Усно или писмено?

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување

Усно или писмено?

• Усно

Гласови: 54 41,2%
  • Писмено(тест)

Гласови: 77 58,8%

• Вкупно гласачи
    131
Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
Usno...sakam da zboram i toa posebno koga imam nauceno eptem...uff da ti e milina da se slusas:)

lile_rock

Олд сКул...хD
Член од
22 јуни 2007
Мислења
902
Поени од реакции
7
Zavisi za koj predmet.Naprimer za Biologija i makedonski(gramatika) mi e poubavo usno,a Geografija i Istorija mi e poubavo pismeno.Ama sepak koka ke ni kazat utre imame test nie poveke se plasime(dobro ne se plasime ama se stresuvame),a koga ke ni kazat isprasuvanje usno sepak pomalce ucime i ne go svakame toa kako tolku ozbilna stvar.Barem jas taka mislam.Moze nekoj razmisluva poinaku.:toe:

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Па за некои предмети повеќе сакам усно, ама сепак писмено ми е полесно зошто сепак можам да препишам или да прашам некој, а и плус така можам да се сконцентрирам..обично кога ќе ме прозиваат, се стресувам, а вака не ми страв..Сега, тоа е мое мислење :toe:

К

Кнез Мишкин

Гостин
Секогаш ми е било полесно усно да одговарам, дури и кога најмалку сум учел успејам да изманипулирам, да поврзам и пак да добијам висока оценка...:uvo:

Член од
25 јули 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
uSNO MI E PO UBO POSTO KE SE NAUCAT SITE UROCI I TAKA

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
jas sum za pismeno,samo koga bi imale vreme,zosto vo sredno imame samo 45 minuti za test....a koga me prasuaat usmeno,cel den da zboram ne mi e dovolen,i pak nema da go kazam najvaznoto

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
usno definitivno...cel zivot vadam gz na usno...valjda poso mn selfconfident zvucam a ustvari pojma neam i 1 recenica u krug ja vrtam...ali no more usno...nema to na fax :( (barem kaj mene ne) :pipi:

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
зависи за кој предмет како :) за некој е добро да се одговари усно за некој писмено :))

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Најчесто подобро ми иде на писмено зашто имам повеќе време да си ги средам мислите и полесно ми е да се искажам коа не ме слуша некој...затоа најчесто не ни сакам да ми читаат на глас било што сум напишала(било да се одговори на тест,есеи итн.)

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
abe za temava ima mnogu da se diskutira. ja licno za mene mozam da kazam deka ja poveke sakam usno da odgovaram, ne za drugo tuku taka mozam da go manipuliram profesorot. ama pak od druga strana kaj nekoj profesori sakam pismeno da odgovaram zaso usno znaat da se zanasaat i za inaet pomala ocena da mi stavat. vaka ke imam crno na belo so e kazano i mozam posle da se bunam. ima use mnogu da zboram ama poso mi se spie ke skratam. Bitnoto bese da kazam deka preferiram usno i toa e toa!!

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
писмено..... препис си е препис , нема лабаво.

Член од
13 февруари 2006
Мислења
315
Поени од реакции
4
писмено!! ме фаќа повеќе трема кога треба тоа орално. . .

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Орално :pos2: Усмено, можеш да кажеш повеќе, и ако некаде малце се изврзеш тука е професорот.
А и на писмено не е лошо, особено ако е математика. Ќе напишеш многу патишта до решението, ќе му покажеш на професорот дека знаеш нешто повеќе. Храбар си, пробај, тресни глупост :pos:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Овака... Имаш испит со 3 прашања раскажување. Што би избрал: усно или писмено? Се разбира усно.

Но

Имаш испит со прашања со заокружување, дополнување (multiple choice)
Фала богу тогаш е лесно и писмено.

Но сепак кај мене полесно е усмено. Не знам зошто, ама никогаш не сум се блокирал кога сум одговарал усно пред професорот, за разлика од писмено кога еднаш на ненајавено ни даде скратено време (40 минути за испит со 3 прашања)

Kajgana Shop

На врв Bottom