Тоше Проески

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
нема замена
едноставно е
Тоше е еден и единствен, на уникатен начин си се проби со труд и маки, имаше уникатен шарм и уникатна популарност
може да се појави некој пеач(ка) и да достигне голема популарност со што повеќето на балканот ќе го(ја) обожаваат ама под услов нмикако да не се споредува со Тоше, зш се што не е оригинално е однапред осудено на пропаст

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Само насловот го читате ? Прашањето е дали некој може да доживее таква популарност.

Јас би рекол дека на добар пат е само Giboni. Али и тој е уште далеку од тоа.
Налет то, со прераната смрт на Тоше неговата полуларност порасна дупло. Факт.

Нешто слично како 2pac во Америка.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Зар некој може да го замени?:uvo:
Читате ли вие? Не да го замени како пејач, човек, целосно како индивидуа - туку во популарноста а убаво се знае како може да се менува популарноста.

Мисирков побарај да се смени насловот. Вака темава ке отиде на добро позната страна.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
А бе друго ве прашувам, кои пејачи се УНИВЕРЗАЛНО популарни (не “само’’ популарни како Цеца што ја спомена некој - мада не сакам да ја навредувам со ваквиот пристап), туку се добри пеајчи кои додаваат нешто повеќе од само да се пејачи, кои инспирираат, претставуват поттик, итн.

Има ли такви?

Дури сега го видов постот на Dark King, исто сме напишале...

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Ме интересира дали дене има пејачи на Балканот (вклучувајќи и во Македонија) кои се приближно популарни и универзално сакани како Тоше?

Доколку не се ни приближно сакани како Тоше, кои потенцијално можат да се развијат во таја насока?

Не сум свесен дека има вакви пеачи, но можеби грешам, па живо ме интересира вашето мислење.
Тоше беше популарен во цела бифша Југославија, значи во која и да било земја да отиднеше беше пречекуван како најголема ѕвезда и сите го сакаа.
Е сега, за да биде некој популарен и да ги обедини луѓето од цела бифша Југославија како Тоше, според мене не може да биде српски или хрватски пејач/ка. Едноставно мислам дека секогаш, колку и да го прифатат во Србија или Хрватска, ќе им смета! Во Македонија кој сака може да се пробие, ние не сме проблемот.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
А бе друго ве прашувам, кои пејачи се УНИВЕРЗАЛНО популарни (не “само’’ популарни како Цеца што ја спомена некој - мада не сакам да ја навредувам со ваквиот пристап), туку се добри пеајчи кои додаваат нешто повеќе од само да се пејачи, кои инспирираат, претставуват поттик, итн.

Има ли такви?
Би си го преформулирал претходниот одговор за да одговара повеќе на прашањево.
И да има, сите ќе го ставаат едно скалило подолу од она што го имаше направено Тоше. Поточно сенката на она што го направи Тоше ќе биде тука уште долго време и поради тоа нема да се дава многу значење на туѓите напредоци, успеси и популарност.
Инаку, мислам дека има многу потенцијални пејачи и пејачки кои би достигнале таква слава, само некако на Балканов музиката губи од значење. Ги нема тие форсирања кои ги имаше порано.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Инаку, мислам дека има многу потенцијални пејачи и пејачки кои би достигнале таква слава...
Е кои се тие???

Кој пејач или бенд ти би сакал да видиш на концерт, кој те инспирира?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Е кои се тие???

Кој пејач или бенд ти би сакал да видиш на концерт, кој те инспирира?
Дефинитивно сакам да ги видам ЕТ, Влатко (Морал) како и Соња (од Операција Триумф)...
Мислам дека овие би биле доста успешни во кариерата (приближно на она што го имаше Тоше) само дококу има кој да ги исфорсира доволно.

П

Паган-др

Гостин
Да ви кажам искрено не знам кој ќе го замени. Да се разбереме да не напаѓате. Знам дека не како човек, туку како ѕвезда. По популарност. За овие од македонската естрада не би типувал на некој, за од балканската не ги знам за да коментирам.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Од Македонија сега засега никој а од Балканските никогаш нема да има некој кој ќе биде целосно прифатен на цел Балкан. Како што кажаа погоре ако е Србин нема да го прифатат Хрватите и обратно. Сепак се појавуваат некои нови пеачи кај нас кои без упадно форсирање и со текот на времето би можеле барем делумно да ја достигнат славата која ја имаше Тоше. Сепак тоа зависи и до човекот. Има многу пеачи со одлични гласовни способности но тоа не е доволно. Треба харизма, однесување и ред други работи кои публиката ги цени и кои всушност ја прават разликата од обичниот пеач до ѕвезда.

S

StormRage

Гостин
Ме интересира дали дене има пејачи на Балканот (вклучувајќи и во Македонија) кои се приближно популарни и универзално сакани како Тоше?

Доколку не се ни приближно сакани како Тоше, кои потенцијално можат да се развијат во таја насока?

Не сум свесен дека има вакви пеачи, но можеби грешам, па живо ме интересира вашето мислење.
Не го сакав како музичар како личност го почитував ама сега ова некако од ко умре се попопуларен е... уште господ не го напрае и тогаш шо имат потреба некој да го заменит??

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ако зборуваме за популарност и харизма мислам дека на најдобар пат (што секако не значи дека ќе стигне барем до половина од мегапопуларноста на Тоше) од македонските пејачи се наоѓа Влатко Лозаноски. Човекот има глас, харизма и е доста популарен меѓу македонската публика. Издаде 4 песни од кои две се закитија со прва награда. Е сега споредбите со Тоше се неминовни поради сличноста на бојата на гласот, меѓутоа надвор од тоа човекот си има квалитетни вокални способности кои се надевам во наредниот период ќе бидат уште посилно и пошироко (надвор од РМ) изразени.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Навистина е тешко да се направи таква проценка кој од моменталните пеачи може да ја достигне барем пола од популарноста што ја имаше Тоше.
Факт е дека никој веќе не може да биде сосема ист како него, никој нема да се роди со исти таков глас, иста таква харизма, иста таква хуманост и човечност. Некој можеби ќе ги поседува сите тие квалитети, ама барем за мене никогаш нема да биде она што беше Тоше.
Некои ги спомнаа Џибони, Чолич- па тие си биле доста популарни во своето време, популарни се и сега, ама мислам дека ја немаат таа ѕвезда што ја имаше Тоше.

Не велам дека никогаш нема да се роди некој што би станал мега ѕвезда како Тоше, меѓутоа за сите оние што го знаевме, слушавме и почитувавмеТоше (или барем поголем дел од нас) самиот тој е превисок критетиум и тешко дека ќе дозволиме некој да го достигне или совлада тој критериум.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Апсолутно никој, таков човек се раѓа еднаш во 100 години. Не верувам дека и некој иде во таа насока туку само пробуваат да копираат и слично.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214

Мисла дека не е коректно зададено прашането.
Тоше бе голем, но бе популарен предимно во земите от поранешна Jугославиjа. Во Бугариjа, Грциjа, Романиjа, Албаниjа и Турциjа тоj бе непознат.
Ако сборим за балканска звезда - според мен това може да биде само некоj грк како Сакис или нешто слично. Може и некоj от Романиjа - техниот шоу бизнис е наjразвиен. От тамо излезоха Озон и Моранди.
Ако сборим за звезда от Западните Балкани /поранешна Jугославиjа/, то е возможно да биде некоj от Босна и Херцеговина - мисла техната музика се харесва во сите земи от поранешната федерациjа.

Kajgana Shop

На врв Bottom