Усно или писмено?

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување

Усно или писмено?

• Усно

Гласови: 54 41,2%
  • Писмено(тест)

Гласови: 77 58,8%

• Вкупно гласачи
    131
Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
писмено, барем така ќе размислиш и ќе напишеш, не ги бива сите за усно одговарање

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Јас повеќе сакав писмено.Имам време да си ги средам мислите.А усно...ајде побрзо ќе ѕвони,ајде нема време,седи не знаеш...

Кртот

Лоботомичар
Член од
19 април 2007
Мислења
653
Поени од реакции
23
Писмено затоа што се добива многу поголема концентрација на лист хартија него пред галама во сред клас!!!

Бејко

unregistered user
Член од
14 ноември 2005
Мислења
222
Поени од реакции
1
Писмено + анонимно
мислам дека темата требаше да биде: Ако сте учеле со сфаќање како ви е полесно да се изразите?
Гледам, неколку постови од типот: усно ќе маткам или ќе ми потшепнат, писмено ќе препишувам... За тоа ли одите на училиште? :)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Usno e polesno... Zosto? Pa, i da ne go znaes DIREKTNIOT odgovor na prasanjeto moze da vrtis okolu nego dodeka nekoj ne ti sepne od strana, ili pak dodeka ne go iznerviras profesorot za da ti pomogne :)
Sepak, toa zavisi od licnosta. Ako licnosta nema opsti poznavanja, ako nema procitano edna kniga vo cel zivot, ne moze da se ocekuva da se snaoga na usnoto isprasuvanje... Daj mu/i pismeno da moze da prepise :S

inquisitor

ИДИОТ
Член од
22 март 2007
Мислења
833
Поени од реакции
3
Усно дефинитивно.. Полесно ми е, можам подобро да се снајдам, да се "извадам" ... Можам да се искажам во подобро светло одколку писмено, зошто, лошо пишувам, немам доволно време да искажам се што мислам. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Бејко напиша:
Писмено + анонимно
мислам дека темата требаше да биде: Ако сте учеле со сфаќање како ви е полесно да се изразите?
Гледам, неколку постови од типот: усно ќе маткам или ќе ми потшепнат, писмено ќе препишувам... За тоа ли одите на училиште? :)
Пеер,збориш ко ти никад да не си препишувал:smir:

Член од
24 април 2007
Мислења
251
Поени од реакции
2
по добро е усно зато шо го учиш напамет то шо ти треба а писмено кога копираш имаш страв да не те фатат

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Усно е потешко..з‘ш немојш да препишиш:nesvest:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Мене секогаш ми било полесно да одговарам усно...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Писмено ако сакаш да положиш (со писмено испитвање не можи да види професоро дали си научил), Усно ако сакаш да покажиш дека си научил нешто.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Мене лично полесно ми е усно пошо све шо имам да си кажам ке си кажам,а на тест...некако потешко ми е

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
За мене подобро е писмено, усно не можам да се сконцетрирам, а писмено сум послободен а плус може и да се препише нешто.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
pismeno moze da se prepise ako ne znaes nesto neli!

Kajgana Shop

На врв Bottom