definitivno pismeno zs podobro mozam da se skoncentriram, da razmislam ako zaboravam nesto mozam da si dopolnam koga ke mi tekni...10000 podobo e za mene pismeno.....od usno posebno na ispit e mn strasno....mislam mene i e zs koga ke go vidam profesorot me faka trema i skroz se tresam i nema nisto da kazam ke se izbunam skrooooz
Не тоа дека ќе препишете(аман бе само на тоа да се мислело), туку поголема е концентрацијата. Во повеќе Европски земји а за Америка да не збориме, нема усни испрашувања, се е со тестови.
Писмено ми е полесно,поќе можам да се сконцентрирам,да размислам подолго,а усно трема имам.Ама мислам дека е поубо усно оти поќе можиш да се извадиш отколку на писмено.Ако се збуниш можи да се попрајш,па да те потсети малку професорот а на писмено ја нема та можност,то шо ќе напишиш то,нема враќање назад.
Ја па на усно повеќе можам да се сконцентрирам.Кога правиме писмена многу ми е чудно што се е тивко и некој шепот само ќе се слушне,а усно си зборувам си цепам,ич мака немам
Кога сум на испит и усно ако одговарам ме фаќа трема зато повеќе сакам писмено.А и + ако во моментот не ми текнува на првото прашање можам да го скокнам па после пак да се вратм на тоа.А усно нема така.
За да се изјаснам секогаш ми било полесно усно.Писмено се заборавам по нешто да напишам и повеќе притисок чувствувам.А кога ќе почнам да зборам ако сум имала трема ми исчезнува незнам боље ми е усносепак за кого како
Дефинитивно писмено! Воопшто не сакам усно многу поголема трема имам така. Вака ќе добијам тест, колоквиум, испит... ќе си се сконцентрирам и многу подобро се изразувам, пред нешто да напишам убаво ќе си размислам. И ако нешто не знаеш имаш мнооогу време за размислување може и ќе се сетиш, а во усно нема или знаеш одма или не знаеш. Но таму е поголема помошта од тој што усно те испрашува и може да ти помогне, но и да те збуни со дополнителни прашања.
Писмено. Не е до прешишувањето, од секогаш сум мислела дека е залудно потрошено време, но заради поголемите можности кои ти се даваат, за размислување.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.