zee German
mpkfa
- Член од
- 12 август 2009
- Мислења
- 6.431
- Поени од реакции
- 6.078
Наредното Гана до 1/2 иде XD
toj sto go sutirase posledniot penal znaev deka ke pogodi, posto na PES2009 ima zvezdicka za izveduvanje penalisekoj igrac bi izigral kako suarez ednostavno nemase sto da izgubi, a posledniot penal za urugvaj bese majstorski izveden
Не гледам никаков срам за Урувај во случајов...имаше црвен картон и пенал за потегот на Суарез...никој не му е крив на Гијан што немаше ментална цврстина да го погоди пеналот.
Ни ти не знаеш што збориш.
Ја удри Суарез со рака?Ја удри.Доби црвен картон...плус пенал.Сега кој е крив што промаши нигеров глуп ?
До промашениот пенал бев за Гана,на пенали за Уругвај :tv:
Што ви е бе ? Педерски било?
Ја удри со рака доби казна, црвен + пенал за Гана. Имаа шанса? Имаа! Ја искористија? Не!
После промашија уште 2 пенали. МУСЛЕРА ЅВЕРОТИЊА !!!
Сосема заслужено за Уругвај, БРАВО ЗА СУАРЕЗ!!
Го гледав цел натпревар и по 90 минути резултатот беше 1-1. Негледам како Уругвај требало да помине.abe vie i dvajcata ne ste dobro izgleda pa ja gledavte li cela utakmica ili samo poslednite 5 min pa da kazete deka pederski vaka taka urugvaj trebase da pomine use vo 90 min ama toa ti e gi utnaa sansite sega so sila zborite prvo gana korna nemaa izvedeno prvo poluvreme dodeka urugvaj imase 6-7 celo vreme bea podobri taka da moze samo da serete a na urugvaj neka im e so sreka pa u finale da igraat
Абе за тоа што Суарез ја фати топката со рака беше санкциониран со црвен картон и фино лепо беше покажано на белата точка т.е 11 метри, што е педерско во таа ситуација. Е сеа што играчот на Гана го промаши пеналот тоа е веќе друго.Ако Суарез не играше со рака , Гана ќе влезеше во полу-финале. Црвениот за Суарез во 120 минута ништо не мења. Ама црвениот и пеналот воопшто не требаше да ги има. Суарез кога виде дека неможе со глава играше со рака. Со тоа ја спаси својата репрезентација од сигурен пораз. После доби црвен , кој како што кажав не мења ништо , и имаше пенал за Гана. Пеналот е еден чекор назад во оваа ситуација. Топката влагаше во гол и никој регуларно неможеше да ја спречи. А сега треба повторно да шутира , и притоа може топката да не биде упатена во рамките на голот како претходно , и има кој да ја спречи ( голманот ). Значи , пеналот може да се промаши , а при играта со рака топката неможеше да се спречи ( со исклучок на вакви педерски ситуации ). Значи Гана е поразена на најпедерскиот начин што досега сум го видел.
Го гледав цел натпревар и по 90 минути резултатот беше 1-1. Негледам како Уругвај требало да помине.
Не беше Гана педерски поразена, туку Уругвај и Суарез му покажаа на цел свет како се игра со срце за татковината!Ако Суарез не играше со рака , Гана ќе влезеше во полу-финале. Црвениот за Суарез во 120 минута ништо не мења. Ама црвениот и пеналот воопшто не требаше да ги има. Суарез кога виде дека неможе со глава играше со рака. Со тоа ја спаси својата репрезентација од сигурен пораз. После доби црвен , кој како што кажав не мења ништо , и имаше пенал за Гана. Пеналот е еден чекор назад во оваа ситуација. Топката влагаше во гол и никој регуларно неможеше да ја спречи. А сега треба повторно да шутира , и притоа може топката да не биде упатена во рамките на голот како претходно , и има кој да ја спречи ( голманот ). Значи , пеналот може да се промаши , а при играта со рака топката неможеше да се спречи ( со исклучок на вакви педерски ситуации ). Значи Гана е поразена на најпедерскиот начин што досега сум го видел.
Го гледав цел натпревар и по 90 минути резултатот беше 1-1. Негледам како Уругвај требало да помине.
Да му покажаа на светот како се игра фудбал со рака, одбојка или ракомет!Не беше Гана педерски поразена, туку Уругвај и Суарез му покажаа на цел свет како се игра со срце за татковината!