- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 8.218
- Поени од реакции
- 8.325
Земи си нова платформа Z97 матична и нон-К процесор ако не клокаш i7-4790.Мислење за конфигурацијава? Ја бива?
+ Матична з87 што за недела дена ќе се смени со з97 или формула 6.
Па нема да клокам најверојатно, затоа што ми е за други намени. Иначе ССД и ХДД не спомнав затоа што веќе ми се купени имам самсунг 256гб ево, и ezex 1tb x2.Земи си нова платформа Z97 матична и нон-К процесор ако не клокаш i7-4790.
SSD не ставаш на ваква машина?
Земи си тогаш i7-4790 ем понов ем има повисока фрефенција од 4770к, го има на лагер во Анхоч.Па нема да клокам најверојатно, затоа што ми е за други намени. Иначе ССД и ХДД не спомнав затоа што веќе ми се купени имам самсунг 256гб ево, и ezex 1tb x2.
Претпоставувам дека ке го користиш за игри па ке ти препорачам да видиш некоја nvidia графичка за тие пари. Не дека оваа не е добра но nvidia имаат подобра оптимизација и ati пуштија mantle но го има само на некој игри( hitman absolution, thief, battlefield 4 за тие ја знам) инаку другите дело се топ.Мислење за конфигурацијава? Ја бива?
Прегледај го приврзокот 102623
Прегледај го приврзокот 102625
+ Матична з87 што за недела дена ќе се смени со з97 или формула 6.
Аман од овие bullshit муабетиПретпоставувам дека ке го користиш за игри па ке ти препорачам да видиш некоја nvidia графичка за тие пари. Не дека оваа не е добра но nvidia имаат подобра оптимизација и ati пуштија mantle но го има само на некој игри( hitman absolution, thief, battlefield 4 за тие ја знам) инаку другите дело се топ.
Kako zavrsiv so rabota trknav do set i kupiv se. Za graficka se premisliv si zemav Asus Strix GTX750TI 2GD, zatoa sto nareden mesec na plata sekako ke ja menuvam i ke zimam plus 8gb ram.Земи си тогаш i7-4790 ем понов ем има повисока фрефенција од 4770к, го има на лагер во Анхоч.
ССД-то и ХДД-то ти се исто топ.
Ок, прифаќам совет, но која графичка одговара за мојата матична плоча, да знам што да барам и да споредувам.Додај уште 1000-1500 и ќе земеш вистинска графичка, овие околу 4000 се ѓубре.
Матичната ти има PCIe slot, и на ограничен буџет си, така да тешко дека можеш да утнеш работа. Бирај си што сакаш. Мој совет би ти бил ASUS R7 250Ок, прифаќам совет, но која графичка одговара за мојата матична плоча, да знам што да барам и да споредувам.
Оваа картичка пишуваа ддр5 кај мене е ддр3 ќе пасува оваа?Матичната ти има PCIe slot, и на ограничен буџет си, така да тешко дека можеш да утнеш работа. Бирај си што сакаш. Мој совет би ти бил ASUS R7 250