Торенти (официјална тема)

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Како мислиш внимаваш што симнуваш и кога? Што разлика прави ова? А за намера, џабе оти имам..
Симнам 2 филма, тоа се пример 20 гига. Треба вечност да не симнам ништо друго и уште една вечност сидање за да почнам да стигам до ОК сооднос.
Со тапа аплоад ништо не се прави.. (n) Има некоја слична, не толку строга? :D Или уште постојат ли финти, како фејк аплоад и сл? Бугариве оти не задоволуваат.
На замунда или на некој друг бугарски не ти оди фејк уплоадот?
Кај мене без проблем работи на замунда денес му ставив 100гб уплоад :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
А зошто ви е фејк уплоад воопшто? Уште во 2007 кога почнав да симнувам од замунда.нет беше строго, банираа кој брише торенти после симнување, одамна веќе не се замараат со тоа, симнам/бришам и на замунда.се и нет.

• Ми се допаѓа

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.709
Поени од реакции
34.251
Не сме се разбрале, бугариве со торентиве не ме задоволуваат, па прашував за приватни тракери каде услов е да имаш и аплоад. :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Фејк аплоуд е ствар од 2007/08 кога имавме мизерни брзини и лимити. Во моментов имам преку 400 торенти на сид, сите на приватни тракери, додека не ми снема место не ги бришам.

Културно е да вратиш назад бидејќи си земал од некој. Барем јас така размислувам, и поаѓам од тоа дека ако некој е како мене/тебе/уатевер и го брише торентот после симнување, јас/ти/билокој нема да може да го симнеме и да уживаме во тоа.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Фејк аплоуд е ствар од 2007/08 кога имавме мизерни брзини и лимити. Во моментов имам преку 400 торенти на сид, сите на приватни тракери, додека не ми снема место не ги бришам.

Културно е да вратиш назад бидејќи си земал од некој. Барем јас така размислувам, и поаѓам од тоа дека ако некој е како мене/тебе/уатевер и го брише торентот после симнување, јас/ти/билокој нема да може да го симнеме и да уживаме во тоа.
И со фејк уплоад ти пак правиш уплоад само не ја покажува брзината на фејкот него на стандард уплоад што го имаш ти на симнатото(а на ТЛ покажува многу повеке како да имаш поголем уплоад) а јас штом сум на близоо поглем уплоад од 1Mbps немам така да мораш да лажираш х2 или х3 нормално да не претераш ке јадеш бан.
Оптика нема кај мене во Драчево со тој голем уплоад само пак си ограничен на Т-хоме на 400 или 500гб зависи од пакетот.
Кој ги имаш ти приватни тракери а што е подобар од Торентлеечх?
Реално Замунда има подобар распоред од ТL за филмови посебно Блуреј секцијата каде што си е посебна на Замунда, а на ТЛ ти се заедно со блуреј риповите немаш добар преглед.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.709
Поени од реакции
34.251

И со фејк уплоад ти пак правиш уплоад само не ја покажува брзината на фејкот него на стандард уплоад што го имаш ти на симнатото(а на ТЛ покажува многу повеке како да имаш поголем уплоад) а јас штом сум на близоо поглем уплоад од 1Mbps немам така да мораш да лажираш х2 или х3 нормално да не претераш ке јадеш бан.
Оптика нема кај мене во Драчево со тој голем уплоад само пак си ограничен на Т-хоме на 400 или 500гб зависи од пакетот.
Кој ги имаш ти приватни тракери а што е подобар од Торентлеечх?
Реално Замунда има подобар распоред од ТL за филмови посебно Блуреј секцијата каде што си е посебна на Замунда, а на ТЛ ти се заедно со блуреј риповите немаш добар преглед.
Jaс торентиве ги оставам со недели, ништо не ми менува, но Телекабел има мизерен 1mbps upload и едноставно неизводливо е да одржувам ratio.
Torrentleech ми беше одлична, но ме банираа многу брзо, како функционира уште, со покани или?
И како да се одржува таму акаунт, рецимо? Како да дуплирам аплоад?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Jaс торентиве ги оставам со недели, ништо не ми менува, но Телекабел има мизерен 1mbps upload и едноставно неизводливо е да одржувам ratio.
Torrentleech ми беше одлична, но ме банираа многу брзо, како функционира уште, со покани или?
И како да се одржува таму акаунт, рецимо? Како да дуплирам аплоад?
Да со покани, овој ми е последен од 2008 ми е, и прекинав со лажирање да не добијам бан.
Еве денес го симнав Каптаин америка 3.5гб ама уплоад прекина да зима, еве веке 5 саата не прави уплоад ми застана на 700мб.
Чаре да платиш годишно 80 евра и да не се замараш со уплоад симињаш и бришеш одма за Вип немаш никакви правила.
Затоа го чекам Блазинг што има од приватни може има подобри од ТЛ.
Јас сум сеа за сеа задоволен од Замунда, тоа што нема идам на ТЛ или па на rutracker.org доста симињам и од таму.

• Ми се допаѓа
Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Можете да го пробате IPT (IP Torrents). За разлика од TL, се добиваат поени за торенти кои седат на сид, односно се активни, и истите поени се менуваат потоа за аплоуд. Значи доволно е и да ви седат на сид 20-30 мали торенти кои не зафаќаат место а генерираат бонус поени.

Ако начекам покана може да пуштам.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Муабетот е што многу тешко се прави аплоуд на повеќето приватни тракери. Многу брзо ги симнуваат торентите сите и едноставно бројот на сидери е многу поголем од бројот на личери. И шансите дека од тебе ќе влече некој се многу мали... Е сеа има варијанта outside seeding или како се викаше, тоа е кога симињаш торент од друго место и треба да му наместиш тракер од приватниот па курци палци замарање... А тие што даваат поени кога ти се активирани повеќе мали торенти е супер ствар, треба сите да го имаат.

И кај тие што го имаат проблемот што го спомнав погоре, навистина треба да размислат за менување на правилата.
Блејзинг ганс мислам дека ми даде акаунт од торент лич и сигурно ме пцуе пошто ич не го користам. А како да го користам кога имаат многу строги правила.
Ем е присутен проблемот што го спомнав погоре ем за нови членови со мало рејтио имаат некој фриз тајм 16 саати ли не знам за нови торенти, а баш тие се најдобри за симнување бидејќи тогаш најмногу луѓе симнуваат и имаш шанси за аплоуд.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577
@Blazing Guns :cuc:
Страшна помош добив од него за торент лич и еве супер ми иде засега, се прави аплоад зашто да не ама затоа седев до 4 сабајле кога искачаа Game of thrones за да ги симнам одма и после тоа да видиш како на оставен компјутер цел ден стигаше некогаш и над 1,25-1,3 ратио да има. Најчесто беше околу 0,65-0,7 ама е доволно колку да го одржувам акаунтот :). Е сега на она што нема голема побарувачка пример некој постар филм си ги симнувам од друго место за да не си расипам ратио на торент лич ама се што сакам ново обавезно од таму симнувам.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
utorent користите???

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
utorent користите???
читав ама уз брзање дека го кочел симнувањето/прикачувањето. Вистина ова, за тоа да не прашуваш?

иначе да не знаете некој торент сајт со торенти од мааааалце постари игри?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
читав ама уз брзање дека го кочел симнувањето/прикачувањето. Вистина ова, за тоа да не прашуваш?

иначе да не знаете некој торент сајт со торенти од мааааалце постари игри?
Некој пиша дека има подобар од уторент, подобро работел, само немозам да најдам каде беше, да јас користам уторент и не сум задоволен посебно за ТЛ, а штом симнам филм нејке да влече од кај мене после уплоад.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
торент лич и еве супер ми иде засега, се прави аплоад зашто да не ама затоа седев до 4 сабајле кога искачаа Game of thrones за да ги симнам одма и после тоа да видиш како на оставен компјутер цел ден стигаше некогаш и над 1,25-1,3 ратио да има
Браво бе друже. За тебе изгледа, со помош на некоја интернет магија, следниве работи не важат:

• From the time that each new torrent is uploaded to the tracker, there is a period of time that some users must wait before they can download it.
  • This delay in downloading will only affect users with a low ratio, and users with low upload amounts.
Ratio is Belowand/orUpload BelowDelay of
0.50 4.0 GB 16 Hours
0.60 5.0 GB 10.6 Hours
0.70 6.0 GB 5.3 Hours
0.80 7.0 GB 2.6 Hours

Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577
Па вкупно од тоа што сум симнал од ТЛ, а и некој што сум ги начекал актуелни на ТЛ а можам да ги симнам од друго место за да билдам ратио имам направено над 1,5 . Кога имаш голем ратио не чекаш за симнување нити пак потоа за аплоад.

Kajgana Shop

На врв Bottom