Тренинг во домашни услови!

Член од
29 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
26
Шипката работи на принцип на притисок, така да не ствара отпор на рамката, значи ти не се бесиш на вратата, туку притиска од двете страни и нема опасност од оштетување на вратата. Само вратата треба да ти биде широка 60-80cm и треба да има соодветна дебелина, мене на една врата не ми фаќаше зашто ѕидот ми е премногу дебел. Ама кога ќе го нарачаш имаш фора од 7 дена да го вратиш, така да и да не ти фаќа можеш да ја вратиш нема што да изгубиш :)
fala ti brat vrata imam soodvetna sirina ramkata na vratata mi e siroka i moze da se postavi ke ja kupam ,pisi imas efekt od vezbanjeto

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
fala ti brat vrata imam soodvetna sirina ramkata na vratata mi e siroka i moze da se postavi ke ja kupam ,pisi imas efekt od vezbanjeto
Па фала богу дека имам, вратило си е вратило хехе не може да нема ефект. Ете на аватарот мој види ефект :D

Член од
29 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
26
koj saka imam programa za skekovi eve na kratko ke vi ja opisam
vezbam jas lisco doma ponedelnik ,sreda ,petok i sabota...

ponedelnik

So tegovi vezbam grb ,ramo ,biceps(8kg+2kg)imam

sreda
sklekovi(gradi)
1serija :sklekovi pomegu dve stolici se spustas do najnisko nivo sto moze i nagore popoleka... ke pravis 2 x 20 odmor pomedu 60 sek.
2 serija :spartanski sklekovi racete gi stavas vo slednava polozba edna raka ponapred ,edna ponazad i koga se krevas ripas i ja menuvas polozbata na racete odnosno taa sto bila ponapred ja stavs nazad a taa sto ti e nazad ja stavs napred... ke pravis 2 x 20 odmor pomedu 60 sek.
3 serija :racete gi stavas zblizeni i vezbas ....ke pravis 2 x 20 odmor pomedu 60 sek.
4 serija : nozete gi stavte na povisoko mesto na stolica i taka vezbate sklekovi vezbate gorna gruda.... ke pravis 2 x 20 odmor pomedu 60 sek.
5 serija :eek:vie sklekovi se specifcni i ke gi prvite na sledniov nacin se spustas i se digas do pola zanci povtoruvam do pola se digas 1 x 50(pravam 50 zasto do pola se digam verojatno ke moze sekoj)
sega 60 sek odmor i pravime obratno mesto da se digame do pola sklekot ke go ptavime vaka ke se spustas do pola 1 x 50.(pravam 50 zasto do pola se spustam verojatno ke moze sekoj).
6 serija sklekovi :racete gi sirime mnogu eve da ne recam kolku sto mozeme gi postavuvas malce podolu ne vo visina na ramenicite tuku vi sirina na gradite ,brdavicite i se spustate i krevate .2 x20. 60 sek odmor pomegu serii .
i na kraj zemam dve stolici i gi postavuvam na sledniov nacin delot kade sto se potpirame so grbot gi vrtis sportivno i vezbas razboj (vezbas dolna gruda )

petok

ovie se mnogu specifinci sklekovi i mnogu se dobri i imaa mnogu mnogu dobar efekt eve link ke gi pravite isto kako na linkov
(http://www.youtube.com/watch?v=jWc8gHlAkoM) nemoj d se ilszete da misloite deka se lesni koga napraviv prvpat dve serii mi se tresea racete

sabota

kardio vezbi trcanje na kej poveke stomacni i slicno vezbi za topenje kalorii

koja ne rabira neka pise ke mu objasnam

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ligav, почни да пишуваш со кирилична поддршка во име на поразбирливите постови кои заслужуваат внимание.

Член од
29 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
26
I po kolku cucnjeva od prilika na den da praam???
Подели ги у серии на пример
ке правиш 4 или 5 серии по 12 или 13 чучњеви помеѓу серии 30 до 45 секунди одмор па како ке влагаш у форма ке зголемуваш број на чучњеви

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Сепак тоа зависи и од тоа колку е моментално спремен, инаку мојата тактика е максимум 3 серии, со тоа што кога се вежба за сила и маса се става товар на грб и се прават максимум 10 повторувања, алтернатива на ставање товар на грб е чучњеви со една нога, а кога се вежба за издржливост се прават поголем број на повторувања, без додатна тежина.

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Најдобри вежби во домашни услови за топење на сало (спојлери) освен трчањето? :)

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088

Kajgana Shop

На врв Bottom