Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

How1TzeR

ШЕВА
Член од
6 февруари 2005
Мислења
367
Поени од реакции
14
Сакаш да ми кажеш дека јуве покажува игра на секоја утакмица у италија и дека не тепа со судии ?

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Јас само кажав дека судијата им ја додаде топката на Баерн во акцијата од која падна првиот гол....нема тука ништо нерегуларно ама не ми е убаво.
Иначе, ниеден тим на планетава неможе да покажува игра на секој можен натпревар. Некогаш ќе имаш лош ден...тоа е тоа. Битно Јувентус направи серија од 7 победи по ред, сите до една беа заслужени!

Инаку, бидејќи ти велиш дека Јуве победува “со судии“, ајде ќе почекам ти да ми објасниш кој од изминатите 7 натпревари во Серија А победија “со судии“. Баш ме интересира бидејќи јас не видов такво нешто...можеби сум слеп?!

Значи чекам објаснување. Кога и како им се помогнало на Јувентус, за да знам и јас.

How1TzeR

ШЕВА
Член од
6 февруари 2005
Мислења
367
Поени од реакции
14
На утакмицата со Интер , офсајд судијата направи цели 6 ГРЕШКИ по што и самиот коментатор кажа "Ова е една од последните 6 грешки на судијата" и многу многу моменти кои не ми текнуваат!!!
Со парма исто така коа не беше досуден ЧИСТ пенал за парма при нерешен резултат кој што ќе значеше многу за парма и секако утакмици кои не сум можел да ги гледам на ТВ.
Многу многу работи кои не ми текнуваат у моментоф.
Сеа ќе ти најдам и клип , уште го барам по PC за тоа како игра со судии , извадок од многу утакмици
Цела европа е свесна дека јуве зема победи со судии почесто , ти викаш сеа не е така.

P.S. Не си слеп , неќеш да видиш поубаво.

Измена : Клипот го најдов и е 10 МБ коа ќе му направам аплоад ќе те известам за да видиш боље.

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Pa normalno deka ne ti teknuva koga zboris na pamet. Aj bas da go vidam klipot koj uste sega ke ti kazam deka nemora da znaci nisto, bidejki za sekoj klub moze da se napravi edno malo (pa i pogolemo) "intermeco" od toa kako sudiite im "pomagaat" t.e. gresat.

Druga rabota: pobedata protiv Inter bese cista kako solza. Ne mi e jasno kako moze da gledas italijanski fudbal na telma a da ne znaes deka Branko Ilievski e najgolemiot navivac na Inter vo ovaa drzava. Koga komentatorot mi go spomnuvas kako nekoj "faktor" za da kaze deka sudijata pravel greski, jas ke ti dadam VHS kaseti od poslednite 4 natprevari megju Juve i Inter pa ti ke procenis dali e pristrasen ili ne. Branko Ilievski e najdobar komentator vo drzavava (spored mene) ama ne smeat da mu davaat da komentira natprevari na Inter zosto koga Inter pocnuva da gubi i on pocnuva da se gubi i da treska zeleni!

Za kraj...ne zbori na pamet za Juventus i pomosta koja ja dobivale od sudii. Sekoj golem klub (i Juve i Milan, Inter, Barca, Real, Manchester, Arsenal....) sekogas ke ima naklonetost od strana na sudiite vo nekoi situacii. Toa e toa.

Ne znam kako toa Juventus "sekogas imaat poddrska od sudiite" a na tebe nemozat da ti teknat ni 5-6 primeri....

Pisi poraka koga kje go uploadiras klipot...inace vaka da se ubeduvame ne odi...i jas sega mozam da pocnam za Milan da zboram raboti na pamet, sto fajde od toa? Samo ke razvieme nekoja beskonecna bescelna diskusija na forumov neli...?

Pozdraf i izvini za latinicava...od net kafe ti pisuvam.

How1TzeR

ШЕВА
Член од
6 февруари 2005
Мислења
367
Поени од реакции
14
Абе не зборам на памет , не ми текнуваат у моментов! Има разлика од зборење на памет и кажување на матни моменти.
И не е фактор Бране , него јас самиот видов на снимка дека имаше преку 6 чисти ситауции кои судијата ги процени како офсајд.
Друго е наклонетост а друго е очигледно помагање во моменти на немоќ!
Факт е дека тепа некогаш со судии јуве и нема што тука капело прашај го ќе ти каже дека е така , инат само може да водиме е тоа.
Не мислам само јас така и многу други.

Еве за сите да видат за што јадам гомна ! еве го клипот.

http://www.pelister-irc.com/furti_e_stilejuve.wmv

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Абе друже, клипов е 259,6 кб Нели беше 10 мб?

Иначе сега сум на факлутет па тука компјутериве се на линукс и не инсталирале кретените player за видео фајлови...така да ќе го зирнам дома и ќе пишам коментар нормално.

Јас уште стојам на ставот дека Јувентус не е ништо повеќе привилегиран кај судиите од Милан или останати големи клубови...

А ова (цитирам) “Јас самиот видов на снимка дека имаше преку 6 чисти ситауции кои судијата ги процени како офсајд. Друго е наклонетост а друго е очигледно помагање во моменти на немоќ!“ - ако Јувентус бил немоќен на натпреварот против Интер (оваа сезона нели?), тогаш мислам дека сме гледале различни натпревари.

How1TzeR

ШЕВА
Член од
6 февруари 2005
Мислења
367
Поени од реакции
14
Не реков дека бил немоќен , него дека чисти шанси судиите ги прекинуваа со офсајди.
А за тоа "Друго е наклонетост а друго е очигледно помагање во моменти на немоќ!“ ова го кажав општо , не за мечот со интер.
Не бе кои 250 килобајти , 10 Мега е , није могуќе да е 259 кб!

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Тогаш зЕКО како го објаснуваш фактот дека Јувентус е единиот клуб у Европа кој што е најтрофееен у својата земја, а на европски план губи 6-2 у титули од друг италијански клуб? Знаеш зошто? Затоа што европските судии судат регуларно и непристрасно..

Не викам дека некогаш и Интер или Милан не добиле помош од судиите...ама тоа е бре инцидентно! А тоа што се дешава со Јувентус е перверзија. Ај нека ти текне пред некоја година со Интер утакмица, битна за кој ќе биде шампион, чист пенал се дешава за Интер, судијата одмавнува со рака, и дур Интеристите се бунат кај судијата, овие прават контра, и од ЧИСТ ОФСАЈД даваат гол, и освојуваат титула... Катастрофа!!!

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Цитат: “Тогаш зЕКО како го објаснуваш фактот дека Јувентус е единиот клуб у Европа кој што е најтрофееен у својата земја, а на европски план губи 6-2 у титули од друг италијански клуб? Знаеш зошто? Затоа што европските судии судат регуларно и непристрасно..“

Смешен си!

Знаеш како го објаснувам фактот што Јувентус имаат повеќе титули од Милан во Италија: Сезона 2004/2005, Милан и Јувентус израмнети со бодови, натпреварот на Сан Сиро одлучува за титулата. Јувентус играат на гости и тоа без стандардните Зебина (на негово место Песото) и Ибрахимовиќ (на негово место Дел Пиеро). Резултат 0-1, стрелец Трезеге по нафрлената топка од Дел Пиеро (на аватарот). 28-ма титула за Јуве.

А инаку нека ти текне на тебе годината кога Лацио беше шампион што се случуваше: последно коло во Италија, на Јувентус му треба победа над Перуџа на гости за да освои титула. Во Перуџа врне дожд и теренот е поплавен...сепак судијата се решава да се одигра натпреварот иако реално нема услови за тоа! Играчите на Лацио преку ТВ го следат натпреварот на Јуве против Перуџа и СЕ СМЕАТ НА ГЛАС бидејќи на теренот повеќе се играше ватерполо отколку фудбал. Финиш 0-0 = епилог- титула за Лацио.

Плус уште една работа да не заборавам.... Зашто Колина го загуби правото да суди во Серија А? (да ти помогнам: не е проади годините)

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Искрено...ова беше последниот пост од мене на тема (судии-Јувентус) зошто стварно гледате дека вака ќе се караме во бесконечност....нема никаква поента . Јас објавувам примирје... Иначе клипот еве го симнав тука на факлутет ама 200 кила е бе, не е 10 мега...

Дај види таму

Ќе видам и од дома дали е така...незнам.... Ајт поздраф!

How1TzeR

ШЕВА
Член од
6 февруари 2005
Мислења
367
Поени од реакции
14
Абе клипот ќе ти разјасни се МАСТ ХЕФ Е , еве другите нека кажат дали е 10МБ , го напраиф аплоад на 10мб не ме зезај , еве долфин нека каже колку е ако го симнал .
Абе тоа најверјатно е дека си бил на линукс!

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
АААА...еве 10 мб е....само сега не го симињам...ќе го симнам вечер покасно и ќе пишам коментар обавезно.

Него...мислам вечер да си ја одиграм Интер Х-Х (икс у икс) а?

How1TzeR

ШЕВА
Член од
6 февруари 2005
Мислења
367
Поени од реакции
14
Значи можностите и границите на интер никој не ги знае ...
Моментално губи 1-0 од порто еј :lud::pos::pos:

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Колега, го гледав клипчето и морам да кажам дека е многу интересно! За пеналите одглумени од страна на играчи на Јувентус што да кажам – вие го имате Инзаги, плус глумењето на прекршоци во шеснаесетникот не е некоја новост туку во последните години станува практика...тоа е тоа (јес да е педерски ама на секој натпревар има по 1-2 такви ситуации, ако не и повеќе).
За недосудените офсајди – поради тоа што пишував пред неколку години за едно списание баш околу фудбалските правила, само ќе ти ја посочам статистиката: секоја екипа во Англија, Италија и Шпанија во просек е оштетувана (а противникот има корист) по 30-тина пати во текот на една сезона кога станува збор за офсајд...едноставно се прават грешки, тоа е тоа (е сега тоа против Болоња стварно е смешно и трагично, не викам дека не е). Кога станува збор за офсајд, секогаш ќе има грешки и сомнителни ситуации додека не се воведе некој компјутерски систем или прегледување на снимка на лице место на стадион.
Највеќе впечаток ми остави влечењето за дрес на Песото над еден играч на Удинезе.....не е нормален жими се! Сепак мислам дека судијата во таа ситуација почитуваше предност зошто ако погледнеш добро ќе видиш дека контра-нападот продолжува со тројца играчи на Удинезе против двајца на Јуве....нели?

Како и да е, интересно клипче, ќе влезе во мојата колекција и ќе го раздадам низ маало, иако сум навивач на Јуве...сепак мора да се види. Се надевам дека може да се најде вакво нешто и за Милан или за други клубови нели...?

Инаку, кога сме веќе кај судиски грешки, гледај секоја недела некаде после 23:00 часот на италијанската телевизија (Раи) има отворено студио каде се коментираат сите натпревари и се прикажуваат сите сомнителни ситуации и грешки на судиите. Многу е интересно....ќе се зачудиш кога ќе видиш дека на Милан многу му се попушта...т.е. судиите прават грешки во нивна корист...

Поздрав!

П.С.
Се ближи натпреварот на Сан Сиро...пазете се! :)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.053
Поени од реакции
2.399
За дечките кои сакаат да кажат нешто против Јувентус во мечот со Интер. Интер на мечот никаква (употреблива) топка не фати па затоа се вадат со офсајдите и со сличните "попуштања" од судиите. Тој натпревар треба да влезе во учебниците за фудбал пошто беше изигран перфектно и Интер не знаеше што да прави.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom