УААА Мобимак!!!

Член од
18 јули 2006
Мислења
34
Поени од реакции
0
Не е тука Македончето криво, баш напротив. Па чоек неможе ни асално муабет на телефон да напраи (безразлика дали на мобилен или фиксен). Цело време те гушат со сметки и више у психологија ни влегува да не комуницираме меѓу себе или пак „ако ептен мора“, ондак го сведуваме разговорот на два збора.

Затоа кога ќе се појават вакви промоции, сите мислат дека нема долго да траат и пробуваат да ги искористат максимум што може.

А искрено, 4.000.000 пораки не се баш толку многу колку што излгеда. Они имаат 500.000 корисници и во просек доаѓа дека секој пратил само по 8 пораки. Тоа е и малце кога ќе се земе во предвид профитот што го прават, кој е МИНИМУМ 10 евра од секој корисник месечно.

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Незнам зошто не се по 2 денари наместо по 1 денар? Море за вас гагаџии треба по 55 денари смс порака да биде отколку без пари да ви дадат. Да се цицало до даска па после нечинеле Мобимак, македонска работа.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
СМС не пишам многу, скоро ич, така да се ми е исто. А и слабо телефонирам воопшто.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
vardarce напиша:
Незнам зошто не се по 2 денари наместо по 1 денар? Море за вас гагаџии треба по 55 денари смс порака да биде отколку без пари да ви дадат. Да се цицало до даска па после нечинеле Мобимак, македонска работа.
Во право си, македонска работа.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
jas mislam deka e podobro 1 denar nego da se nerviram 2 saat da ne mozam da pratam poraka...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
dav напиша:
а нели ке го донесат те мобаил у македонија или овие ме измамиле
Мобимак е тоа што треба да биде T-Mobile само не знам кога точно ќе почнат со ребрендирање, така да тие не го носат тој е тука и истото ќе си остане од Мобимак само разликата е тоа што нема веќе да се вика Мобимак

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
do krajot na godinata bi trebalo da se rebredira vo T-Mobile, taka barem najavia...

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
asterix_m напиша:
Ајде може ке се растерети мрежата вака, до вчера беше ужас и да сакаш порка да пратиш со пари немеше теорија, незнам дали и кај Космофон е истоа ама ова на Мобимак беше жива мизерија
Pa neka si pojacta mrezata :) 200 000 korisnici ako ne mozat da usluzat sramota

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
vardarce напиша:
Што има врска дали е "македонска работа"? Поентата е дека Мобимак се пишман пички. Штом донеле одлука за бесплатни пораки, сигурно претпоставувале дека бројот на пратени пораки енормно ќе се зголеми. Промоција на бесплатна услуга е или што е? Штом ја рекламираат, намената на услугата е таа да биде искористена од корисниците. Не им држи гзот. Резил е отпосле да одлучат пораките да се наплаќаат 1 денар, затоа што нив не ги чинат ништо. Всушност, нивново е "македонска работа" (да не речам циганска, па да се јави Хелсиншки комитет и тоа ромчето што пишуваше на форумов).

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Епа затоа е подобро да си на Космофон. И претходно корисниците на Космофон имаа повеќе часови бесплатни пораки. Односни 48 часа, а на Мобимак бидејќи беше секој ден по 2 часа, тоа би било 14 часа неделно. Јас сум на Космофон, но речиси сите што ги познавам се на Мобимак. Стварно подобра работа направија Космофон.

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Од Космофон можат да се пратат до 500 пораки преку цел викенд.

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
asterix_m напиша:
Ајде може ке се растерети мрежата вака, до вчера беше ужас и да сакаш порка да пратиш со пари немеше теорија, незнам дали и кај Космофон е истоа ама ова на Мобимак беше жива мизерија
Па нека направат како Космофон,500 бесплатни пораки за викенд и кој кога сака ќе праќа,па така мрежата ќе биде по слободна,а не они од 16 до 18 и една порака ја препраќас 20 пати поготово првите денови.
ПС.Ајде сите да им писеме на Мобимак какви клошари алчни испаднаа,кој е со мене?

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Мистичен напиша:
Што има врска дали е "македонска работа"? Поентата е дека Мобимак се пишман пички. Штом донеле одлука за бесплатни пораки, сигурно претпоставувале дека бројот на пратени пораки енормно ќе се зголеми. Промоција на бесплатна услуга е или што е? Штом ја рекламираат, намената на услугата е таа да биде искористена од корисниците. Не им држи гзот. Резил е отпосле да одлучат пораките да се наплаќаат 1 денар, затоа што нив не ги чинат ништо. Всушност, нивново е "македонска работа" (да не речам циганска, па да се јави Хелсиншки комитет и тоа ромчето што пишуваше на форумов).
Јас разбирам дека они немаат капацитет тоа да го издржат и дека до некаде се е маркетиншки потег, ама каде доаѓа тука "македонската работа". Кога на некој корисник ќе му речеш дека има бесплатни пораки не значи дека тој треба да се отепа од пишување по 500 пораки во два дена само за да "исцица" максимално што може, да се напишат 2, 3, 5 пораки ама 500. Факт е дека сеуште е скапа мобилната телефонија и нема доволно конкуренција ама кога на некого ќе му дадеш прст ја сака цела рака, а не само прстот. Исто така испадна и со ADSL-от цицаа, цицаа додека не прецицаа и после се бунеа зошто е тоа така. Но тоа е исто така грешка и на МТнет затоа што можеа (можат) на тој што сака да симнува неограничено да му понудат full flat пакет што е десет пати поскап од тој ограничениот па ако на некого му одговара ќе плати па ќе клати.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
980
Поени од реакции
4
Господ да ги поживи овие од Космофон, откако сум на постпејд (Бизнис пакет) ич не праќам пораки. А, старата картичка од Космофон се мислам да ја активирам за бесплатните пораки преку викенд.

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Thief напиша:
Господ да ги поживи овие од Космофон, откако сум на постпејд (Бизнис пакет) ич не праќам пораки. А, старата картичка од Космофон се мислам да ја активирам за бесплатните пораки преку викенд.
Кажи што е рај? Останав на телефон и пак сметка 1.200 ми доаѓа. Пораки воопшто не праќам, а ѕвонам кај ќе ми дувне и зборувам колку сакам. Викајте сеа уааа Мобимак, најдовте гага и не знаевте што да правите. Да се искористело се до максимум бре. Ц ц ц ц.. Море, златен Космофон, златен Бизнис пакет.:icon_cool

Kajgana Shop

На врв Bottom