Од други факултетиСлучајно да не има некој распоред за прва година глеам луѓево околу мене од други факултети имаат...
За КРС лошо се организирав, а и наведов кои се причините зошто го презапишав. Што се однесува до изборниот, не ми е јасно:
сега по нова или по стара програма треба да бирам? Ме збуни со одговоров. И за што се однесува тој максимум од 2 предмети да "застранам" од насоката? За целото студирање максимум 2, за да ми се важи?
По групите не гледам ништо сигурно, а овде гледам дека пишуваат постари, па тоа кајганава ми е постабилна варијанта. Фала за одговорите и те молам во иднина не ми држи предавања што и како, или помогни за проблемот (прашањето кое го имам) или ќути си. Да прочитав нешто конкретно од ФИНКИ или групине, немаше да замарам тука. Фала многу, пријатно.Нема да ти е на одмет да ја истражиш малце страната на факултетот, таму би ги нашол одговорите на овие прашања.
Не зборев за отстапување од предметите на насоката (тие се задолжителни) туку од профилот кој претпоставувам сакаш да го следиш.
Да, имаш право да отстапиш со максимум два изборни за сепак да ти го пишат профилот у диплома. А и да не го следиш никому ништо, дипломата си ја има вредноста и секако не верувам дека ќе ги вреднуваат профилите идните работодавачи.
За студентите кои сега ќе бидат втора и трета година НЕМА нова програма, идеме по старата сакале нејќеле.
Те молам, ако не читаш на страната барем отвори во групите на фејсбук има напишно се.
Да,а ги тупнале новите имиња на предметите во распоредов.За студентите кои сега ќе бидат втора и трета година НЕМА нова програма, идеме по старата сакале нејќеле.
Уште да пишеа кој која група е...Од други факултети
--- надополнето: 14 септември 2013 во 17:45 ---
Еве ги бе, изненадуваат
http://www.finki.ukim.mk/Content/contentFiles/studies_menustructure/Raspored/2013-14 zimski/FINKI-2013-2014-zimski-v0.pdf
По групите не гледам ништо сигурно, а овде гледам дека пишуваат постари, па тоа кајганава ми е постабилна варијанта. Фала за одговорите и те молам во иднина не ми држи предавања што и како, или помогни за проблемот (прашањето кое го имам) или ќути си. Да прочитав нешто конкретно од ФИНКИ или групине, немаше да замарам тука. Фала многу, пријатно.
Да,а ги тупнале новите имиња на предметите во распоредов.
Едит: Сеа прочитав нешто по групиве ама не знам колку е точно, како изборен предмет можам да земам кој било предмет од која било насока или само од мојата?
Ова е од лани ама најверојатно за прва година и сега ќе бидете поделени на овој начин.Уште да пишеа кој која група е...
Тоа е дел од програмата на смерот ИНФО за сите години, освен за тие што од оваа година ќе бидат прва година, односно за тие што следат настава по новата програма за смерот ИНФО.Знае некој што е со "Самостоен проект од област што се предава на овие студии". Дали ќе се активира сеа на 5ти семестар ИНФО или нешто ново е измислено место ова? Проект e ? Треба да одбереме тема ? што , како ова она..
Ако може некој од постатире колеги или некој што има информација да објасни.
Toneh
http://www.finki.ukim.mk/Content/contentFiles/studies_menustructure/Raspored/RaspredelbaGrupi20122013leten.pdfУште да пишеа кој која група е...