Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Ме интересира ако сакам да презапишам положен предмет. Прво треба да го поништам за после при запишување на предмети во семестар да го имам како избор да го запишам? И ако сум во право поништувањето како се одвива?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ме интересира ако сакам да презапишам положен предмет. Прво треба да го поништам за после при запишување на предмети во семестар да го имам како избор да го запишам? И ако сум во право поништувањето како се одвива?
Are you out of your mind? :confused:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
еј ме интересира. :D
затоа што веќе пријавата ти е потполнета од професорот и испратена кај тетките од студентски, ќе треба прво да пишеш молба на бел лист, рачно, дека замолуваш да ти се поништи испитот бла бла, да ставиш една таксена, да ја завериш молбата во архива и носиш кај тетките од студентски :)

јас да сум некоја од тетките, би ти удрила аперкат, не па да примам молба за вакво нешто :D

Член од
22 јуни 2012
Мислења
116
Поени од реакции
60
Може ли некој да ми прати пример дневник за пракса, барем како изгледа еден ден/недела? Колку детално треба да биде опишано, колку треба да е долг текстот? Има ли шанси да не ми ја одобрат праксата ако не им се допадне што сум работела или не го опишам доволно добро?

Г

Грејвдигер

Гостин
Може ли некој да ми прати пример дневник за пракса, барем како изгледа еден ден/недела? Колку детално треба да биде опишано, колку треба да е долг текстот? Има ли шанси да не ми ја одобрат праксата ако не им се допадне што сум работела или не го опишам доволно добро?

Ништо посебно, само пишуваш што имаш работено таа недела или ден.

Член од
22 јуни 2012
Мислења
116
Поени од реакции
60
А потврдата за пракса не ја бараат сега при упис на семестар, нели?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Дали следите профили? Мислам дека не се задолжителни ама да прашам уште еднаш...

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
ме интересира.
Да првен треба да го поништиш предметот, а
предмет можеш да го поништиш најмногу 4 месеци по положувањето. Така е на ФЕИТ незнам за ФИНКИ ама би требало да е исто.
Значи сега септември неможеш да поништиш никој предмет што си го положил на колоквиуми, едино ако имаш некој положено сега во август па да го поништиш.

Член од
14 септември 2013
Мислења
86
Поени од реакции
19
Здраво на сите. Имам неколку прашања за кои не сум сигурен каква е процедурата, па сакам мислење:
1) Од прв семестар ги имам положено сите предмети, освен КРС. Можев да го научам и годинава, ама решив да го презапишам, бидејќи сметам дека со слаба основа, другото натаму е џабе - губење време.
Колку предмети ќе имам право да запишам во трет семестар и дали се плаќа некаков паричен надомест за тоа (без оглед дали се плаќа на студентски, жиро сметка или што и да е)??????

2) Во трет семестар го имам ВиС + сакам добро да го научам КРС. Дополнително имам предмети од втор семестар кои сакам да ги положам во последнава за нив - јануарска сесија. Затоа сакам да земам и некој релативно полесен изборен предмет, за да успеам да ги положам предметите кои ќе ги запишам семестаров + тие во јануари. Проблемот е следен: добив информација дека модулот во диплома се важи, само ако избираш изборни предмети кои одговараат на профилот за насоката. Голем дел од нив, ако не и 100% се програмирање, а мене тоа не ми оди во прилог, се додека не си расчистам со основното - КРС.

Па, кој е Вашиот совет за мојава ситуација????? Се на се, ко да имам две опции: или да изберам соодветен за насоката и да го паднам, или да изберам полесен несоодветен и да го положам.....

Член од
22 јуни 2012
Мислења
116
Поени од реакции
60
Здраво на сите. Имам неколку прашања за кои не сум сигурен каква е процедурата, па сакам мислење:
1) Од прв семестар ги имам положено сите предмети, освен КРС. Можев да го научам и годинава, ама решив да го презапишам, бидејќи сметам дека со слаба основа, другото натаму е џабе - губење време.
Колку предмети ќе имам право да запишам во трет семестар и дали се плаќа некаков паричен надомест за тоа (без оглед дали се плаќа на студентски, жиро сметка или што и да е)??????

2) Во трет семестар го имам ВиС + сакам добро да го научам КРС. Дополнително имам предмети од втор семестар кои сакам да ги положам во последнава за нив - јануарска сесија. Затоа сакам да земам и некој релативно полесен изборен предмет, за да успеам да ги положам предметите кои ќе ги запишам семестаров + тие во јануари. Проблемот е следен: добив информација дека модулот во диплома се важи, само ако избираш изборни предмети кои одговараат на профилот за насоката. Голем дел од нив, ако не и 100% се програмирање, а мене тоа не ми оди во прилог, се додека не си расчистам со основното - КРС.

Па, кој е Вашиот совет за мојава ситуација????? Се на се, ко да имам две опции: или да изберам соодветен за насоката и да го паднам, или да изберам полесен несоодветен и да го положам.....

Требало да си положиш КРС, ако толку си сакал да го слушаш никој не ти брани да идеш на предавање со прва година. :D

Најверојатно ќе слушаш и алгоритми, а и од изборните што и да земеш ќе имаш програмирање (горе доле).

ВиС е тежок предмет, ќе си го слушаш и со добар дел од нас постарите. :D

А инаку модулите самите професори викаат дека не се добро осмислени, затоа и ги тргнаа у новата програма така да не е страшно ако не го следиш модулот. А и секако имаш право да отстапиш со два предмети.

Член од
14 септември 2013
Мислења
86
Поени од реакции
19
Требало да си положиш КРС, ако толку си сакал да го слушаш никој не ти брани да идеш на предавање со прва година. :D

Најверојатно ќе слушаш и алгоритми, а и од изборните што и да земеш ќе имаш програмирање (горе доле).

ВиС е тежок предмет, ќе си го слушаш и со добар дел од нас постарите. :D

А инаку модулите самите професори викаат дека не се добро осмислени, затоа и ги тргнаа у новата програма така да не е страшно ако не го следиш модулот. А и секако имаш право да отстапиш со два предмети.
За КРС лошо се организирав, а и наведов кои се причините зошто го презапишав. Што се однесува до изборниот, не ми е јасно:
сега по нова или по стара програма треба да бирам? Ме збуни со одговоров. И за што се однесува тој максимум од 2 предмети да "застранам" од насоката? За целото студирање максимум 2, за да ми се важи?

Kajgana Shop

На врв Bottom