Тука пишуваме на зададена тема

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Мирот се спојува со бледиот лик само еднаш.
Само после громот.
Само кога две темни човечки очи го милуваат фениксот кој мирно спие во својата вчерашна пепел.
Глетката начнува милион зборови за секој милиметар од сферата на поимот нежност.
Во ништожноста на светот капнува мирната силуета.
А гранките надвор од црното дувло се наросуваат од дожд.

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
Громогласна смеа, громогласен помин, настан, вест и откритие...
Биковски тврдоглаво продолжувам да се влечам иако ме пече до срж овој гром. Та нели го видов небото во твоите очи уште животи претходно и знаев дека ќе врне од емоции и дека таа насмевка не ја изнудија громовите на моето битисување? И каде сега да бегам, ако не кон кората од единственото дрво што го гледам - себеси, а како поган јасновидец насетувам и гледам како ќе боли. Како векови претходно кога и моите потомци ги болело, зошто барале бел леб, живот подобар и љубов. Кој тврди дека не удира гром во коприва или дека не можеш болен да легнеш од истата болест два пати?
Удирајте громови, удирајте додека не ја скршите оваа ѓаволска, неистреблива гордост, за да остане само меко и исплашено срце, но барем надвор од гадните стеги на лажното и кристално убавото. Зошто знае срцето, знае проклетата женска интуиција на каде води патов полн кривини и закани и кукавичлоци, знае дека громот не живот и сила, ами пропаст ќе донесе, и дека оваа осамена душа изгина за да те најде, но има нешта повисоки и примарни од една секојдневна, животинска, перверзна, ко гром од ведро небо, љубов.

С

Сатори

Гостин
I´m sorry for the times that I made you scream
for the times that I killed your dreams
for the times that I made your whole world rumble

for the times that I made you cry
for the times that I told you lies
for the times that I watched and let you stumble

Бледо гледам во плафонот од собата преполна чад од цигари и мирис на мало дете, слабишно ги пеам стиховите и при силните болки во стомакот и можноста да бидам однесена во болница ако не престане да ме боли, ги чувствувам солзите како се спремаат да паднат.
Некое мртвило лебди околу мојата глава оваа вечер, Велигден е, не знам ни дали толку силно верувам кога сум овде, сега, распарчена од болката на мојата изгубена психа.
Река од луѓе и ридови, патови излижани од премногу плукање по нив и ѕидови полни мастики, гадно.

I´m sorry for the times that I didn´t come home
left you lyin´ in that bed alone
was flyin´ high in the sky when you needed my shoulder

you´re like a stone hangin´ round my neck, see
cut it loose before it breaks my back, see
I´ve gotta say what I feel before I grow older

Кратка коса и среден имиџ, насмевка и ... и ... лице кое што сега изгледа подобро од моето, без цигара во рака и воздух околу тебе.
Гром.

Ова навистина беше гром, на Велигден!
I´m suckin´ out his love, ´cause I, I´ll never be nobody´s wife ... и ти си крив!

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Не сакам гром, но сакам кога светка, и сакам кога ме кинеш на парчиња и секое од нив на крај добива боја на мојата суштина.Немам време за да заминам, па ќе чекам да помине некоја фурија и да ме земе со себе, зошто и онака е бавен овој живот, како масло, капка по капка се цеди врз грбот на мојот љубовник, а тој се витка како молскавица и ми ги гори сите страни на кои бидувам...
Клетник си, само тоа да си го знаеш!
И немам ни грам храброст за било што...Само безначајни обиди за мисловна контаминација, на крај за да си умрам онака како што ти би сакал.Живо. Big mouth strikes again...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Во исчекување... се запрашав... Почеток или крај...

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Почеток или крај

Седевме на клупата, сами во темнината.
Тишината ме убиваше.Но не знаев што да кажам.Атмосферата беше напната..или требаше да уживам во тишината?Се плашев дека со тоа што ќе кажам нешто ќе уништев се`..можеби се спремаше нешто да ми кажеш, можеби тишината беше затишје пред бура, бура на емоции..
И јас сакав нешто да ти кажам..но самата помисла дека моите зборови можат да променат многу работи, како прво нашиот однос..Дали тоа што ќе го кажам ќе значи почеток на нешто ново или крај на она што го имавме?
Сепак, ти ме спаси, ми ги скрати маките..буквално..кога ми ги кажа тие неколку зборови..ах, исто ко да излетаа од мојата уста, не знаев дали јас несвесно сум почнала да зборам или ти зборуваш.
Тие неколку збора, за среќа, значеа почеток на нешто ново, нешто добро, нешто што секојдневно ме исполнува и ми го разубавува животов:goggles:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
- Хм... Гледам бел коњ...
- А да не гледаш и принц?
- Не гледам. Или пак тој е она мало црно фигурче што се плетка во талогот.
- Хах, ти си ми омилена гатачка.
- Нц, остави го тоа, сега кажи ми што се случи со црномурестиот вчера? Надежно ли е?
- Е, тука ми текна на еден наш стар муабет, знаеш оној пат кога се смеевме околу феноменот на 'Ај ќе ти се јавам' испраќањето?
- Уф, тоа преминува во клише.
- Или е од оние кои само преферираат учтива замена за чао-то или е од оние кои си стојат на зборот.
- Да, значи тоа беше или почеток или крај. Туку ајде, стисни желба.

R

Razorblade Kiss

Гостин
Почеток или крај

Тесно е. Многу здивови помешани со миризбата на пцовисаните која се ширеше како епидемија. Тесно е,а на некој начин само таа беше присутна. Валкано е,иако таа беше беспрекорно чиста. Стоеше така бледа,подгрбавена,и држеше само една макара бел конец. Да,беше гола,и се чинеше сите се скаменија поради тоа.
Огромна алеа од статуи со очи ширум отворени и вперени кон неа. Една се обиде да го впери прстот кон нејзината свисната града, но се срони како испукана глина.
Се движеше со чекори колку воодушевувачки,толку и симетрично здодевни. Беше потполна тишина,дури и немиот би се чувствувал како натрапник. Грациозно ја испушти макарата од рацете,но овде немаше џентлмен кој би бил доволно љубезен да ја крене и да ја остави во нејзините дланки слични на канџи од гавран заробен во сребрен кафез. Ја погрешиле птицата..или кафезот?
Кружеше околу статуите,а конецот ги заврза нивните неподвижни тела. Како што кругот се собираше,така конецот се наближуваше до нивните грклани. И за момент,ете ти прекрасен букет кој наместо цветови имаше пупки човечки глави.
Застана така и ги набљудуваше,а и тие ја набљудуваа неа. Од очите им искреа крикови,како китови на сува површина. Продолжи да ги замоткува со конецот,се додека конецот не се потроши. Непријатно се изненади,и во истиот момент се стопи како восок,кој почна да ползи по труповите на статуите. Ги спои нивните лица во едно,застрашувачки прекрасно,совршено лице. Лице без пукнатини. Труп без ниедна грешка,секој дел како да беше извајан од најврвниот вајар. Но конецот на вратот остана,да ги стега и така парализираните жили.
Девојката се одлучи да се спои со Останатите бидејќи мислеше дека дојде крајот. Но ,всушност,конецот и немаше почеток. Имаше два краја,кои никогаш не требаше да се обиде да ги спои. Таа ги спои,и создаде монструм во човечки лик,кој само сопственото гушење го држеше буден.
Спомнав ли дека е тесно?

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Реков дека нема да дозволам нешто да ме повреди освен кога јас лично нема да посакам. И богами така е.
Нешто не би можело да ме повреди.
Ги надлетав солзите на фамилијата, ги надлетав најрамнодушните рамнодушности со кои ветрот го опрашуваше балконот. Тие сами не би дошле секако, тие се премногу рамнодушни.
Се вклучував во ситуацијата кога ќе посакав и се поставував дури откако ќе ги пролистав улогите на сите други.
И ете навистина, нешта ме правеа среќна, а пак нешта неможеа да ме повредат.
Оти нештата имаа усти и китовски крици, а одамна сфатив дека било која единка на човечкиот род не е достојна за да биде причинител на болка кај друга човечка единка. Нема смисла, не, и ти всушност немаш и не треба да имаш време за тоа, не сфаќаш дека лета во врзувањето филмски ленти се додека еден ден не се прашуваш кој ти го драпна времето.
Ама ете, дојде полошиот ден, кој никако неможев да го предвидам.
Ме повреди ништо. Ни почеток, ни крај. Ништо.
Звучи бетер од 'нешто' зашо содржи монотоно и безначајно 'и', и секогаш тотално си ја оправдува смислата.
Но малото ништенце, има финта.
Може да менува облици, а пак да остане ништо.
Можеш да направиш колекција од ништа, тие знаат да бидат и прекрасни уметнички дела, врвни резбарски достигнувања, но и најефтини конзерви со гулаш од супермаркетот.
Ќе ги собереш милиони и галони, сите ќе бидат различни и ќе плачат на поинаква фреквенција, а сепак ќе бидат, ништа.
Ете ги заборавив тие гадни креатури во претходниот ултиматум, па сега си правам брејнсторминг за да знам зошто точно ги внесувам.
Знаете, видов ништо во кинеска вазна со мојот лик.
Ни почеток, ни крај.
Ништо.

Lost Angel

Машко сум, конечно.
Член од
28 јуни 2007
Мислења
417
Поени од реакции
21
Јаде.
Времето ме јаде.
Полека но сигурно.
Се` додека не ме изеде цела.
Молчам.
Тоа ќе ме спаси.
Знам.
Барав? Најдов. Што направив? Го уништив почетокот. (Јас, или тој ѕвер во мене, на кој не сум му доволна јас?)
Далеку од границата на реалното.
Далеку од почетокот, кој го нема.
Новиот почеток... Нема мост за да дојдам до него. Морам да научам да летам. Тоа ќе потрае.
Крајот... Тука е. Одам по работ. Балансирам со негирање.

И јас ќе почнам да го јадам времето. Ако остави трошка од мене. Дури и како трошка, ќе имам доволно сила за тоа.
А тогаш... Ќе се чуе експлозија, и еден изгубен ангел ќе се вивне на небото, и ќе стигне до крајот на виножитото.
Таму има богатство. Или така ме лажеа. Во секој случај ќе проверам.
Сеедно.
Потоа ќе се смеам, заедно со почетокот или крајот, независно.:pipi:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Зашто не постои совршенство ? Зашто во најубавите моменти мора да се појави нешто толку иритирачко и толку лажно,избледено?
Седиме, се бакнуваме,навидум се е совршено, но што е со околината? Дали тоа што не не оставаат на мира е шега , или пак љубомора?

Како и да е , нема начин да ги оправдам сите оние работи кој ги направив позади твојот грб . Нема начин да ги заборавам оние кобни мисли кога знаев дека го правам тоа што не треба. Нема начин да заборавам дека ја изневерив твојата доверба . Зашто дури откако сево ова заврши јас сватив , сватив дека неможам без тебе , дека неможам без твојот глас - оној за кој и тишината е прегласна, дека неможам без твоите очи- оние на кој и виножитото се поклонува , без твојата насмевка - онаа по која и ангелите тежнеат... Сватив дека те сакам.
Дали оваа моја опсесија ќе трае , дали е ова само почеток на мојата љубов кон тебе или пак е ова крајот на нешто кое можеше да биде прекрасно и вечно ?

Од оваа перспектива и почетокот и крајот изгледаат исто .. Темно ..
What Goes Around Comes Around...

С

Сатори

Гостин
Во исчекување... се запрашав... Почеток или крај...
Почеток или крај, каливи, кои што своето постоење го оправдуваат со мизеријата што луѓето си ја припремаат едни на други.Агресивност и непромислени зборови за сите крвави парчиња луцидност и искреност да се истркалаат надвор од устата.
Прекасно е да си ги поправиме карактерите ми велат почетокот и крајот, цинично насмевнати со енормно чувство на задоволство додека очите вдлабнати во калта им светат од признатиот пораз на општеството.
Кристално јасни се сите наши грешки наметнати од лажното чувство за морал.Малку прав врз принципите и само бркањето сексуални и финансиски сонови ни останува.Само така учиме на понизност, која што е искрена колку насмевката што им ја упатуваме на оние кои што не мразат.
Почетокот или крајот, се ситат, се радуваат.
Брчките на флексибилноста и издржливоста се цртаат по лицето со црно-кремов фломастер.Вистината се губи помеѓу инсектите и богомилките, пајаците и немирните чесни мравојади.
Почетокот или крајот се шират по целата внатрешност се додека не ме проголтаат и мене и се гадно и црвено во мене.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Пеперутки го обиколија целото соседно село.Имаа милост за нив,им го оставија единствениот ден да го живеат,ама не и да летаат.
Крик над сенката која се движеше пребрзо за да една пеперутка може да и посвети последниот миг.Крај на една слобода ,слобода која се разлеваше во чашата полна со слама или почеток на една мисла која не сакаше звукот од пеперутките да ја обземе,сакаше да дејствува сама без да лета.

Жените ги ставија своите црни марами и отидоа крај чешмата да жалат за слободата,да ги плетат своите пајажини како темел на својата тага.Не ја сакаа ограниченоста,а сепак плетеа мрежи во кои остануваат заробени,отскокнуваа со секој шум,итаа кон крајот...а мислите не застануваа ,се навалуваа над нив како големи вртлози од пепел...

Зошто секоја мисла почнува од изворот на реката а се запира на првиот камен кој го наговестува маршот на пајаците и истата таа мисла продолжува да маршира во мрежата која го означува крајот.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Почеток ил крај

Ете,дојде и пројде.Едноставно одлета.Пројде покрај мене,а јас сеуште се навикнувам на ситуацијата.Знаев,ама не сакав да си признаам.Додека со свои очи не видов,додека глетката не беше пред мене.Го видов тоа што одбивав да си го признаам.
Ама ви кажувам,ви признавам - Претчувствував...знаев дека нешто не штима.
Убави се тие моменти кога некогаш реалниот живот те удира и те спушта на земја.Ок,добро,не се баш убави,али барем го запира растењето на празните илузии,не им дозволува уште повеќе да се зголемуваат...Тогаш ги отвараш очите.
Слично како кога спиеш...Сонуваш,на сонот му доаѓа крај и се будиш.Се враќаш на секојдневниот живот.
Истото беше и кај мене.Сонував еден сон,само што го сонував со отворени очи...Зачинет со надеж и со илузии кои ги гаев и кои испаднаа залудни.Тој сон ми ја исцрпи сета моја енергија.Затоа е можеби и подобро што видов,што моите очи добро исперцепираа - бев лута,нема да ве лажам,лута и бесна во тој момент.Всушност не,не бев лута - само разочарана.И можеби само малце огорчена.Чудни чувства.Можеби надежта требаше да биде прекината од старт.Не требаше ни да биде започната.
Можеби ќе беше крај на она во кое дотогаш верував,но ќе беше почеток.Тежок почеток.Нестабилен почеток.Впрочем кој почеток не е тежок?Но барем ќе бев слободна,барем ќе дишев со полни гради.Мојата енергија ќе ја насочев кон друго,а не кон безвредно верување,на нешто во кое силно верував,но испадна само (себе)залажување.
Како и да е.Така требало да биде.Требало овој период да тапкам во место.Но,never more.Само не знам.Има еден дел кој ме прави да осеќам немир.Ова е по којзнае пат сама да ја откријам вистината - а не да ми биде кажана во лице.
Затоа и шлаканицата на реалниот живот посилно ме удри.
Ама ако...Не се жалам...
Неколкуте солзи кои ги исплакав се ништо во споредба со сите овие насмевки кои ги давам и кои ги имам на моево лице.
Да.Среќна сум.
Само истовремено започна и нова етапа.
Етапа која ме збунува...
Не знам...
Не знам дали завршува една или почнува друга етапа.
Не знам дали е почеток или крај.
Не знам дали воопшто нешто завршува.
Но,ќе дознаам.
Овој пат ќе го оставам животот да ме изненади.
И што и да е ќе го прифатам со широка,искрена насмевка.

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Оваа осаменост нема ни почеток, ни крај. Кога си сам, си сам на овој свет и толку. До кога ќе се шуткам сама секој полноќ низ мојата улица.. само јас и моите празни воздишки. Одекот на штиклите и тивката празнина. Секогаш исти мисли..најсама на овој свет.

Kajgana Shop

На врв Bottom