да се купи играч кој е потребен ама не и неопходен како што ни се неопходни напаѓач и лев бек. Дури и покрај тоа што е за ниска сума. Ќе разберев ова да го направевме за напаѓач затоа што сите напаѓачи од клупата ни се на излезна врата, а и не се со некој завиден квалитет. Е таму ни е потребен барем уште еден со повисок квалитет за да имаме добра ротација за Тевез и Љоренте. Џовинко е дрво, Вучинич бескорисен, а и Квалјарела не е тоа што беше.
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 15:34 ---
Извини вака што те цитирам друже @Mondonico ама нешто ме дупи Мозилава/Компјутеров.... Сакав да ти пишувам реферати, ама гледам дека двата поста погоре на Моџо и Мамбата се јасни... ти го кажаа вицот зошто ни е потребен Гуарин

Прв Болд: Добро де, ако го купивме Гуарин, незначи дека ќе запреме тука, изгледа сега до крај на сезонава ќе тераме со 3-5-2 формација, па од лето на подготовките Конте ќе испробува нови формации, и тогаш ќе стане јасно што засилувања ќе донесе Марота.

Втор (црвен) Болд: Чекај имаме уште 10 дена од трансвер периодот, сигурно Конте (а богами и Тролот) нема да не остават на 4 напаѓачи. После ова вчера што одекна како бомба во Италија од нигде и никаде, богами очекувам се од Марота

Трет Болд : Прочитај ги уште еднаш постовите на Моџо и Мамбата

Четврти (Син) Болд : Чекај бе, прво нека дојде човекот кај нас, чим Конте го бараше долго време значи знае што ќе прави со него. Реално во Интер... во таа скапана екипа им чинат само Ханда, Гуарин, Паласио и Ковачиќ. Зошто Гуарин...? Кажав ора на терен, башка и тоа што таму игра/ше со цепаници, не го прави тоа послаб фудбалер. Да можеби шутираше од пола терен преку стадион, и себичеше, ама што да прави човекот кога сите таму се статични.
Еве ти два примери, Пелусо кога во одбрана ги има Келини/Бонучи/Барѕаљи игра како Малдини во најдобри денови, или пак Матри... видовме колку е важно што играчи имаш во тимот, во Милан беше труп на труповите, немаше никаква хармонија во играта, и сега кога се префрли во Фиорентина, тим што негуваат напаѓачки фудбал, се виде огромна разлика.
Тоа и ми е фората бе човек, замисли го Гуарин сега во Јувентус со кого ќе игра во средината... Со Видал, Маркизио, Пирло, Погба, Азамоа, Лихтштајнер... Очекувам да се препороди играчот

П.С. Јебига, пак пишав реферат :LOL:
Токму она што го велиш во првиот болд ме плаши. Знаеш како е сега, на Марота устата до ушите ќе му е широка кога ќе вели дека испаднавме од групите во ЛШ и сме во загуба па како нема пари за големи засилувања туку ќе види што може да се направи во рамките на можностите. Благо кажано пак ако може некој без пари трансфер или некоја трампа. Или најлошо да го продаде Погба за големи пари. Од тоа се плашам јас, па затоа ми е чудна оваа зимска "дарежливост".

Вториот болд исто. Баш јас верувам дека ќе не остават на овие напаѓачи кои ги имаме и тек тогаш ќе видиме што ќе прави Конте ако случајно во некој натпревар Тевез е на жолти, а Љоренте повреден. Многу полоша варијанта од онаа што мамбата ја прикажа за средината.

Четвртиот болд ми се однесува на неговите игри во Интер. Јас како што имам забележено на повеќето им се допаѓа како игра тој, но мене лично ме нема импресионирано. Не знам некако нервозен е, брзоплет и губи доста топки.

Ама ајде прво нека се случи па ќе видиме.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Во јануари не можеш да земеш големо засилување,ваквите трансфери се прават на лето,сигурно на лето ќе земеме некој лев бек,ова е шанса со Гуарин,прочитав дека Интер инсистирале на оваа трампа,од Јуве биле изненадени:D

што не мора да значи дека Погба ќе го продадат на лето иако прво на тоа помислив,сепак тешко е да се одолее на ПСЖ и др. кои можат да му дадат 10 мил. плата,сеа читам ПСЖ му нудат на Погба 8 мил. плата,ептен тешко ќе биде да се задржи затоа подобро да се прави план предвреме.

Можеби Конте сака играч со поинакви карактеристики во средината,слично како Рома со Наинголан каде добија во цврстина и баланс во средината,во Јуве Пирло,Погба и Видал ќе имаат поголема слобода при напаѓање.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.159
Поени од реакции
18.172
Da ne pocne sega Mondo da ne trola za Guarin, isto kako sto gi trolase site vo Serija A temata za Prandeli...

Mozno e, ne vikam NE : )
Не тролав за Прандели, всушност и никогаш речиси не тролам :D.

А и овде не велам ништо лошо, само со резерва го земам трансферот поради тоа што лично не сум уверен во квалитетите на Гуарин и поради чудната великодушност на Марота која ќе може да ја користи како алиби за незасилување на неопходните места во тимот и евентуално продавање на Погба.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033

А и овде не велам ништо лошо, само со резерва го земам трансферот поради тоа што лично не сум уверен во квалитетите на Гуарин и поради чудната великодушност на Марота која ќе може да ја користи како алиби за незасилување на неопходните места во тимот и евентуално продавање на Погба.
Marota ne e Marota ako sekoj rok ne ne' iznenadi so nekoj biser od tipot na Bendtner,Peluso,Padoin,Lucio,Borielo (za ovaj pak se zbora ke ne "zasilval") ko ke vidis, so Guarin i ne pominavme taka loso ovaj pat. Se e toa del od sharmot, Marottas gonna Marotta

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968

Евентуалното продавање на Погба нема сигурно да биде по вина на Марота.Ако ПСЖ понудат 50-60 милиони и плата на Погба од 8 милиони по сезона како што се шпекулира,не само Јуве,туку и Погба нема да одбие таква понуда.Ни јас не сакам да се продаде,али факт е дека кога-тогаш ќе си замине од Јуве,да не се лажеме не е Погба играч кој би ја завршил кариерата во клубов и би останал верен на тимов и за помала плата.

Ова со Гуарин е неочекувана шанса која му се пружи на Марота(нормално ако потпише за Јуве).Башка не гледам како Марота е великодушен кога од овој трансфер Интер се тие што се повеќе ограбени.Не дека Вучко не е квалитетен играч,али веќе има 30 години и полека му паѓа цената,така да ова беше единствена шанса да се ќари нешто од него.Се согласувам со тебе дека фали и лев бек и напаѓач,али дури да се продадеше Вучко,клубот од него ќе земеше највеќе 10 милиони,кои се малце пари за квалитетен лев бек,кој би го заменил Асамоа.Башка и сите клубови кои беа заинтересирани(Арсенал,Тотенхем) го бараа само на позајмица,а Интер беа тие кои ја предложија трампава.
Гуарин е играч кој Конте го сакаше уште кога играше во Порто,можеби тешко ќе игра прв тим сега покрај Погба и Видал,али ќе имаме супер квалитетни играчи за ротација.А и при евентуален трансфер на Погба,во старт имаме играчи кои би биле солидна замена(Маркисио,Гуарин,Асамоа) и нормално ако се купи плус уште некој со тие пари.За напаѓачи не е до толку зорт,вака ако испадне трампава,до лето сигурно остануваат Кваљарела и Џио,а на лето сигурно ќе се купи и квалитетна замена за Тевез и Љоренте.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
17:21 - Guarin TALK Moratti - Čini se da je Guarin je razgovarao izravno s Massimo Moratti, moleći ga nagovoriti Thohir otključati posla
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 17:29 ---
17:21 - Guarin TALK Moratti - Čini se da je Guarin je razgovarao izravno s Massimo Moratti, moleći ga nagovoriti Thohir otključati posla

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Наводно Тохир не дал зелено светло и трансферот е блокиран,сеа за сеа :icon_mrgr:

SKY(GDM) inter blocked the deal again but Guarin called Moratti and told him to talk to Thohir because he wants Juve.
GdS, 17:09: Guarin tells Inter he will never play for them again. :icon_lol:

Која збрка им ја направи Марота овие два дена,свака му част :cuc:.Ниедна венецуелска сапуница не и е рамна на трансфер сагава :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.406
Поени од реакции
86.880
Токму она што го велиш во првиот болд ме плаши. Знаеш како е сега, на Марота устата до ушите ќе му е широка кога ќе вели дека испаднавме од групите во ЛШ и сме во загуба па како нема пари за големи засилувања туку ќе види што може да се направи во рамките на можностите. Благо кажано пак ако може некој без пари трансфер или некоја трампа. Или најлошо да го продаде Погба за големи пари. Од тоа се плашам јас, па затоа ми е чудна оваа зимска "дарежливост".

Вториот болд исто. Баш јас верувам дека ќе не остават на овие напаѓачи кои ги имаме и тек тогаш ќе видиме што ќе прави Конте ако случајно во некој натпревар Тевез е на жолти, а Љоренте повреден. Многу полоша варијанта од онаа што мамбата ја прикажа за средината.

Четвртиот болд ми се однесува на неговите игри во Интер. Јас како што имам забележено на повеќето им се допаѓа како игра тој, но мене лично ме нема импресионирано. Не знам некако нервозен е, брзоплет и губи доста топки.

Ама ајде прво нека се случи па ќе видиме.
Прв Болд: Ама што да прави Марота, кога дегениве од Милано запнале за оваа трампа...? :icon_lol: А Погба, кога-тогаш нажалост ќе биде продаден, не дека нас ќе ни требаат ептен тие пари (добро де ќе ни требаат :icon_mrgr: ), ама мислам дека и Пол и Минчо ќе се полакомат по платата што ќе му ја нудат арапите

Втор Болд: Еве има шпекулации дека Марота го договорил Бориело до Јуни :pos:. Така да не се секирај, Тролот работи и на тоа.

Трет Болд: Па нормално дека е брзоплет и губи топки, кога игра со дегени во тимот. До вчера тој играше со Скелото, Мудунгаи, Гаргањо, Роки... а и денес не е нешто подобра ситуацијата...
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 17:46 ---

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
18:03 - JUVENTUS odlazi u mirovinu, ALI NE zatvoriti vrata - Prema kolegama "La Gazzetta dello Sport", Juve će se povući iz posla, bez zatvaranja vrata, čekajući da se nadoknadi Inter Presudno je, međutim, zbunjen situacijom u kojoj se bore da bi logika u aferu gotovo dovršen i potom prevrnuo, u stvari, ustanak Nerazzurri navijača.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.406
Поени од реакции
86.880
Фаца ни е тролот... Прееска читав дека го напуштил Милано за да го гледа Јуве во Рим, ги оставил Интерашите да се испоубијат меѓусебе...

They see me trollin, they hatin...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.539
Поени од реакции
17.358
ПСЖ прицка пушта понуда која изнесувала 50-60 Милиони а пак Јуве овај трансфер го прај свесно со цел да го донесел Марота Суарез ... пфф

Член од
15 март 2010
Мислења
5.867
Поени од реакции
6.380
Каква циганарија од тим се Интер еј, они ја дале понудата за оваа трампа, и сега се двоумат, ебате пичките... Треба ние да се повлечеме и никогаш повеќе бизнис со интер. Они губат и така и така, но сега уште повеќе нема да видат ни Вучко ни пари , а и Гуарин нема да им игра... помалото зло треба да го одберат, да ја направат размената.

Kajgana Shop

На врв Bottom