Сакав да кажам дека е подобро да купиме играч лево во одбраната/средината за Асамоа да може да игра централна средина. Тоа веќе ги прави 5 играчите (и тоа со доста добар квалитет) што не е малку. Не може да го купуваме Гуарин како играч за замена или ротација или како и да е. Затоа ми нема логика. Можеби не ми се допаѓа трансферов поради страв од продажба на Погба. Некако паралелен универзум ми е на сето штедење, ценкање и некупување да се купи играч кој е потребен ама не и неопходен како што ни се неопходни напаѓач и лев бек. Дури и покрај тоа што е за ниска сума. Ќе разберев ова да го направевме за напаѓач затоа што сите напаѓачи од клупата ни се на излезна врата, а и не се со некој завиден квалитет. Е таму ни е потребен барем уште еден со повисок квалитет за да имаме добра ротација за Тевез и Љоренте. Џовинко е дрво, Вучинич бескорисен, а и Квалјарела не е тоа што беше.Никако неможам да ве разберам вие што зборите дека нема место кај да игра. Јуве игра во три такмичења годишно, со претпоставка да се оди до крај во Куп и Лш(Серија А се фиксни 38 нели), тоа се фака околу 50-60 натпревари.
Како планирате да играме толку утакмици со 4ца играчи во среден ред, од кои 3ца играат прва постава, а еден од нив е веке 35 години.
Значи мора да се има замени.
Хипотетичка ситуација: полуфинале ЛШ, натпревар што решава, ситна повреда на Пирло на пример, и казна за жолти картони за Маркисио, кој ке игра?? Падоин ли? Пепе? Или Бонучи, како лудите идеи на некои членови тука
Или заборавате што се случуваше пред 2 сезони кога комотно болница можевме да отвориме? Жива среќа овие три сезони барем од повреди сме мирни.
За темпераментот, мислам дека Конте ке го среди.
А за формацијата, се согласувам, нема шанси таму да игра, едноставно не е таков тип на играч. Т.е. нема шанси ни со оваа формација да се игра(барем сезонава), ама ајде, колку да има што да се чита.
А ако стварно доплатат само 3 милиони
Го даваме Вучинич, тотално истрошен и непотребен, за играч што е еден од најдобрите везисти во Серија А.
Незнам зошто ти е нелогичен, освен ако не биде флоп тотален, буквално НИШТО не губиме ние тука.
Токму она што го велиш во првиот болд ме плаши. Знаеш како е сега, на Марота устата до ушите ќе му е широка кога ќе вели дека испаднавме од групите во ЛШ и сме во загуба па како нема пари за големи засилувања туку ќе види што може да се направи во рамките на можностите. Благо кажано пак ако може некој без пари трансфер или некоја трампа. Или најлошо да го продаде Погба за големи пари. Од тоа се плашам јас, па затоа ми е чудна оваа зимска "дарежливост".Извини вака што те цитирам друже @Mondonico ама нешто ме дупи Мозилава/Компјутеров.... Сакав да ти пишувам реферати, ама гледам дека двата поста погоре на Моџо и Мамбата се јасни... ти го кажаа вицот зошто ни е потребен Гуарин
Прв Болд: Добро де, ако го купивме Гуарин, незначи дека ќе запреме тука, изгледа сега до крај на сезонава ќе тераме со 3-5-2 формација, па од лето на подготовките Конте ќе испробува нови формации, и тогаш ќе стане јасно што засилувања ќе донесе Марота.
Втор (црвен) Болд: Чекај имаме уште 10 дена од трансвер периодот, сигурно Конте (а богами и Тролот) нема да не остават на 4 напаѓачи. После ова вчера што одекна како бомба во Италија од нигде и никаде, богами очекувам се од Марота
Трет Болд : Прочитај ги уште еднаш постовите на Моџо и Мамбата
Четврти (Син) Болд : Чекај бе, прво нека дојде човекот кај нас, чим Конте го бараше долго време значи знае што ќе прави со него. Реално во Интер... во таа скапана екипа им чинат само Ханда, Гуарин, Паласио и Ковачиќ. Зошто Гуарин...? Кажав ора на терен, башка и тоа што таму игра/ше со цепаници, не го прави тоа послаб фудбалер. Да можеби шутираше од пола терен преку стадион, и себичеше, ама што да прави човекот кога сите таму се статични.
Еве ти два примери, Пелусо кога во одбрана ги има Келини/Бонучи/Барѕаљи игра како Малдини во најдобри денови, или пак Матри... видовме колку е важно што играчи имаш во тимот, во Милан беше труп на труповите, немаше никаква хармонија во играта, и сега кога се префрли во Фиорентина, тим што негуваат напаѓачки фудбал, се виде огромна разлика.
Тоа и ми е фората бе човек, замисли го Гуарин сега во Јувентус со кого ќе игра во средината... Со Видал, Маркизио, Пирло, Погба, Азамоа, Лихтштајнер... Очекувам да се препороди играчот
П.С. Јебига, пак пишав реферат
Не тролав за Прандели, всушност и никогаш речиси не тролам .Da ne pocne sega Mondo da ne trola za Guarin, isto kako sto gi trolase site vo Serija A temata za Prandeli...
Mozno e, ne vikam NE : )
Marota ne e Marota ako sekoj rok ne ne' iznenadi so nekoj biser od tipot na Bendtner,Peluso,Padoin,Lucio,Borielo (za ovaj pak se zbora ke ne "zasilval") ko ke vidis, so Guarin i ne pominavme taka loso ovaj pat. Se e toa del od sharmot, Marottas gonna MarottaНе тролав за Прандели, всушност и никогаш речиси не тролам .
А и овде не велам ништо лошо, само со резерва го земам трансферот поради тоа што лично не сум уверен во квалитетите на Гуарин и поради чудната великодушност на Марота која ќе може да ја користи како алиби за незасилување на неопходните места во тимот и евентуално продавање на Погба.
Евентуалното продавање на Погба нема сигурно да биде по вина на Марота.Ако ПСЖ понудат 50-60 милиони и плата на Погба од 8 милиони по сезона како што се шпекулира,не само Јуве,туку и Погба нема да одбие таква понуда.Ни јас не сакам да се продаде,али факт е дека кога-тогаш ќе си замине од Јуве,да не се лажеме не е Погба играч кој би ја завршил кариерата во клубов и би останал верен на тимов и за помала плата.Не тролав за Прандели, всушност и никогаш речиси не тролам .
А и овде не велам ништо лошо, само со резерва го земам трансферот поради тоа што лично не сум уверен во квалитетите на Гуарин и поради чудната великодушност на Марота која ќе може да ја користи како алиби за незасилување на неопходните места во тимот и евентуално продавање на Погба.
Прв Болд: Ама што да прави Марота, кога дегениве од Милано запнале за оваа трампа...? А Погба, кога-тогаш нажалост ќе биде продаден, не дека нас ќе ни требаат ептен тие пари (добро де ќе ни требаат ), ама мислам дека и Пол и Минчо ќе се полакомат по платата што ќе му ја нудат арапитеТокму она што го велиш во првиот болд ме плаши. Знаеш како е сега, на Марота устата до ушите ќе му е широка кога ќе вели дека испаднавме од групите во ЛШ и сме во загуба па како нема пари за големи засилувања туку ќе види што може да се направи во рамките на можностите. Благо кажано пак ако може некој без пари трансфер или некоја трампа. Или најлошо да го продаде Погба за големи пари. Од тоа се плашам јас, па затоа ми е чудна оваа зимска "дарежливост".
Вториот болд исто. Баш јас верувам дека ќе не остават на овие напаѓачи кои ги имаме и тек тогаш ќе видиме што ќе прави Конте ако случајно во некој натпревар Тевез е на жолти, а Љоренте повреден. Многу полоша варијанта од онаа што мамбата ја прикажа за средината.
Четвртиот болд ми се однесува на неговите игри во Интер. Јас како што имам забележено на повеќето им се допаѓа како игра тој, но мене лично ме нема импресионирано. Не знам некако нервозен е, брзоплет и губи доста топки.
Ама ајде прво нека се случи па ќе видиме.
Не тролав за Прандели, всушност и никогаш речиси не тролам .