Трето полувреме

S

Sagan

Гостин
Мислиш е вистина дека бугарското знаме се вее над Треблинка?
Во филмот е прикажано како бугарското знаме се вее во Трблинка? Не сум знаел. Ако е точно, навистина голем пропуст на режисерот / сценаристот.

Друго нешто проблем?

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.092
Филмот „Трето полувреме“ им одговори на бугарските пратенициРеакција од продуцентите на филмот „Трето полувреме“ откако бугарски европарламентарци го обвинија режисерот Дарко Митревски дека во филмот лажирал бугарската историја.

Според продукцијата „Кино око“ смешно е што бугарските европарламентарци во обид да добијат евтини политички поени, обвинуваат за уметничко дело без да го прочитаат сценариото или да го гледаат филмот. Но за „Кино око“ не е смешно кога бугарски пратеници се обидуваат да ги негираат злосторствата на Бугарија во Втората светска војна.

Окупацијата на Македонија, депортацијата на 7.200 македонски Евреи во гасните комори на Треблинка, како и бруталните репресии против македонските антифашисти и политички неистомисленици се историски факти врз кои се потпира и „Трето полувреме“. Доколку бугарските пратеници не ги знаат овие факти „Трето полувреме“ им предлага да се едуцираат во музеите на холокаустот во Вашингтон, Јад Вашем во Израел или во скопскиот Меморијален центар на холокаустот.
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=43&egId=17&eventId=82280

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
"Антифашистите" од "Македониjа" Скопjе:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.469
Поени од реакции
6.815
Не е чудно да се веело знаме на бугарија во треблинка со оглед на тоа дека биле дел од тројниот пакт.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
"Трето полувреме" антибугарски филм? Пффф. "Казабланка" е вистинскиот антибугарски филм:
We come from BULGARIA. Oh, things are very bad there, Monsieur. The devil has the people by the throat. So, Jan and I, we, WE DO NOT WANT OUR CHILDREN TO GROW UP IN SUCH A COUNTRY.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ме има на трејлерот :)
Целиот се наежив, премногу добро изгледа! И музиката на Џајковски... мора да биде совршено! :place:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Без зборови.
Музиката дефинитивно ме наежи, колку прекрасно изгледа!
Браво, се надевам со ова ремек-дело и филмот на Теона ќе имаме добра филмска година. Очекувам многу промоција и полно награди!
Фантастично!

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Излезе првиот "трејлер".

П.С. Ме има дел од секунда, дел од лицето :(
Дуд, биди среќен и за толку. Обично статистите се заматени или брзо се прикажуваат, оти се статисти, а не главни глумци. ;)

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Добро изгледа трејлеров... ама малце песимистички сум настроен кон актерските способности на Катарина.
Ке видиме кога ке излезе филмот.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.537
А кога ќе излезе, ме мрзи да барам низ страните o_O

Kajgana Shop

На врв Bottom