Здраво на сите. Имам неколку прашања за кои не сум сигурен каква е процедурата, па сакам мислење:
1) Од прв семестар ги имам положено сите предмети, освен КРС. Можев да го научам и годинава, ама решив да го презапишам, бидејќи сметам дека со слаба основа, другото натаму е џабе - губење време.
Колку предмети ќе имам право да запишам во трет семестар и дали се плаќа некаков паричен надомест за тоа (без оглед дали се плаќа на студентски, жиро сметка или што и да е)??????
2) Во трет семестар го имам ВиС + сакам добро да го научам КРС. Дополнително имам предмети од втор семестар кои сакам да ги положам во последнава за нив - јануарска сесија. Затоа сакам да земам и некој релативно полесен изборен предмет, за да успеам да ги положам предметите кои ќе ги запишам семестаров + тие во јануари. Проблемот е следен: добив информација дека модулот во диплома се важи, само ако избираш изборни предмети кои одговараат на профилот за насоката. Голем дел од нив, ако не и 100% се програмирање, а мене тоа не ми оди во прилог, се додека не си расчистам со основното - КРС.
Па, кој е Вашиот совет за мојава ситуација????? Се на се, ко да имам две опции: или да изберам соодветен за насоката и да го паднам, или да изберам полесен несоодветен и да го положам.....