Тупурковски осуден на три години затвор

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Пак го преебаа :)

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
NEMAM BAS NEKOE PAMTENJE,PA ZATOA PRASUVAM :STO RABOTESE ODNOSNO NA KOJA FUNKCIJA BESE VO TOJ PERIOD GRUJO??
DALI MINISTER ZA EKONOMIJA ,ILI MINISTER ZA FINANSII ILI MOZEBI NESTO TRETO??
OD ISTA PARTIJA SE GRUJO I CILE ,PA KE BIDE INTERESNA PRES KONFERENCIJATA!!!

A I OVA E DOBRA MAMKA ZA GRAGANITE DA IM SE ODVLECE VNIMANIETO,NE SEGA DA PRASUVAAT ZOSTO NE GLASALE ALBANCITE I STO E DOGOVORENO SO SELMANI????
ILI PAK DA PRASUVAAT KAKO MOZE NEKOJ SO SAMO 25 % GLASOVI DA MI JA VODI DRZAVATA??
VO SITE MOMENTI OD ZIVEENJETO MNOZINSTVOTO GO NADVLADUVA MALCINSTVOTO
SAMO KAKO PRIMER I VO PARLAMENT MNOZINSTVOTO ODLUCUVA ,A NE MALCINSKIOT BROJ NA PRATENICI

KAKO SEGA 25 % KE NI KAZUVAAT ILI KE VLADEAT SO NAS STO SME MNOZINSTVO ODNOSNO 75%
MISLAM DEKA KE PROPEE CILE.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
KAKO SEGA 25 % KE NI KAZUVAAT ILI KE VLADEAT SO NAS STO SME MNOZINSTVO ODNOSNO 75%
Офтопик - прво: неможам да те читам кај латиница па и со Капс нон стоп ... ме замараат твоите постови.

Онтопик - второ: а кои се тие 75% кои се 25%? одвај чекам да ми кажеш :vozbud:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
NEMAM BAS NEKOE PAMTENJE,PA ZATOA PRASUVAM :STO RABOTESE ODNOSNO NA KOJA FUNKCIJA BESE VO TOJ PERIOD GRUJO??

A I OVA E DOBRA MAMKA ZA GRAGANITE DA IM SE ODVLECE VNIMANIETO,NE SEGA DA PRASUVAAT ZOSTO NE GLASALE ALBANCITE I STO E DOGOVORENO SO SELMANI????
ILI PAK DA PRASUVAAT KAKO MOZE NEKOJ SO SAMO 25 % GLASOVI DA MI JA VODI DRZAVATA??
SAMO KAKO PRIMER I VO PARLAMENT MNOZINSTVOTO ODLUCUVA ,A NE MALCINSKIOT BROJ NA PRATENICI

povtorno se javi UDBA, za sve e kriv Grujo, za site sto kradele kriv Grujo, za site dupnati gumi na vozilata -kriv GRUJO.
ebati logikata

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259

Ми ај тој со 11% да ја води. :uvo:

Туку аирлија некае... кој е крив, кој крадел нека го снајде истото.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Ја добил казната бидејќи кога се бранел на суд не успеале да го разберат што сака да каже.

П.С. Веројатно го користел речникот со кој сака нешто да каже ама никој не го разбира.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Циле со своја вистина за тајванската милијарда

Васил Тупурковски утре на средба со новинарите ќе ја изнесе својата вистина за тајванската милијарда. Кривичниот судот вчера му изрече казна затвор од 3 години за криминал.
Осудениот освен затвор на државата треба да и врати два милиони евра.
Одлуката судот ја соопшти во отсуство на обвинетите Тупурковски Јован Андонов Реган кој доби 2 години затвор.
Во процесот Тајвански кредити, Тупурковски и Андонов Реган се обвинети дека во периодот од септември-октомври '99-та година како први луѓе на Агенцијата за обнова и развој, потпишале штетни договори со осум фирми на кои, од тајванската линија на име кредит им дале околу три милиони долари без гаранција.
Судскиот процес траеше скоро една година. Уште од стартот на судењето Тупурковски тврдеше дека е жртва на политички структури со криминални досиеја.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174

не навредувај го интелектот на кајганџиве со нагонски заклучоци исфрустриран од она што не ти се бендисаа избориве.

тоа наводно мнозинство од 75 % кажи ми како го гледаш во политичка целина?

тоа друго мнозинство шо го трубиш е вака

11-12 %сдсм
11-12% дуи
10-на % други албански партии
5-10 % во сите други партии
30 % шо не се замраат со избори ( а никој не им брани да се определат)

затоа не си шири демагогии него ТРПИ ))))) до наредни избори.

и за тво потсетување ``сива масо`` во 19 години плурлизам никогаш за ниедна политичка опција која владеела не имало повеќе од 30 % гласачи од цело население, сега ти засмета што 25 % се????????

ако не можиш да признаеш пораз,стршлену, никогаш не може да си победник.

п.с. еден турбо фолк поздрав до тебе

``НЕКЕ ПТИЦЕ НИКАД НЕ ПОЛЕТЕ``-глупа песничка ама еве се најде за нешто ))))

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Еее, како е во Македонија кога немаш политичка позадина. Дојде време кога еден Циле, на времето најпознат и најперспективен политичар во Македонија, да го осудат, и никому не му е гајле дали било фер или не, дали било законски или политички мотивирано. Само за пример, нити бедни 40 поста на темава.

Сега да беше осуден некој тип од профилот на Бучкоски, супер неталентиран, интелегентно глуп со скандали и афери зад себе, имаше солзи да се леат по форумов и блокади да се прават пред судовите. Па имаше да се бара да се укине судството (се сеќавате нели?) затоа што се дрзнало да осуди еден ваков мега политичар. Истото важи и за некој тип од ВМРО одберете си по желба, за да не бидам погрешно разбран.

Кога ќе биде осуден некој актуелен политичар, член на партија или влада? И кога тоа ќе биде пропратено во вака демократска и фер атмосфера, со толку доверба во независното ни судство, како што е случај во судењето на Циле...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Еее, како е во Македонија кога немаш политичка позадина. Дојде време кога еден Циле, на времето најпознат и најперспективен политичар во Македонија, да го осудат, и никому не му е гајле дали било фер или не, дали било законски или политички мотивирано. Само за пример, нити бедни 40 поста на темава.

Сега да беше осуден некој тип од профилот на Бучкоски, супер неталентиран, интелегентно глуп со скандали и афери зад себе, имаше солзи да се леат по форумов и блокади да се прават пред судовите. Па имаше да се бара да се укине судството (се сеќавате нели?) затоа што се дрзнало да осуди еден ваков мега политичар. Истото важи и за некој тип од ВМРО одберете си по желба, за да не бидам погрешно разбран.

Кога ќе биде осуден некој актуелен политичар, член на партија или влада? И кога тоа ќе биде пропратено во вака демократска и фер атмосфера, со толку доверба во независното ни судство, како што е случај во судењето на Циле...
Донекаде си во право,ама еве мене баш ме радува кога осудуваат некаков политичар од Македонскава политичка сцена,без разлика дали е поранешен,сегашен од позиција или опозиција,дали бил председател,премиер или обичен писар,важно е да се занимавал активно со политика која досега воопшто не ни оди во прилог како држава и како народ.Всушност ни еден политичар во Македонија не смее да биде “недопирлив“,зошто така се гради недоверба и се подјадува Македонската кауза од внатрешна страна.Би сакал уште ваквите пресуди навистина да бидат ефективни а не само декларативни за пред јавноста,додека во стварност е навистина поинаку.:toe:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ме интересира што с случи со Војо Михајловски, Љубе Пауновски, Арнаудов... и тие нели беа судени, али некако не се сеќавам дал ги осудија, на колку ги осудија и дали одробијаа?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
И Даравелски и Бучко, што стана и со нив. Ко да се подзабораваат некои фаци. Тупурко, секоја чест. Нека е потстрек за многу други.

J

Johnny Stulic

Гостин

Za Tupurkovski imam odlicno mislenje kako politicar i covek da samo da potsetam na negovoto istorisko malku morgen za vreme na podelbata na Jugoslavija pa i negovite angazmani vo USA za Makedonija po nejzinoto osamostajuvanje,kako i da e mozeme da mu dademe orden za zaslugi na nacijata ama ne mozeme da zanemarime ako nekoj napravil krivicno delo da ne snosi konsekvencii za toa.

IOsonoINTERISTA za zal ili sreka Cile veke ne e del od timot pa negovite fanovi ne se raspolozeni za skandiranje i navivanje

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Za Tupurkovski imam odlicno mislenje kako politicar i covek da samo da potsetam na negovoto istorisko malku morgen za vreme na podelbata na Jugoslavija pa i negovite angazmani vo USA za Makedonija po nejzinoto osamostajuvanje,kako i da e mozeme da mu dademe orden za zaslugi na nacijata ama ne mozeme da zanemarime ako nekoj napravil krivicno delo da ne snosi konsekvencii za toa.

IOsonoINTERISTA za zal ili sreka Cile veke ne e del od timot pa negovite fanovi ne se raspolozeni za skandiranje i navivanje
Таман работа се разбира дека не може да се занемари, кривично дело си е кривично дело. Ама за сите ист аршин да е, тоа ми е муабетот. Проблемот е што имаме шерифи кои си ги користат партиите како штит па не им се може ништо зошто ќе кажат дека политички е мотивирано нивното судење и ќе извадат партиски запаленковци по улици. Ние по се изгледа тренираме функционирање на правниот систем на луѓе зад кои нема повеќе кој да застане. Тоа некако ми боде очи...

Kajgana Shop

На врв Bottom