- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 2.733
- Поени од реакции
- 1.226
дај пастирај ја веста дека не се отвараhttp://www.24vesti.mk/se-izjalovuvaat-planovite-na-dui
Цвикате а, ќе цвикате шо ви преостанува друго п*чиња едни.
да видиме што има
дај пастирај ја веста дека не се отвараhttp://www.24vesti.mk/se-izjalovuvaat-planovite-na-dui
Цвикате а, ќе цвикате шо ви преостанува друго п*чиња едни.
Нема везе. Теророт го осеќаат само тие што живеат по тие населби, нивната душа само им знае. До некаде држи вода муабетот на Берич.Алал да ти е на храброста, сакаш ли истото да го пробаш во 2 по полноќ? Едно кругче да си свртиш чисто од радозналост?
Приметив друже, само не сакав да поставувам повеќе прашања да не испаднам нападен.Кукузел, иако националната или верска припадност не може да биде ничие алиби за дефектноста на ставовите, од еден општо морален и етички аспект, сепак треба да заприметиш како е избегнат одговорот за националната припадност.
Зошто некој би се срамел од сопствената?
Ако не сакам,не ти кажувам што сум, мое право. Ама ако ти кажам мајка ми што е, а кријам татко ми што е, тогаш имам проблем со сопственото потекло или се сомневам во општиот морално-етички курс кој јавно го презентира мојата националност.
Фала, истото ти го посакувам и на тебе, да се куртулиш еднаш засекогаш од тука. Не за друго, денес ако се плашиш да го пуштиш детето во Чаир, утре ќе ти биде страв да го пуштиш од дома. А и како што си лабав со психата, штом сега не можеш да издржиш, којзнае како би ти било за 10-20 години, не? Поздрав.Но девојчето веќе се изјасни за тоа дека сме каурски кучиња. Таа ги подржа протестите за ослободување на убијците од Велигден и ред други насоки по кои ќе познаеш дека антихристијанската ориентација на Турција, всушност е средината која и одговара повеќе.
И пожелуваме среќен пат, со билет во еден правец.
Сите претепани каурчиња некој ги пуштил од дома.Фала, истото ти го посакувам и на тебе, да се куртулиш еднаш засекогаш од тука. Не за друго, денес ако се плашиш да го пуштиш детето во Чаир, утре ќе ти биде страв да го пуштиш од дома. А и како што си лабав со психата, штом сега не можеш да издржиш, којзнае како би ти било за 10-20 години, не? Поздрав.![]()
Јас израснав во Чаир, 20 години таму живеев и знам колку пати сум се тепал(или поточно ме тепале) поради националната припадност.Нема везе. Теророт го осеќаат само тие што живеат по тие населби, нивната душа само им знае. До некаде држи вода муабетот на Берич.
Најубаво да ти купиме еден билет во еден правец, што за џабе ќе си го ризикуваш твојот и животот на твоите деца тука тогаш?Сите претепани каурчиња некој ги пуштил од дома.
И оние кои отидоа на смилковско риба да ловат, некој ги испратил од дома.
Како се чувствува родителот после? Не сакам да знам.
Фактите покажуваат дека има огромни шанси да биде минмум претепано.
Разумно е да не го пуштиш своето дете таму каде што има огромни шанси да биде претепано само заради тоа што не е Албанче, Муслиманче...
Претепувањата на каурчињата и албанчињата 50 спрема еден, се факт кој родителот неалбанец мора да го има в предвид.
Наскоро во Скопје нема да има ниту едно семејство чиј член или близок не е претепан од Албанци.
Лажеш.Јас израснав во Чаир, 20 години таму живеев и знам колку пати сум се тепал(или поточно ме тепале) поради националната припадност.
Најубаво е да се свестиш и да и погледнеш на вистината во лице.Најубаво да ти купиме еден билет во еден правец, што за џабе ќе си го ризикуваш твојот и животот на твоите деца тука тогаш?
Знам. Тоа го реков и јас. Тоа ќе го осетиш ти, а не анфем која ќе помине еднаш или двапати низ Чаир.Јас израснав во Чаир, 20 години таму живеев и знам колку пати сум се тепал(или поточно ме тепале) поради националната припадност.
Чија нон, кшире Србит, футје тачија мотрен е нонес.
Таквите како неа и Никса, се суштината на нашиот проблем, а не Албанците кои отворено ни покажуваат што ни спремаат.Знам. Тоа го реков и јас. Тоа ќе го осетиш ти, а не анфем која ќе помине еднаш или двапати низ Чаир.
Пандички мили, бидејќи се загрозен вид планирам да отворам приватна фарма на мој имот и да ги чувам, хранам и штитам од постојаните напади на расистичко-фашистичките каурски банди/хорди ...а Албанците мирни мечиња.
Уживај си ти за мене и прекини да ја спомнуваш девојка ми. Немам јас проблем со никој, се додека немаат проблем со мене. Гледај си ги своите ставови, па со размислувањава твои на крај ќе испадне дека сите Македонци треба да се иселиме од тука.А ако твојов начин на решавање на проблемите е дробење по цел ден на форум, кај ли ќе ни биде крајот само...Лажеш.
Ти не си меродавен.
Меродавен е само хипстерот од Тафталиџе кој Албанците ги глеа само на слика.
Него ќе го прашаме или дечкото на babsyy....
Он ќе ти објасни како ти си срање националист, а Албанците мирни мечиња, евокси.
--- надополнето: 24 март 2013 во 19:53 ---
Најубаво е да се свестиш и да и погледнеш на вистината во лице.
Ќе се случи тоа еден ден, убеден сум.
Многумина ко тебе што се, ги сменија ставовите. Мораа. Суровата реалност ги демантираше. Едноставно фалш ставовите, кои се контрадикторни на твојата реалност се распаѓаат, кога тогаш, колку и да си упорен во самозалажувањето.
Да се надеваме дека нема да биде тоа преку хард веј.
шТО предложуваш тогаш?Таквите како неа и Никса, се суштината на нашиот проблем, а не Албанците кои отворено ни покажуваат што ни спремаат.