Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
14 септември 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите. Ми треба помош при избор на предмети за 5ти семестар. Што мислите за Управување со техничка поддршка и Визуелизација? Предлог друг изборен предмет што би бил корисен?
Благодарам многу:):cool::X3:

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Случајно да не има некој распоред за прва година глеам луѓево околу мене од други факултети имаат...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.725
Поени од реакции
52.660
Случајно да не има некој распоред за прва година глеам луѓево околу мене од други факултети имаат...
Од други факултети :icon_lol:
--- надополнето: 14 септември 2013 во 17:45 ---
Еве ги бе, изненадуваат :D
http://www.finki.ukim.mk/Content/contentFiles/studies_menustructure/Raspored/2013-14 zimski/FINKI-2013-2014-zimski-v0.pdf

Член од
22 јуни 2012
Мислења
116
Поени од реакции
60
За КРС лошо се организирав, а и наведов кои се причините зошто го презапишав. Што се однесува до изборниот, не ми е јасно:
сега по нова или по стара програма треба да бирам? Ме збуни со одговоров. И за што се однесува тој максимум од 2 предмети да "застранам" од насоката? За целото студирање максимум 2, за да ми се важи?

Нема да ти е на одмет да ја истражиш малце страната на факултетот, таму би ги нашол одговорите на овие прашања.
Не зборев за отстапување од предметите на насоката (тие се задолжителни) туку од профилот кој претпоставувам сакаш да го следиш.
Да, имаш право да отстапиш со максимум два изборни за сепак да ти го пишат профилот у диплома. А и да не го следиш никому ништо, дипломата си ја има вредноста и секако не верувам дека ќе ги вреднуваат профилите идните работодавачи.

За студентите кои сега ќе бидат втора и трета година НЕМА нова програма, идеме по старата сакале нејќеле.

Те молам, ако не читаш на страната барем отвори во групите на фејсбук има напишно се.

Член од
14 септември 2013
Мислења
86
Поени од реакции
19
Нема да ти е на одмет да ја истражиш малце страната на факултетот, таму би ги нашол одговорите на овие прашања.
Не зборев за отстапување од предметите на насоката (тие се задолжителни) туку од профилот кој претпоставувам сакаш да го следиш.
Да, имаш право да отстапиш со максимум два изборни за сепак да ти го пишат профилот у диплома. А и да не го следиш никому ништо, дипломата си ја има вредноста и секако не верувам дека ќе ги вреднуваат профилите идните работодавачи.

За студентите кои сега ќе бидат втора и трета година НЕМА нова програма, идеме по старата сакале нејќеле.

Те молам, ако не читаш на страната барем отвори во групите на фејсбук има напишно се.
По групите не гледам ништо сигурно, а овде гледам дека пишуваат постари, па тоа кајганава ми е постабилна варијанта. Фала за одговорите и те молам во иднина не ми држи предавања што и како, или помогни за проблемот (прашањето кое го имам) или ќути си. Да прочитав нешто конкретно од ФИНКИ или групине, немаше да замарам тука. Фала многу, пријатно.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Знае некој што е со "Самостоен проект од област што се предава на овие студии". Дали ќе се активира сеа на 5ти семестар ИНФО или нешто ново е измислено место ова? Проект e ? Треба да одбереме тема ? што , како ова она..
Ако може некој од постатире колеги или некој што има информација да објасни.
Toneh

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.991
Поени од реакции
12.553
Да,а ги тупнале новите имиња на предметите во распоредов.

Едит: Сеа прочитав нешто по групиве ама не знам колку е точно, како изборен предмет можам да земам кој било предмет од која било насока или само од мојата?

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
јако е тоа шо предметите се напишани по нова програма..

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.500
Поени од реакции
28.921
Член од
22 јуни 2012
Мислења
116
Поени од реакции
60
По групите не гледам ништо сигурно, а овде гледам дека пишуваат постари, па тоа кајганава ми е постабилна варијанта. Фала за одговорите и те молам во иднина не ми држи предавања што и како, или помогни за проблемот (прашањето кое го имам) или ќути си. Да прочитав нешто конкретно од ФИНКИ или групине, немаше да замарам тука. Фала многу, пријатно.

Добронамерно ти кажав каде да се информираш за во иднина. Вака рекла казала можеш да добиеш дезинформации.
Нема проблем, пријатно.
--- надополнето: 14 септември 2013 во 20:13 ---
Да,а ги тупнале новите имиња на предметите во распоредов.

Едит: Сеа прочитав нешто по групиве ама не знам колку е точно, како изборен предмет можам да земам кој било предмет од која било насока или само од мојата?

Ќе средат.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Знае некој што е со "Самостоен проект од област што се предава на овие студии". Дали ќе се активира сеа на 5ти семестар ИНФО или нешто ново е измислено место ова? Проект e ? Треба да одбереме тема ? што , како ова она..
Ако може некој од постатире колеги или некој што има информација да објасни.
Toneh
Тоа е дел од програмата на смерот ИНФО за сите години, освен за тие што од оваа година ќе бидат прва година, односно за тие што следат настава по новата програма за смерот ИНФО.

Инаку, се работи за полу-дипломска. Го запишуваш како предмет, потоа ќе одбереш ментор кај што сакаш да работиш, и по консултација со менторот ќе одберете тема (односно предмет). Откако ќе завршите со тоа, има/ше еден лист во три копии кој што треба да се пополни. Тоа го носиш кај тетките од студентска, тие ти маваат печат и ти земаат еден примерок. Еден примерок оди и кај професорот, и последниот останува за тебе.

Јас требаше да направам веб апликација, така да покрај апликацијата, требаше и техничка документација да се пишува (15-20 страни). Ама има колеги кои работеа класични семинарски. Секој си бира тоа што му одговара највеќе.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.435
Поени од реакции
58.782
^ Распределбата е од минатата година

Kajgana Shop

На врв Bottom