Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Ги споредив овие две и овој резултат ми искочи.

GeForce GT 640 DDR3 vs Radeon R7 250

http://www.hwcompare.com/15323/geforce-gt-640-ddr3-vs-radeon-r7-250/
Please note that the above 'benchmarks' are all just theoretical - the results were calculated based on the card's specifications, and real-world performance may (and probably will) vary at least a bit.
Не треба да се користат вакви глупости, benchmarks треба да се гледаат

250 ја гази 640 во секоја игра

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Најбитното не го кажа, какво напојување имаш? И останатиот дел од конфигурацијата....

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Слаб ти е и процесорот, а напојувањето треба во куќиштето да ѕирнеш неможеш преку програм да го детектираш.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Слаб ти е и процесорот, а напојувањето треба во куќиштето да ѕирнеш неможеш преку програм да го детектираш.
Тоа не можам да го направам затоа што не се разбирам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Нова конфигурација. Све што е под квад кор, Qxxx од LGA 775 не е доволно брзо за денешна употреба, дури и ентри левел. Зборам за игри секако.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Нова конфигурација. Све што е под квад кор, Qxxx од LGA 775 не е доволно брзо за денешна употреба, дури и ентри левел. Зборам за игри секако.
Јас само сакам да ја сменам старата 4 години графичка картичка која ми е ndividia gt 240. Не мора да е стрикно за игри, но верувам сигурно ќе се подобрат перформансите на компјутерот. А да првам нова конфигурација е многу поскапо.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Јас само сакам да ја сменам старата 4 години графичка картичка која ми е ndividia gt 240. Не мора да е стрикно за игри, но верувам сигурно ќе се подобрат перформансите на компјутерот. А да првам нова конфигурација е многу поскапо.
Побарај на старо графичка од тој период, не иде да ставиш модерна графичка на таа конфигурација дека нема да го вадиш максимумот од графичката, ќе има bottleneck од остатокот од системот. Можеби GTX/275/280/285 максимум GTS450 или AMD еквивалентите. До кај 2000 ден би требало да најдеш нешто од тој период.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Член од
11 април 2012
Мислења
4.732
Поени од реакции
5.483
Ако сакам да му надоградам рам 4 гига на лаптоп, гледам дека има 34834 избори, https://www.amc.com.mk/content.aspx?l=MK&i=47&q=&SupplierArticleID=&fromPrice=0&toPrice=100000000&TradeMarkGroupID=&footerSearchBarTextBox=
Како да знам која ми одговара или е најдобра ?

(не се разбирам )
И ние не се разбираме, зашто има поголем избор на лаптопи одколку што ти имаш за рам меморија. Според пишаново до сега освен коментар како мојот не верувам дека ќе добиеш подобар.
Појма немаме која ти е моменталната конфигурација, дали има простор за надоградба или нема, каков рам поддржува, која е максималната брзина што ја поддржува колку и каков рам имаш во моментов за да не биде едниот побрз другиот поспор. Неможе туку така некој да ти даде совет

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
И ние не се разбираме, зашто има поголем избор на лаптопи одколку што ти имаш за рам меморија. Според пишаново до сега освен коментар како мојот не верувам дека ќе добиеш подобар.
Појма немаме која ти е моменталната конфигурација, дали има простор за надоградба или нема, каков рам поддржува, која е максималната брзина што ја поддржува колку и каков рам имаш во моментов за да не биде едниот побрз другиот поспор. Неможе туку така некој да ти даде совет
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3003&pid=14299

Член од
11 април 2012
Мислења
4.732
Поени од реакции
5.483
супер одличен лаптоп и ова е веќе од добра помош за да може да ти се реплицира, како што гледам веќе имаш 4гб рам. Така што низ глава ми се мота прашањето Што би постигнал ако ставиш уште 4? Какви се твоите очекувања за да не бидеш после тоа разочаран?

Kajgana Shop

На врв Bottom