Факултет за Електротехника и информациски технологии

H

HCL

Гостин
Шега беше, можеби и исмевање на некои кои уште не ги напуштиле средношколските навики и рефлекси. Радоста при губење на час/предавање е средношколски рефлекс. За жал, кај некои тој рефлекс останува. Многу си сериозен, колега. :)
Па затоа бев сериозен. :) Да си втора година и уште да се радуваш е застрашувачки.

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Па затоа бев сериозен. :) Да си втора година и уште да се радуваш е застрашувачки.
На предавање од професор што е крајно неречит и не знае да ги објасни работите/чита се од учебник/ збори толку монотоно што и најголемата бубалка најрадо би си заспала, да, се радувам кога губиме. Така немам грижа на совест што седам во бифе :) Не би рекла дека е застрашувачки да се радуваш кога губиш предавање што и онака слабо ти користи! :smir:

Кога сНе веќе тука, cheers to новиот распоред. Ко да знаат кои денови излагам. :icon_lol: Уствари што се залетувам, коа на крај пак ќе ме утепаат со лабораториски. :nesvest:

H

HCL

Гостин
На предавање од професор што е крајно неречит и не знае да ги објасни работите/чита се од учебник/ збори толку монотоно што и најголемата бубалка најрадо би си заспала, да, се радувам кога губиме. Така немам грижа на совест што седам во бифе :) Не би рекла дека е застрашувачки да се радуваш кога губиш предавање што и онака слабо ти користи! :smir:
Не ми беше тоа муабетот, туку еве викаш грижа на совест. Зошто би имала грижа на совест? Ако не ти иде учењето преку предавања/аудиториски нема зошто да се грижиш ако не отидеш. Муабетот ми е, ако не ти се иде, не идеш, без разлика дали има професор или не, во секој случај, јас барем кога идам на предавања/аудиториски идам затоа што планирам да ги седам, без разлика која е причината. Често се има случувано, за изоставени аудиториски вежби, асистентот воопшто да не ги надополни тие и да останеш со мањак материјал за учење (има предмети што немаш од каде да учиш освен од аудиториски), или пак да ти ги тупне вежбите негде во сабота сабајле (да доаѓаш за цел саат-два на факултет).

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Не ми беше тоа муабетот, туку еве викаш грижа на совест. Зошто би имала грижа на совест? Ако не ти иде учењето преку предавања/аудиториски нема зошто да се грижиш ако не отидеш. Муабетот ми е, ако не ти се иде, не идеш, без разлика дали има професор или не, во секој случај, јас барем кога идам на предавања/аудиториски идам затоа што планирам да ги седам, без разлика која е причината. Често се има случувано, за изоставени аудиториски вежби, асистентот воопшто да не ги надополни тие и да останеш со мањак материјал за учење (има предмети што немаш од каде да учиш освен од аудиториски), или пак да ти ги тупне вежбите негде во сабота сабајле (да доаѓаш за цел саат-два на факултет).

Грижа на совест имам зошто секогаш постои можноста и на најдосадниот час евр, да се појави ненајавен тест, или „Нека кренат рака колегите што сакаат да прават семинарска!“-моментот, што не сакам да го пропуштам, на било кој предмет. Кога губам час, сакам да знам дека додека не сум на час, реално не губам ништо. А за часовите на кои ми е потребно да присустувам, се согласувам со тебе, не ми е сеедно дали ќе дојде асистент и културно ќе си решава задачи на аудиториски, или после ќе трчам да копирам вежби решени во друга група :/

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Грижа на совест имам зошто секогаш постои можноста и на најдосадниот час евр, да се појави ненајавен тест, или „Нека кренат рака колегите што сакаат да прават семинарска!“-моментот, што не сакам да го пропуштам, на било кој предмет. Кога губам час, сакам да знам дека додека не сум на час, реално не губам ништо. А за часовите на кои ми е потребно да присустувам, се согласувам со тебе, не ми е сеедно дали ќе дојде асистент и културно ќе си решава задачи на аудиториски, или после ќе трчам да копирам вежби решени во друга група :/
Yeap, а за тоа секогаш е многу полезно да имаш добри макар и навидум добри врски со редовните бубалчиња кои наивно ќе ти прераскажат се што се десило или навреме ќе ти титнат на мобилен за да дојдеш за време на битниот момент. Win-Win ситуација е ова, ни ти не им правиш гужва за време на предавањата нити пак се досадуваш на истите.

H

HCL

Гостин
Грижа на совест имам зошто секогаш постои можноста и на најдосадниот час евр, да се појави ненајавен тест, или „Нека кренат рака колегите што сакаат да прават семинарска!“-моментот, што не сакам да го пропуштам, на било кој предмет.
Тоа највеќе зависи од струката, или подобро кажано од предметите. На КСИА скоро ни еден предмет нема тестови, домашни, семинарски и слично, така да оставен си на мира. Додуше и на тие што даваат домашни не мораш да идеш, обично се појавуваш на факултет колку да препишеш од некој пред да почнат вежбите, па групно му ги оставате на тој што ќе иде на вежби за да ги предаде.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Мене ми рекоа до Среда неаме предавања ради некој семинар ....

Некој нешо повеќе да каже има ? :D

H

HCL

Гостин
Мене ми рекоа до Среда неаме предавања ради некој семинар ....

Некој нешо повеќе да каже има ? :D
На ETAI-AAC-DECOM конференција се повеќето професори, ко што разбрав. Незнам колку е точно или дали се мисли конкретно за оваа конференција, но на сајтот ги пишува кои се таму (провери од кај левото мени, првите четири линкови), така да тие не би требало да бидат тука до среда. Во секој случај можно е некој да ги менува, ако станува збор за аудиториски вежби, за предавања не верувам.

Член од
27 јуни 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
Ке сака ли некој од вас постарите да ми каже тие тестовите што се во физика 1 за 1-ва год. ке ни ги давале за време на час да ги решиме значи ли тоа дека треба постојано да ги носиме со нас или ке ни кажат кога????
Дај казете ми ве молам кои збирки се по физика за вежбање???

Х

Ханзо

Гостин
Ке сака ли некој од вас постарите да ми каже тие тестовите што се во физика 1 за 1-ва год. ке ни ги давале за време на час да ги решиме значи ли тоа дека треба постојано да ги носиме со нас или ке ни кажат кога????
Ако мислиш на домашните, не кажуваат кога ќе ги правите, па добро е да си ја носиш книгата. А тестови даваат они.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Дај казете ми ве молам кои збирки се по физика за вежбање???[/quote

За збирки имаш 3 што ни ги предложи Маргарита:

1. Збирка на одбрани решени задачи - Георгиева, Тиновска и Спасовска. Од оваа збирка ни рекоа дека не е пожелно да се решава уште од старт затоа што биле потешки задачите таму.

2. Збирка решени задачи по Физика - Мицевски, Фолкарова, Пандеришев

3. Збирка задачи по физика - виши курс D - Димиќ

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207

1. Збирка на одбрани решени задачи - Георгиева, Тиновска и Спасовска. Од оваа збирка ни рекоа дека не е пожелно да се решава уште од старт затоа што биле потешки задачите таму.

Не сум од постарите ама брат ми е од нив и ми рече дека било која збирка е добра и дека он учел од таа од трите професорки првата. Ќе ти ја болдирам. Јас и таа ќе ја земам таа.

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43

Добри се болдираниве, а и може да се каже дека речиси на секој испит или колоквиум се паѓаат задачи од нив. Некогаш малку изменети, некогаш целосно исти.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Добри се болдираниве, а и може да се каже дека речиси на секој испит или колоквиум се паѓаат задачи од нив. Некогаш малку изменети, некогаш целосно исти.
Нешто вакво сакав да прочитам. Благодарам :pipi:

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Бруцошка забава во петок. Почеток 21:00 во холот на ФЕИТ :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom