Усно или писмено?

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување

Усно или писмено?

• Усно

Гласови: 54 41,2%
  • Писмено(тест)

Гласови: 77 58,8%

• Вкупно гласачи
    131

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Јас писмено си поштовам оти поќе се концентрирам така, а усно ми е смрт оти од трема се дешава да треснам некоја глупост и цела се блокирам:kesa:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Секако дека писмено,може и да препишеш :smir:

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
definitivno pismeno zs podobro mozam da se skoncentriram, da razmislam ako zaboravam nesto mozam da si dopolnam koga ke mi tekni...10000 podobo e za mene pismeno.....od usno posebno na ispit e mn strasno....mislam mene i e:) zs koga ke go vidam profesorot me faka trema i skroz se tresam i nema nisto da kazam ke se izbunam skrooooz

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не тоа дека ќе препишете(аман бе само на тоа да се мислело:)), туку поголема е концентрацијата. Во повеќе Европски земји а за Америка да не збориме, нема усни испрашувања, се е со тестови.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Писмено ми е полесно,поќе можам да се сконцентрирам,да размислам подолго,а усно трема имам.Ама мислам дека е поубо усно оти поќе можиш да се извадиш отколку на писмено.Ако се збуниш можи да се попрајш,па да те потсети малку професорот а на писмено ја нема та можност,то шо ќе напишиш то,нема враќање назад.

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
Sekako-i pismeno i usno :toe:

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Ја па на усно повеќе можам да се сконцентрирам.Кога правиме писмена многу ми е чудно што се е тивко и некој шепот само ќе се слушне,а усно си зборувам си цепам,ич мака немам

Мачката

Coca Cola Addict
Член од
6 август 2007
Мислења
581
Поени од реакции
6
Мразам да зборам. Писмено ми одговара :)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.696
Поени од реакции
11.507
Писмено бидејќи можеш да препишаш !!!!

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Кога сум на испит и усно ако одговарам ме фаќа трема зато повеќе сакам писмено.А и + ако во моментот не ми текнува на првото прашање можам да го скокнам па после пак да се вратм на тоа.А усно нема така.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
За да се изјаснам секогаш ми било полесно усно.Писмено се заборавам по нешто да напишам и повеќе притисок чувствувам.А кога ќе почнам да зборам ако сум имала трема ми исчезнува незнам боље ми е усно:pipi:сепак за кого како:toe:

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Писмено е поубаво според мене, вака усно може да фатиш трема па да се збуниш иако знаеш, а на тест можеш нешто и да препишеш. :icon_lol:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Дефинитивно писмено! Воопшто не сакам усно многу поголема трема имам така. Вака ќе добијам тест, колоквиум, испит... ќе си се сконцентрирам и многу подобро се изразувам, пред нешто да напишам убаво ќе си размислам. И ако нешто не знаеш имаш мнооогу време за размислување може и ќе се сетиш, а во усно нема или знаеш одма или не знаеш. Но таму е поголема помошта од тој што усно те испрашува и може да ти помогне, но и да те збуни со дополнителни прашања.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Писмено. Не е до прешишувањето, од секогаш сум мислела дека е залудно потрошено време, но заради поголемите можности кои ти се даваат, за размислување.

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Усно, 2о пати една реченица ќе превртиш и ете ти 5ка и + на тест ме фаќа малку трема, заборавам се...

Kajgana Shop

На врв Bottom