Сладоледџија
Ванила & Чоколадо
- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 14.458
- Поени од реакции
- 11.916
Може и Манџукич да го земеме не е лош дечкото ...
Ако нејќе да си иде, џабе. Којзнае колкава плата има..Само Џеко, не барам ништо повеќе
Се сложувам со тебе ... не е работата да се дадат 30 мил за еден играч сететесе со Тиаго платен 13 мил Диего платен 24.5 мил Мело 25 мил тоа се некои 75 мил а што покажаа ? ништо ама апсолутно ништо ! сеа муабетот е што тогаш го водеа луѓе што немаа појма од фудбал СЕКО И БЛАН! Кога дојде Ањели почна реконструкцијата на тимот ... можеби грешка беше што не се даде шанса тогаш на Диего кој беше продаден после една година помината во Торино ...но како и да е и Марота имаше некои промашени трансфери не само Секо и Блан мислам на Мартинез .... како и да е убаво рече пред некој ден Моџи ѕвездите не се купуваат на почеток од лето туку на крај од летото ! а тоа го потврдува и фактот Златан Ибрахимович купен на последниот ден од трансфер период Фабио Канаваро купен во последниот ден од трансфер период Виеира во последните 2 3 недели од трансфер период Емерсон исто !Незнам кој може да им замери нешто на Марота и Ањели после сезонава (со исклучок на пуштањето на Капитано), доста луѓе тука дебатиравме како ќе се повтори ситуацијата со Ферара кога го донесоа Конте, но не демантираа сите, го донесоа СКУДЕТОТО повторно во Торино. Лично за мене овој преоден рок ми е онака нај relax кој сакаат нека земат, имаме јака екипа тие најдобро знаат кој играчи можат да го подигнат квалитетот. Нормално е дека сите сакаме еден од Кавани. РВП, Џеко но да се плати еден играч над 30 милиони апсолутно не, што е многу многу е. Сега и Џио е тука така да квалитетот во нападот е на едно повисоко ниво, ќе гази Јуве уште многу години памтете ми го зборот
Точно е дека Марота има доста промашени трансфери, но има и доста добри потези (Видал, Лихт, Барзаљи и тн), иако бев многу против него, човекот полека полека не демантира сите. Гледам многу коментари по нетов против Џовинко, лично мене многу ме израдува неговото враќање, сега е поискусен, доаѓа во многу подобра атмосфера со добар стручњак кој ќе знае правилно да го користи, да се прашувам јас не би ни земал класа напаѓач (не по тие астрономски цени), Џио на местото на Вучко, Вучко како класичен шпиц и готово. Немам ништо против и ако дојде еден класа напаѓач само еден голем плус за нападаот.Се сложувам со тебе ... не е работата да се дадат 30 мил за еден играч сететесе со Тиаго платен 13 мил Диего платен 24.5 мил Мело 25 мил тоа се некои 75 мил а што покажаа ? ништо ама апсолутно ништо ! сеа муабетот е што тогаш го водеа луѓе што немаа појма од фудбал СЕКО И БЛАН! Кога дојде Ањели почна реконструкцијата на тимот ... можеби грешка беше што не се даде шанса тогаш на Диего кој беше продаден после една година помината во Торино ...но како и да е и Марота имаше некои промашени трансфери не само Секо и Блан мислам на Мартинез .... како и да е убаво рече пред некој ден Моџи ѕвездите не се купуваат на почеток од лето туку на крај од летото ! а тоа го потврдува и фактот Златан Ибрахимович купен на последниот ден од трансфер период Фабио Канаваро купен во последниот ден од трансфер период Виеира во последните 2 3 недели од трансфер период Емерсон исто !
Па ако смета Конте дека не му треба некоја ѕвезда платена над 30 мил значи стварно не треба после нека се доведе некој млад напагач пример Јоветиќ, знам дека нее изводливо али да се врати Чиро Имобиле ги има сите предиспозиции да стане главна алка на Јувентус наредните сезони.Точно е дека Марота има доста промашени трансфери, но има и доста добри потези (Видал, Лихт, Барзаљи и тн), иако бев многу против него, човекот полека полека не демантира сите. Гледам многу коментари по нетов против Џовинко, лично мене многу ме израдува неговото враќање, сега е поискусен, доаѓа во многу подобра атмосфера со добар стручњак кој ќе знае правилно да го користи, да се прашувам јас не би ни земал класа напаѓач (не по тие астрономски цени), Џио на местото на Вучко, Вучко како класичен шпиц и готово. Немам ништо против и ако дојде еден класа напаѓач само еден голем плус за нападаот.
Имобиле и Верати ќе ги видиме во Сериа А како ќе се покажат,ако се покажат како Џовинко ги носиме во Торино,Имобиле даде преку 20 гола во Сериа Б,едни Дел Пиеро и Трезеге имаа помалку голови од него кога играа во Сериа Б и тоа со Јуве а овој игра во Пескара со Верати,значи имаат потенцијал Имобиле и Верати да станат играчишта.Па ако смета Конте дека не му треба некоја ѕвезда платена над 30 мил значи стварно не треба после нека се доведе некој млад напагач пример Јоветиќ, знам дека нее изводливо али да се врати Чиро Имобиле ги има сите предиспозиции да стане главна алка на Јувентус наредните сезони.
да да ќе ги видиме ...Имобиле и Верати ќе ги видиме во Сериа А како ќе се покажат,ако се покажат како Џовинко ги носиме во Торино,Имобиле даде преку 20 гола во Сериа Б,едни Дел Пиеро и Трезеге имаа помалку голови од него кога играа во Сериа Б и тоа со Јуве а овој игра во Пескара со Верати,значи имаат потенцијал Имобиле и Верати да станат играчишта.
Нека им го остави сега, па за 3-4 години ке им го купува за едно 50 милиони према тоа како Наполи си ги ценат фудбалеритеМарота сега за сега супер ја врши својата работа. Но ако се ценка за Верати, и на крај да замине во Наполи играчот, е тогаш ќе му ебам живите на Марота...