Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Има потреба, ама ти си знаеш.

Intel 330 од тие две, подобар -кастом фирмвер, подобри 4K read/write перформасни, и пред се поквалитетни Intel (креирени во нивните лабаратории) Synchronous nand келии, наместо Asynchronous кај Agility 3.

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Другарски совет: OCZ НИКАКО!!!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Препорачајте солиден ЛЦД монитор, ХД да е ама не нешто посебно, поефтин некој, не ми е за секојдневна употреба :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Препорачајте солиден ЛЦД монитор, ХД да е ама не нешто посебно, поефтин некој, не ми е за секојдневна употреба :)
Види во Анхоч или Вортекс некој Benq 22-23 инчен за 6-7000 ден. И да гледај да има DVI излез.

H

HoT IcE

Гостин
Дајте препораки за добар лаптоп до 25 000 денари.
Немора конкретно, кажете ми која марка највеќе се покажала како добра, што да избегнувам, на што да обрнам внимание, која фирма најмалку грешки пријавила и слично.
Јас сум слушнал дека лаптопите на АСУС биле одлични, колку е точно, очекувам вие да ми потврдите како момци што се упатени во оваа политика.
Поздрав !

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Дајте препораки за добар лаптоп до 25 000 денари.
Немора конкретно, кажете ми која марка највеќе се покажала како добра, што да избегнувам, на што да обрнам внимание, која фирма најмалку грешки пријавила и слично.
Јас сум слушнал дека лаптопите на АСУС биле одлични, колку е точно, очекувам вие да ми потврдите како момци што се упатени во оваа политика.
Поздрав !
Јас имам Асус сега за сега одличен скоро 24/7 е уклучен, али е поскапичок од твојот буџет.
Другарче едно исто зема Асус уште пред 3-4 години кога ги даваа тие ваучерите, го плати едно 45 000 тогаш ама го уби од користење и ок си е

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
Да речиме дека имам отприлика 2000 :icon_lol: денари, и сакам да ми кажите дали поарно ке биди ако му турам уште рам или да земам уште пари па да му турам нешто процесор или графичка?

AMD Athlon 64 x2 dual core 3600+
2GB RAM
80GB HDD
Nvidia GeForce 8600 GT (512mb)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Да речиме дека имам отприлика 2000 :icon_lol: денари, и сакам да ми кажите дали поарно ке биди ако му турам уште рам или да земам уште пари па да му турам нешто процесор или графичка?

AMD Athlon 64 x2 dual core 3600+
2GB RAM
80GB HDD
Nvidia GeForce 8600 GT (512mb)
ништо друже собери си повеке пари и купи си нов компјутер ништо не го оправа тој веке му е време за у пензија

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
ништо друже собери си повеке пари и купи си нов компјутер ништо не го оправа тој веке му е време за у пензија
ееее за нов има време јас овај планирам уште 5 години минимум да го користам :icon_mrgr:

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Сакам да земам матична, процесор и рам. Матичната е МСИ модел LGA 775, 2xDDR2, 1xPCI-E, 2xPCI, 2xIDE, 4x SATA
http://www.msi.com/product/mb/945GZM6-L.html#/?div=Detail
. Процесорот е Intel Pentium 3.2GHz. Рамот е ддр2 а-дата 2х1гб. За рамот цена му давам 600-700мкд. Ама за процесорот и матичната појма немам како одат па некој совет да ми дадете за сите делови до колку пари мах. да му ги земам.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
има некој искуство со бежичниве мауси колку батерија држат и дали се исплака да не испадне секоја недела батерии да се купува :)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
sekoja nedela baterii treba da se kupuvaat ili pak da si kupis baterii so polnac pa da si gi polnis inaku se trosat dosta brzo, dodeka na tastatura traat daleku podolgo...

Kajgana Shop

На врв Bottom