Треба да станеме Бугари во Северна Македонија за да влеземе во ЕУ

• Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување
Z

zmej gorjanin

Гостин
Во Македонија никогаш немало организирана анти-бугарска пропаганда, лошото мислење за Бугарите си е всадено во националната свест на Македонците на многу спонтан и природен начин. А причини има многу, ни држите окупирана наша територија, повеќе од два милиони Македонци од Егејска и Пиринска Македонија ги асимилиравте во Бугари и не давате ниту малку простор тие да се вратат кон корените на својата родна земја. Еве на наредниот попис нека се отвори графа Македонец па да видиме колку ќе се декларираат како Македонци. И понатаму тврдите дека ние ви ја крадеме историјата, само не ми е јасно како ние можеме да ја крадеме историјата кога таа се случила на македонска територија, практично невозможно е. И најсмешно ми е кога цар Самоил ќе речете дека бил Бугарин, а човекот војни водел против Бугарите. Точно е дека во тој период на Византија областа на Македонија била нарекувана Бугарија и народот Бугари, но исто така Бугари и Бугарија биле нарекувани Србите и Црногорците, Тракија била наречена Македонија а Мизија била наречена Тракија, додека пак Грците ги нарекувале Ромејци. И сите овие територии биле теми на Византија која што насилно им ги сменила имињата за да што побрзо ги асимилира нациите и ги задуши националистичките бунтови.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.792
Поени од реакции
12.274
Абе ти остај това остај онова.Се кое не ти е во прилог да го оставим :)
Аз не знам ние како држава да сме ви забраниле култура ама штом казваш
И изобшто да не правим моабет за СФРју кога се водеше нај дивата антибугарска пропаганда.Кога и секој македонец кои си мислел за амтономна македониа бил заклејмјаван ко бугараш.Па от тогаш ви е всадено во малките главици дека бугарите се црни татари живи цигани.От кога мислиш е ова от вчера :) И ти като бив југословен ке ми зборуваш на мен за пропаганда.Ајде холан :)
Остај оти има посебна тема за тоа. Ако сакаш да прајш муабет за потписи види таму, а не тема да насочуваш на професори. И ти реков, добро се плаќа по потпис, тоа мора и ти добро да го знаеш, за што се плаќа :)

Југословен, хм. Види, од бугарин очигледно (само после неколку страни) сум многу разочаран, ве мислев за попаметни-барем во вакви настапи. Вие комунисти, фашисти...не знаете што сте па се фаќате за туѓи истории.
Преку сите овие постови ти си истиот како и овој што тоа го изјавил. Али полека, многу си нервозен. Одма, за само неколку страни почна да се возбудуваш. Кочи.

Ај одговори или немаш со што за вашите наоди, артефакти, скелети, генетики, знаци на гробови, куќи од бугарите во Азија, Северна Африка...имате?
Али не се нервирај, ако не си во право немој одма, срце ќе те лупне недај боже. Сакаш муабет, нејќеш плукање а плукаш (југословен, мали главки...).

Човече, опседнати сте со македонски револуционери, македонска историја, македонски јазик, територија, фолклор...седите по цел ден на македонски форум за историја и случувања.
Треба да ти го препостираат цел подфорум историја (со километри) за да читаш.
Што друго за вас како народ да заклучам? А кажи дека не е така? Докажи.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ќе ни сменат се да знаете, се ќе ни сменат само за да влеземе во некоја си еу...Треба да гледаме пример од Хрватите ама ни колку нив не сме способни...Хрватите јасно си кажаа дека Хрватска ќе биде членка на еу ама нема да плати со територија за тоа членство...Истото треба да го направиме и ние, "не смееме" да смениме име само за да влеземе во нато и еу....ама на кого да кажеш, кој од кој по сиромашен, по глуп и спасот го гледаат во смрдената еу....:nesvest:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Треба да се прекинат под итно сите обиди на МК за влез во ЕУ и НАТО ако се јавуваат држави како Гејција И Болварија кои условуваат со менување име,народ и црква.Едноставно да им се каже на бриселските бирократи FUCK OFF.
Примерот со Хрватска е многу добар.Тие не даваат 30 км.(а имаат вкупно 1800 км обала) од нивното море под никоја цена.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Треба, треба да се организираат поново добри протести за преговорите со името како што имаше лани мислам кога беше уапсен Командант Коки....Ама овој пат ако треба и во влада да се влезе и да се сокрши се живо....:toe::pos2::pos2:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не бе немало пропаганда!!!
Зар ние не разбираме што се пише по македонските весници.
От Бугариjа е разрешено да се пише само лошото.
А за бугарите во Пиринска Македониjа не се секираj - никоj не им пречи да си пеат песните, да си казват какви са, да си вадат македонски пасоши.
Ама да знаеш некоj да е побарал?
Немало пропаганда! А кога има избори и Виножито има 3 000 гласа се чудите што е така и гледате като препикани. Ама немало пропаганда :pos2:
Што се пише по македонски весници, ај објасними те молам? Можам да кажам дека Бугарија и многу малку се третира по нашите весници, истите работи се пишуваат и за сите други наши соседи, па на никој не му засмета тоа. Слобода на мислење и на израување ти текнува? Никој не може да ме спречи да си го изразам сопственото мислење, а уште помалку кога знам дека сум во право, што да речеме не е случај во Бугарија. Јас да речеме да живеам во Бугарија, и да сакам да напишам текст за Македонија и за македонскиот народ во кој ќе се декларирам како македонец веднаш ќе бидам или избркан од работа или ќе отидам на распит во полициска станица :uvo:. А за бугарите од Пиринска Македонија не гледам зошто би ваделе македонски пасоши кога вие сте во ЕУ а Македонија не е, а и плус тоа како би се декларирале како Македонци кога уште од мали нозе ги воспитувате дека се Бугари. Еве нека дојде македонска власт во Пиринска Македонија и нека почне да ги употребува вашите методи на асимилација, да видиме дали еден Бугарин ќе остане во Пиринска Македонија, затоа не ми продавај ветар и магла. Они може да се напишат и да се кажат и дека се марсовци, но тоа никогаш нема да го смени фактот дека се Македонци по род и по ген.

Некој ден се надевам кога пораснеш ке разбереш дека историата не се учи от блогове. :toe:
Точно тоа што ти го постирав е официјална македонска историја и јас само таква историја признавам.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.792
Поени од реакции
12.274
Кој си па ти че да ти докажувам било што :toe:Не си придавај толко значение . Разбери тоа е само форум. Избез от филма дека тук водиш некоја геројска битка за македониа против фашистичкиот окупатор.Не е така.
На секое мое прашане ми посочуваш дека имало посебна тема.Истото обаче де види не важи за твоите:) Както и да е
А што ке заклучиш за нас како народ ич ама ич не ме интересура.

ПС Следваштиа пат преди да напишеш нешто во пристап на тнев, поеми воздух, изпуши една цигари оти половината не ти го разбрав :smir:
Пак си го покажуваш лицето. Опседнатоста не се прикрива така лесно, верувам. Па твое право. Интересно, почнуваш на еден начин, а завршуваш на друг.

Ако не те интересира, молам. Не мора да читаш. Впрочем ако не те интересираше, не мораше ниту да ми реплицираш од почеток за фашизмот, ваљда е ова логички.

Факт е дека имате уште таква идеологија, според твоето пишување и пишувањето на вашите офишлс, не се негира така лесно првиот пост.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
За секој е јасно дека ова не е официална позициа.Посочив по горе овој дипломат е нештатен ( без заплата, неофициален ) консулнант на министерството.Един мегу неколко стотици.
Но желанието да се плјука по Бугариа е толкова длбоко вкореноно през 50 југославенство че се получава рефлекс.От првиа си пост ги предвидив 10 страни мажко македонско плјукане.Ништо.То само за това ви бива :smir:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ами дај ми един официален линк да ви ја прочитам официалната историа :toe:
http://www.allbookstores.com/author/Institut_Za_Nacionalna_Istorija_(Skopje_Macedonia).html Епа еве ти некои книги од националниот институт за историја, поофицијална историја од тоа нема да најдеш. Ако можеш потрси некоја од книгиве и ќе дознаеш многу за македонската историја.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ако ја разгледате темава убаво од првиот па до последниот пост ке сватите дека господата чуваши коњољуби татарски копилиња провоцираат цело време.Дека е само провокација кажува и тоа што не одговорија на ниеден аргумент кој беше постиран од македонските членови.Мислам дека крајно безобразно се однесуваат, и поради фактот дека не проценил никој од надлежните дека треба да јадат клоца во смрдливиот татарски чмар предлагам сите сложно да ги ставиме на игноре па нека онанираат сами меѓу себе.А ние имаме што да дискутираме за оваа тема.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
А што очекуваш бе татарчо, да ве поздравуваме за секојдневното негирање и обиди за асимилација? Демек не е тоа официјален став на Бугарската држава викаш, а сите Бугари што сте на форумов сте со иста мисла на овој консултантов. Епа ако некој што е близу до владата го ијавува ова, ако сите вие размислувате на ист начин (со ретки исклучоци) па тогаш кој би можел да е официјален став на таа ваша држава?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.792
Поени од реакции
12.274
Дека е само провокација кажува и тоа што не одговорија на ниеден аргумент кој беше постиран од македонските членови.Мислам дека крајно безобразно се однесуваат, и поради фактот дека не проценил никој од надлежните дека треба да јадат клоца во смрдливиот татарски чмар предлагам сите сложно да ги ставиме на игноре па нека онанираат сами меѓу себе.А ние имаме што да дискутираме за оваа тема.
Па цело време буквално ги молам нешто да дадат како вие што испостиравте на неколку страни -факсимили, текстови, линкови... досега добивам одговор "вие плукате, вие плукате..."

А за безобразно.. некои водат
Напишано од Топорчо
Кој си па ти че да ти докажувам било што :toe:Не си придавај толко значение . Разбери тоа е само форум. Избез от филма дека тук водиш некоја геројска битка за македониа против фашистичкиот окупатор.Не е така.
На секое мое прашане ми посочуваш дека имало посебна тема.Истото обаче де види не важи за твоите:) Както и да е
А што ке заклучиш за нас како народ ич ама ич не ме интересура.

ПС Следваштиа пат преди да напишеш нешто во пристап на тнев, поеми воздух, изпуши една цигари оти половината не ти го разбрав :smir:
Овие зборови за муабет се рачунаат.
Вакви провокации се најмалку добронамерни, посебно што никој не ги тераше да маваат потсмешливи и зајадливи реплики за фашизмот. Затоа и реков, ова е типично...абе без врска се, што да кажам више. Да идам на странски форум и вака да се пенам, прво самиот тоа нема да си го дозволам.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Нај фемци е тоа што:

-ако сме Словени не биваме за Бугарите
-ако сме Антички македонци не биваме за Грците

ја мислам кинези да се ставиме...

п.с. да, незнам каде иде голема буква...може и незнам треба одвоено...

M

Mario Gómez

Гостин
Незнам што им одговарате на татариве, јас абер си неам од татарски јазик...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.792
Поени од реакции
12.274
Во право си, нема потреба.

Назад на темата.

Дали Имаше некоја реакција од нашите експерти на телевизииве? Дали машинеријата на А1 (ќе) донесе гости во студио како што носеше за спомениците, името...? Или ќе помине како ништо да не било. А можеби и тоа е подобро, да се игнорира таа личност и нејзините постапки (иако се од владина институција).

Kajgana Shop

На врв Bottom