Bianconero vero
Il Capitano
- Член од
- 10 ноември 2008
- Мислења
- 9.237
- Поени од реакции
- 8.135
^ Тие кога биле на 0, биле резерви на поголеми ѕвезди од нив. Трагичното е што Јуве во нападот нема такви па ќе мора да се потпре на Дестро.
Се согласувам за тебе за сумата на Кавани !Ако е ова вистина, за мене е голема глупост! Нема смисла да даваш два скапи играчи плус 20 милиони за Кавани, кој има подобри од него и поефтини што ќе придонесат многу подобро Дестро за 10 милиони него Кавани за толку, реално кавани коштата од 25 до 30 милиони максимум ни цент повеќе!
Извини ама Јувентус многу пари вложува во играчи....минатата година бевме најголеми трошачи со Сити по 80 милиони евра .Јуве не купува играчи како Меси,Јуве прави играчи како Меси.Ко да го пратите Јувентус од вчера
Ти излеа Јуве го гледаш од минатата сезона поштоИзвини ама Јувентус многу пари вложува во играчи....минатата година бевме најголеми трошачи со Сити по 80 милиони евра .
Кога го продадовме Зидан потрошивме цела торба пари на звезди како Буфон,Недвед и Трееге .Ние не сме Милан кој по продавањето на Кака не купи наследник .
фудбалот е премногу изменет од тие години кога секој играч играше само на својата позицијаАргентина СП 1986
Германија СП 1990
Јуве 2011/2012
Сепак не била толку лоша формацијава
Ако се сеќаваш на дуелот со интер дома кога го игравме, Конте излезе со 4-3-3 формација и овие интерашиве не бушеа цело прво полувреме, не излеговме од наша половина. Второто полувреме Конте направи одма измена и уште одма се виде дека ќе игра со 3-5-2, и за 10 минути дојде резултатот. Зависи до противникот, некогаш и со најсигурните формации можат да те бушат лесно. Колку што забележав оваа последнава најмногу им "лежи" на одбранава.фудбалот е премногу изменет од тие години кога секој играч играше само на својата позиција
оваа тројка во одбраната премногу лесно се буши во полуконтри и контри,ако го гледаше со Милан пролетниот дел од сезоната - Робињо - Пато - Емануелсон ја клекнаа одбраната па мораше Конте во второто со 4ворица да почни.....
така,така,со противници со послаби противници формацијава е одлична зошто со спремно тимче како што водеше годинава Конте целосно ги потискаш и не им оставаш простор за дишење,целосно ги неутрализираш во контри или полуконтри но кога ќе налеташ на силен противник за респект играњето со тројца во одбрана е недозволиво,освен ако фул бековите ги оставиш назад целосно губејќи ги офанзивните задачиАко се сеќаваш на дуелот со интер дома кога го игравме, Конте излезе со 4-3-3 формација и овие интерашиве не бушеа цело прво полувреме, не излеговме од наша половина. Второто полувреме Конте направи одма измена и уште одма се виде дека ќе игра со 3-5-2, и за 10 минути дојде резултатот. Зависи до противникот, некогаш и со најсигурните формации можат да те бушат лесно. Колку што забележав оваа последнава најмногу им "лежи" на одбранава.
Шампионе го гледам Јувентус од последните 3 кола од минатата сезона .Ти излеа Јуве го гледаш од минатата сезона пошто
само изминатавиве 2 години потрошија повеке пари, и кога го продадоа Зидан за 70м. а беше купен за 5м, иначе Јуве ретко да купел играч над 15милиона
Шампионе го гледам Јувентус од последните 3 кола од минатата сезона .
Гледај малку статистика .
Прашање до тебе
Колку беше купен Недвед ?
Колку беше купед Буфон ?
Колку беше купен Трезеге ?
Колку беше купен Диего ?
Колку беше купен Турам ?
Колку беше купен Канаваро ?
Колку беше купен Фелипе Мело ?
Друг пат пред да вреѓаш погледни малку статистика !
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 16:59 ---
Прегледај го приврзокот 45137
Знам јас убаво братучед,за тоа намерно му ги спомнав играчите што неколку ати се поскапо платени од 15 милиони евра .Дечкото очигледно прате од минатата сезона а мене ми се потсмеваше .најскапи купени играчи Gianluigi Buffon Parma 54,1 2001/2002Pavel Nedved Lazio 41,2 2001/2002Lilian Thuram Parma 36,5 2001/2002Emerson Roma 28 2004/2005Marco Di Vaio Parma 26 2002/2003Marcelo Salas Lazio 25 2001/2002Amauri Palermo 22,8 2008/2009David Trezeguet Monaco 22 2000/2001Patrick Vieira Arsenal 20 2005/2006Darko Kovacevic Real Sociedad 17 1999/2000
најскапо продаени Zinedine Zidane Real Madrid 73,5 2001/2002Filippo Inzaghi Milan 40,9 2001/2002Zlatan Ibrahimovic Inter 24,8 2006/2007Angelo Peruzzi Inter 19 1999/2000Thierry Henry Arsenal 16,1 1999/2000Matteo Brighi Roma 16 2004/2005Darko Kovacevic Lazio 15 2001/2002Christian Vieri Atletico Madrid 15 1997/1998Gianluca Zambrotta Barcelona 14 2006/2007Fabio Cannavaro Real Madrid 11,5 2006/2007
Во СТО И КУСУР годишна историја се направени овие трансфери(едвај 3-4 над 30 милиони.Реал,Сити,Барса прават по неколку вакви астрономски трансфери секоја година.Знам јас убаво братучед,за тоа намерно му ги спомнав играчите што неколку ати се поскапо платени од 15 милиони евра .Дечкото очигледно прате од минатата сезона а мене ми се потсмеваше .
?лол? овие што ги наброја спаѓаат во последните 2 сезони и кога го продадвме Зидан, така да сам себе се убијал ти е постов....Шампионе го гледам Јувентус од последните 3 кола од минатата сезона .
Гледај малку статистика .
Прашање до тебе
Колку беше купен Недвед ?
Колку беше купед Буфон ?
Колку беше купен Трезеге ?
Колку беше купен Диего ?
Колку беше купен Турам ?
Колку беше купен Канаваро ?
Колку беше купен Фелипе Мело ?
Друг пат пред да вреѓаш погледни малку статистика !
Прегледај го приврзокот 45137
Што ми го мешаш Зидан .Без разлика на тоа вазно имаме големи трансфери !?лол? овие што ги наброја спаѓаат во последните 2 сезони и кога го продадвме Зидан, така да сам себе се убијал ти е постов....
Што ми го мешаш Зидан .Без разлика на тоа вазно имаме големи трансфери !
п.с Не се убив сам во постот-те убив тебе