нека ги затворат и тие. политичар на слобода да не остане. сите политичари се криминалци.Да бараш и осудуваш неосудени личности кои се на власт да се затворат а во исто време да заборавиш дека на слобода се тие пред нив и нивните докажани криминални постигнувања е ненормална работа.
Од тука...
И ти и таквите како тебе и сите соросоиди на форумов(вклучувајки ги тука и админите и модераторите), направете ни на сите нас услуга и престанете да плачете односно...гонете се у пичку матер.
Досадни сте веке со тоа плачење пред народот.
А знаеш ли што е изборна измама ?? Знаеш ли што е право на глас ?? Сега наметнаа да бришат од Избирачки список луѓе што немале валидна адреса ??Би вовел казна доживотен затвор без можност за помилување за докажана изборна измама.
Само ние многу подлабоко сме во лајната.
Станува збор за атрофирани души, кои немаат никакво човечко достоинство.Има многу меѓу нас кои не се наши, ....
Од каде можеш да бидеш сигурен за кого ке биде даден одземениот глас? Ако некој не искочи да гласа, пак си на нула. Никој не е во предност. А кога имаш донасање на луѓе кои во животот не стапнале на Македонско тло, и тие утре ми одлучуваат за мојата иднина, и те како би сакал да ги видам позади решетки истите тие што ги организирале човечињата.А знаеш ли што е изборна измама ?? Знаеш ли што е право на глас ?? Сега наметнаа да бришат од Избирачки список луѓе што немале валидна адреса ??
Право на човекот е да живее и во кола, кампер, брод... на гости, во шатор ... каде сака, тоа е едно од основните човечки права. Битно е дали е државјанин, дали има матичен број и ништо друго. Прво треба да се преиспита Устав и кој има право на глас.
А да осудиш доживотно некој што неуставно одземал право на глас ?
Во некој арапски држави , жени немаат право на глас, ама има прецизен закон за тоа.... минорен е проблемот со македонците од Пустец, но што праиме со тие што отишле на работа во странство ?? Нели избегале од оваа власт и ти сега нив не им даваш да гласаат ? И не само тоа, пак да се вратиме на проблемот со адресите. Има луѓе , а ќе има се повеќе, што ја губат куќата, не можат да вратат кредити или долгови. Во уса многу луѓе отидоа под шатори кога дојде кризата. Но тие пак си останаа УС цитизен и си го задржаа правото на глас. Не е тако едноставно, а опозицијата сега дига галама за да оневозможи избори, ако дојдат они на власт друго ќе кажуваат...[DOUBLEPOST=1456428688][/DOUBLEPOST]Од каде можеш да бидеш сигурен за кого ке биде даден одземениот глас? Ако некој не искочи да гласа, пак си на нула. Никој не е во предност. А кога имаш донасање на луѓе кои во животот не стапнале на Македонско тло, и тие утре ми одлучуваат за мојата иднина, и те како би сакал да ги видам позади решетки истите тие што ги организирале човечињата.
Би забранил и на дијаспората на гласа.
на студентски избори секогаш беше иста песна..Која е Елена Гошева ?
Ќерка и е Слободанка Гошева Гиеска вдомена во Телеком , зет Игор Гиески во управен одбор на ЕВН .
http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=1814&stID=849
"Полицијата во четвртокот наутро кај студентските бараки на улицата Пиринска го привела Орце Тодоровски - Тефо (25) од Делчево, бидејќи ги навредувал полицајците и го попречувал работењето на изборната комисија.
Тодоровски, кој од неодамна е заменик-директор на скопското Јавно претпријатие за стопанисување спортски објекти, заедно со Слободанка Гошева, потпретседателка на Унија на младите на ВМРО-ДПМНЕ и ќерка на поранешниот директор на Студентскиот центар Ѓорѓи Гошев, ги предводел рекетарите, кои се обидувале да ги демолираат гласачките кутии и вршеле притисок врз студентите при гласањето."
-------
Вангелина Маркудова
Прегледај го приврзокот 139981
"Таткото на Ѓорге Иванов, Александар Иванов, пред неколку години добил ЗАТВОРСКА ПРЕСУДА поради финансиски проневери во локалниот фонд за деца со посебни потреби, во центарот за социјални работи во ВАЛАНДОВО. Случајот го водела судијката ВАНГЕЛИНА МАРКУДОВА, која што го осудила Иванов со затворска казна. , судската одлука за Александар Иванов била сокриена од јавноста, и нормално и логично, ФЛАСТЕР на уста добил и ПРЕТСЕДАТЕЛОТ! ВАНГЕЛИНА МАРКУДОВА е позната и по судските одлуки во акцијата „ЗМИСКО ОКО“ со кои одлуки јавноста беше целосно манипулирана! СПОДЕЛЕТЕ, за нештата да станат појасни! Вистината е како шило!"
Осуден а потоа пресудата е избришана како воопшто да не постоела .туку не кажуваш до крај, таткото на Иванов е осуден или не ? Јас не сум чул дека е амнестиран...
А на зам.министарот Кирацовски лично нему му најдоа пресуда за насилие ( условна), па почна да се заканува на медиумите со тужби... а оригинал поресуда со потпис и печат и тоа од време на сдсм-судии ... и се заборави и тоа...
Кај Европа истото го нема. Нити кај Америка. Сакаш да бидеме први со ова? Што правиме ете ако често транзитирам од тука и Австралија на пример, ради бизнис? Еднаш на неколку месеци. Имам државјанство и таму и тука, ама таму живеам, овде сум во посета. Пак сум дијаспора, ама не сум пожелен гласач. Но од друга страна сум се родил и израснал во Македонија. Имам и фамилија тука.Би забранил и на дијаспората на гласа.
дали ја одслужил пресудата ? ...впрочем правно е и небитно, се бара чисто досие за самиот функционер ...Осуден а потоа пресудата е избришана како воопшто да не постоела .
Кирацоски не бил осуден за насилие , тој се вмешал за да ги раздели , и вмровецот кој бил спасен од Кирацоски сам призна дека курирците манипулирале .