Ne mora da se kupi skriptata po fizika, jas toa go napraviv iako go slusav prv pat pa nikoj ne mi rece deka ne go priznavale nitu pak sum imal problem od strana na profesorkata ili asistentkata, ako ne gi priznavaat togas treba da gi kupuvaat i onie sto go prezapisuvaat predmetot, a oni samo tie domasni gi kopiraat.Скриптата по физика ќе мора да ја купите, бидејќи во неа има 5-6 листа во боја, ги викаат домашни работи (има лесни прашања и задачи), ама ги изработувате на факс. Копии од тие листови не се признаваат, само оригинали. На нив се потпишувате со име, презиме и број на индекс, така да се знае кој купил скрипта а кој не. Лани беше 600 денари + 250 денари за практикум за лабораториски вежби.
Иначе Ленче, видов Бабаче дека ти е асистентка по математика 1, верувај најдобро што може да ти се падне од асистентките е таа. И мене ми беше за математика 1, ама после отиде на породилно и за математика 2 Начевска ми беше асистентка. Томче Делев е од новите демонстратори, затоа за него не би можела да ти кажам повеќе.
Да не му се наоѓа на некого Digital Logic Design Principles по хард диск, ваму-таму?
Да да најинтересни ми се неговите предавања.:smir:Инаку да си кажам "уз муабет" дека досега од професориве, најмногу ми се допадна Дејан Ѓорѓевиќ. Добро предава... Ех сега, малце нè задржува повеќе од што треба, ама ај.
Koi profesori se vo Ohrid, site ili...?Утре треба да идеме од 8 на факултет иако сите предавања ги губиме зашто професорите се во Охрид. Има некој некаква информација? Дали ќе не заменат нешто... дали ќе дојдеме и ќе ни речат идете си...? Незнам каков е принципот на работа на факултетов. Професорот ни рече 100% ќе губиме, али сепак да дојдеме да ни кажат што е како е...
Триесетина професори од КТИ ќе отсуствуваат, поради семинар некој кој ќе биде утре (и задутре, според Коста) оддржан во Охрид.Koi profesori se vo Ohrid, site ili...?
Како што разбрав, А-М се прва група, Н-Ш втора. Информаторот тврди дека ова го пишувало на огласна. Ние во прва група имаме предавања од 8 кај Кацарска, која не е од КТИ, па би требало да биде тука. Не се радувајте вторачиња, не губиме.Znae li nekoj dali ke objavat koi studenti vo koja grupa se za vtora godina IKI ili sami da si se smestime? Ne znam utre od kolku saat da idam na fakultet :nesvest:
Од кога губење предавања/аудиториски е добра работа?Не се радувајте вторачиња, не губиме.
Шега беше, можеби и исмевање на некои кои уште не ги напуштиле средношколските навики и рефлекси. Радоста при губење на час/предавање е средношколски рефлекс. За жал, кај некои тој рефлекс останува. Многу си сериозен, колега.Од кога губење предавања/аудиториски е добра работа?
Е шо, демек ти не се радуваш кога губиш час ако не ти дојде некој професор ... Дај бе не се правите светци ебаго.Од кога губење предавања/аудиториски е добра работа?