- Член од
- 13 септември 2007
- Мислења
- 5.785
- Поени од реакции
- 4.030
Kолку ми беше чудно да те гледам така сам...Tи од сите луѓе што ги знам секогаш имаше сјајни моменти,секогаш беше опкужен со луѓе кои сакаа само да ти пружаат љубов,кои сакаа да те исполнуваат,кои ти се восхитуваа поради она што си,или барем поради она што се претставуваше дека си.Само да знаете како е... Ај да пробаме... Лош ден...
А јас..не можев да им се начудам на нив,не ги разбирав што виделе во тебе,во твојата популарност.
Никогаш не те сакав,не ми беше омилен а за тоа го обвинував мојот инстинкт да ги чувствувам вибрациите од луѓето како тебе.
Твоето его беше толку високо што секогаш кога немилосдрно те враќав на земја-уживав. Колку ми беше убаво да те гледам тебе без зборови,понекогаш понижен,понекогаш навреден.
Поради тоа стекнав непријатели,истите тие кои те гледаа како нивен Бог. Истите тие беа подговени да ми ги извадат очите,но ти не им дозволи.
Не те мразев,едноставно не можев да се натеман себеси да те мразам иако тоа често го посакував. Не бев воспитана да чувствувам омраза кон никого.
Беше уште една од ноќите за кои жалев дека излегов од дома.
Ама сепак,не можев да одолеам на молбите на сестра ми,твојата девојка,твоето злато,твојата љубов...причината поради која ти никогаш не се дрзна да ми се спротиставиш.
Колку само и зборев дека не си за неа,колку пати и ги отварав очите,и се заканував,се колнев во самате себе.
Ја сакав повеќе од животов,не смеев да дозволам ништо да и се случи,најмалку што смеев да дозволам е да заврши со човек како тебе.
Мојата мала сестричка заслужува се,би го превртела светов за неа,би умрела за она да биде среќна,а она ми кажуваше дека ти ја правиш среќна.
Ти! Од сите нешта на светов те одбра тебе,а мене ми остана надежта дека наскоро ќе и поминат хировите и дека ќе се свести дека меѓу сите дјаманти на нејзиниот пат,она го одбрала прљавиот камен.
-„Кај ми се клучевите од колата? Си одиме одовде!„ -така наеднаш ти реши да си одиш дома,пијан како и секоја глупава вечер за која жалев дека не останав дома.
-„Кај ќе одиш во ваква состојба,фатете такси,ќе си ја земеш колата утре,освен ако немате некоја желба да умрете вечерва“- почнав да се обидувам да им ги тргнам мислите од се и да им ги украдам клучевите,единствен начин да фатат такси.
-„ Ако сакаш да одиш со такси,слободна си. Никој не те тера да се возиш со мене женска главо.“
-“ Не ни имам намера,сестрами доаѓа со мене,вие правете што сакате,може и да се убиете ако сакате,нема да ми пречи„
-„Даде,не се грижи,оди ти со такси дома,јас ќе се грижам за себе,ќе го однесам дома,мора да бидам сигурна дека легнал,па после ќе си дојдам,знаеш дека нема да можам да седам мирна ако не го направам тоа.“
А јас не можев да и се спротиставам нејзе,ми беше слаба точка и мразаев што го знае тоа и некогаш го користи,но ете,пак и попуштив и ја оставив да замине со нејзиното пијано момче.
Единствено што забележав во тој разговор беше твојата идиотска насмевка,се чувствуваше како победник,конечно ме победи,ме надитри.
-„Ако и се случи нешто,ќе се осигурам никогаш повеќе да не ти се појави таква кретенска насмевка“.после ова влегов во таксито и заминав дома.
Не беше ти виновен за несреќата што се случи истата вечер,беше виновен другиот пијан возач,ти беше совесен и како и секогаш,имаше среќа да стигнеш дома здрав и жив.Но не сите беа како тебе,оној другиот пијан возач,тој не беше совесен,можеби и немаше кој да го спречи да ја запали колата наместо да фати такси.
Удри директно во вас,се што се случуваше после оној повик од болницата ми е во магла.Ги разбудив моите,не се сеќавам како стигнавме до таму живи,татко ми возеше како луд.Мајками постојано бладаше,беше во шок,а мене ми беше пред очи твојата насмевка.Прв пат во животот почувствував омраза.
Кога ја видов сестрами само со гипс на раката и неколку гребеници,ми се врати душата на место.
Ти и она бевте добри,двајца од вашите другари што седеа позади беа мртви,а еден беше во кртична состојба.
Не ти дозволив веќе никогаш да и се доближиш,веќе никој не ни сакаше да ти се доближи,па дури ни она.
Сега си сам,сега не си веќе во облаци каде жвееше долго време.Сега сите те гледаат со мои очи.
Од сега секој ден ќе ти биде лош,ист како што им беше на сите оние кои ти уживаше да ги понижуваш.Сега знаеш како им беше.
Понекогаш ми е жал за тебе,невистина не беше твоја вина,но кој знае што би било кога би ме послушал еднаш во твојот живот.
Никогаш нема да дознаеме,нели!?