Уругвај-Гана 1/4 финале 2 јули

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    44
  • Гласањето е завршено на .

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.743
Поени од реакции
1.003
Честито за Уругвај...Гана е сама крива за поразот...кога дојде до пенали јасно ми беше дека Уругвај ќе победи , бидејќи ментално се слаби афричките селекции.
П.С. Се надевам дека сега кога нема повеќе африкански селекции на мундијалов , дека конечно ќе престанат да дуваат во идиотските вувузели на натпреварите ( иако не ми се верува тоа да се случи ).

P

PewDiePie

Гостин
Да, да моја грешка, ама пак педерски изиграно од Суарез...а и немаа ама ич среќа нигериве, а колку само напаѓаа на крај. Штета!!!
[video]http://www.sportpost.com/video/view/Uruguay+hand+ball+and+Red+Card+vs+Ghana+World+Cup[/video]
Ај бе ти земи заплачи ако не,му дадоа црвен за играта со рака како што треба и што...........педерски па педерски затоа сега биста ќе му кренат во Уругвај.

K.Warrior

Why So Serious?
Член од
25 јануари 2009
Мислења
415
Поени од реакции
675
Citam 10 minuti si zapnal deka bese vlezena...nema vrska,stopiraj na 0:11 i vidi si sam.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Утакмицава може само со еден збор да се опише!

ДРАМА! :vozbud:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Уште од почетокот на светското бев за Гана и навистина ми е жал што не отидоа во полуфиналето али во оваков важен натпревар да се промашат се на се три пенали тоа е неопростливо.На крај искуството пресуди.Уругвајците сепак играа со поладни глави.Едноставно од преголема желба на Гана да се пласира подалеку се тоа заврши трагично за нив.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Суарез во моментов е национален херој и можете да претпоставите како сега му се заблогодаруваат.Тоа не е педерски,тоа најдобро што можеше да го направи и алал да му е за рефлексот што се сети.А и Уругвај е подобар од Ганциве,кога ќе почнат да играат со памет тогаш ќе појди некоја Африкансак репрезентација во 1/2 финале.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.743
Поени од реакции
1.003
Уругвај треба да се срами од начинот на кој победи. Не треба да се гордеат со ваква победа , и да мислат дека постигнале нешто. Само докажаа дека се педерчиња и така и победија денес. Со педерски потези и со многу среќа. Нема зошто да слават , само се посрамотија пред цел свет. Да испаднеа од првенството денес , ќе си заминеа со достоинство , а вака ќе го завршат како пички.
Не гледам никаков срам за Урувај во случајов...имаше црвен картон и пенал за потегот на Суарез...никој не му е крив на Гијан што немаше ментална цврстина да го погоди пеналот.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Уругвај треба да се срами од начинот на кој победи. Не треба да се гордеат со ваква победа , и да мислат дека постигнале нешто. Само докажаа дека се педерчиња и така и победија денес. Со педерски потези и со многу среќа. Нема зошто да слават , само се посрамотија пред цел свет. Да испаднеа од првенството денес , ќе си заминеа со достоинство , а вака ќе го завршат како пички.
Ни ти не знаеш што збориш.
Ја удри Суарез со рака?Ја удри.Доби црвен картон...плус пенал.Сега кој е крив што промаши нигеров глуп ?
До промашениот пенал бев за Гана,на пенали за Уругвај :tv:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Зошто ?!

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Убаво кажано, се согласувам потполно со тебе! Со педерска игра во полуфинале, не е тоа докажување квалитет !
Ако играш, играј машки до крај, и дигни ја главата на крајот, дали било пораз или победа.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
^
И јас се сложувам дефинитивно...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Криво ми е за Гана ми беа меѓу најомилените репрезентации светсково.Гана сама си ја запечати судбината.Добија пенал во надобар можен период.Такво нешто едноставно не се пропушта но ете пропуштија.Потоа промашија 2 пенали.Па тоа е непростливо и затоа беа казнети.

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Што ви е бе ? Педерски било?
Ја удри со рака доби казна, црвен + пенал за Гана. Имаа шанса? Имаа! Ја искористија? Не!
После промашија уште 2 пенали. МУСЛЕРА ЅВЕРОТИЊА !!!
Сосема заслужено за Уругвај, БРАВО ЗА СУАРЕЗ!!

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Жал ми падна за Гијан,можеше да го реши победникот во последна секунда. Цел живот ке му биде на срце поразов.
Холандија ке ги мине лесно,физички нема да издржат после120 мин. игра:toe:

А

Анноун

Гостин
браво уругвај. потполно заслужено . гана беше ужас цело светско , само пенали изведуваа цело првенство. и викате педерски од страна на суарез. затоа го здрвија со црвен , изгоре за нацијата , не знам што е педерски . можеби чекавте да ја забие топката во сопствената мрежа . туку тешко ќе им биде со холаднија . во аут се суарез и фусиле , а лугано се повреди . ептен клучни играчи , но ќе видиме за тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom