Торенти (официјална тема)

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.182
Поени од реакции
8.260
Го покани човеков и го банираа инстант?
Да рок од 5-6 дена бан добиваш ако немаш доволно уплоад.
Убаво му кажав ако неможеш да направи тој торент уплоад стај друго,нз што мислеше дека ке ме банираат и мене, па ме тестира :D

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Убаво му кажав ако неможеш да направи тој торент уплоад стај друго,нз што мислеше дека ке ме банираат и мене, па ме тестира :D
Абе заебано е од почеток на приватен тракер. Ако сака некој да остане подолго на тој тракер треба да симнува ствари што имаат доста „личери“ за да направи upload. Финтата е што секој се пали да симне тоа што сака, а ако таквиот торент е постар тешко ќе прави upload и нормално следува бан. Значи стратешки треба да се изигра :)

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
123456 јас ти `солев` памет дека несигурни корисници да не поканувате, врз основа на искуството што сум го имал со такви дебили. Ете ги последиците сега.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Нема врска со најнови торенти пробав кои мислев дека че ги сметни некој ама џабе .
Кажав и претходно ништо не ми смета uploado имам 10мбпс upload. Ама сето то џабе ко не seed уваше иначе за тие 5дена над 100ГБ че качев.
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 13:46 ---
123456 јас ти `солев` памет дека несигурни корисници да не поканувате, врз основа на искуството што сум го имал со такви дебили. Ете ги последиците сега.
А ти пази кој кого нарекуваш дебил не се прај многу паметен
На форум многу ги има такви ко тебе

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Некој предлог за подобро сидување на torrentleech ? Бар сега кога имам 600 гига од Т-Хоум тоа можам да го правам, али не знам како, откога ќе се симне торентот го оставам да стои, али слабо некако иде аплоадот, да не треба нешто посебно подесување во utorrent и слично ?
Е ова е причината зошто јас ги мразам моментално приватните тракери. Мислам, не се они криви, се си е во ред тоа да се бара солидно ratio итн ама не може бе во нашава земја каде што повеќето интернет провајдери даваат 10 пати побрз даунлоуд од аплоуд, месечни лимити итн. да се очекува од нас да имаме солидно ratio. А па да не праиме муабет ако не симнуваш нови торенти, и ги симнуваш оние кои што немаат личери... ќе сидаш на стап. Не можеме да се споредиме со другите држави каде што најчесто интернетот е flat (еднаква брзина на даунлоуд и аплоуд). Се додека не почнат провајдериве да даваат поголеми аплоуд брзини, јас нема да се замарам со приватни тракери. Long live ThePirateBay and the file hosting service sites.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Е ова е причината зошто јас ги мразам моментално приватните тракери. Мислам, не се они криви, се си е во ред тоа да се бара солидно ratio итн ама не може бе во нашава земја каде што повеќето интернет провајдери даваат 10 пати побрз даунлоуд од аплоуд, месечни лимити итн. да се очекува од нас да имаме солидно ratio. А па да не праиме муабет ако не симнуваш нови торенти, и ги симнуваш оние кои што немаат личери... ќе сидаш на стап. Не можеме да се споредиме со другите држави каде што најчесто интернетот е flat (еднаква брзина на даунлоуд и аплоуд). Се додека не почнат провајдериве да даваат поголеми аплоуд брзини, јас нема да се замарам со приватни тракери. Long live ThePirateBay and the file hosting service sites.
Друже јас сум на 6-7 приватни тракери и на сите имам ratio од 1.5 па нагоре (10, 13, 4...). Муабетот е што може да се направи ако се сака. А ти сакаш да ми кажеш, и да се оправдаш себеси дека ти е топ што си симнал торентче от TPB, ти се симнало и среќен и весел му викаш Remove torrent. Во меѓувреме некој друг „грев“ се закачил да го симне торентот, ти го кинеш и он со прстот во уста. Не е фер ти да го симнеш торентот и да си задоволен со тоа а да не вратиш нешто назад. Нека го бе на 10KB/s, нека ти стои торентот, што ти смета? Со 10 нема да ти направи многу трошок кај тебе на провајдер, а на некој ќе му заврши работа, макар симињал и 2 недели. Јас сум чекал по месец дена за торент, ама сум го симнал. Финтата со проватните тракери е што повеќето имаат бонус поени за држење сид, тие ги мењаш за upload и можеш да се одржаваш. Некаде можеш да смениш и за VIP статус за да не ти брои download.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Друже јас сум на 6-7 приватни тракери и на сите имам ratio од 1.5 па нагоре (10, 13, 4...). Муабетот е што може да се направи ако се сака. А ти сакаш да ми кажеш, и да се оправдаш себеси дека ти е топ што си симнал торентче от TPB, ти се симнало и среќен и весел му викаш Remove torrent. Во меѓувреме некој друг „грев“ се закачил да го симне торентот, ти го кинеш и он со прстот во уста. Не е фер ти да го симнеш торентот и да си задоволен со тоа а да не вратиш нешто назад. Нека го бе на 10KB/s, нека ти стои торентот, што ти смета? Со 10 нема да ти направи многу трошок кај тебе на провајдер, а на некој ќе му заврши работа, макар симињал и 2 недели. Јас сум чекал по месец дена за торент, ама сум го симнал. Финтата со проватните тракери е што повеќето имаат бонус поени за држење сид, тие ги мењаш за upload и можеш да се одржаваш. Некаде можеш да смениш и за VIP статус за да не ти брои download.
Значи да се разбереме... ако се сака може да се завршат и 5 факултета... не е муабетот сака не сака туку муабетот е соодносот на потрошено време и корист.
Кој рече дека ги бришам торентите? Постари торенти што симињам ги бришам пошо најчесто имаат многу сидери а малце личери => нема потреба од сидање. Нови торенти кои што имаат многу сидери и личери ги оставам да сидаат.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
отвара ли кај вас bit-hdtv.com да не сум баниран ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
отвара ли кај вас bit-hdtv.com да не сум баниран ?
Немам акаунт на тој тракер ама нешто прочитав дека им бил нападнат сајтот (DDOS демек). Ако е тоа ќе го оправат и ќе се вратат, не дај боже да го имаат скинато америве со тие нивните закони. Сепак земи го со резерва коментаров.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Знае ли некој на кој тракер се активни групиве?

- MYCEL
- PyS
- PsyCZ
- UPE
- gEm
- FALCON

Рипуваат psy-trance. И по можност да ми даде покана за тој тракер :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Користел некој бесплатни seedboxes? Ако сте нашле нешто добро, препорачајте.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Користел некој бесплатни seedboxes? Ако сте нашле нешто добро, препорачајте.
Јас сум користел од http://pulsedmedia.com/free-seedbox.php
Jас би ти рекол дека подобро домашна конекција ќе користам отколку вакви шит срања. Никој не ти дава добра работа бесплатно. Остави тоа што скинав нерви од молење, правење. Едностанво не ти се исплаќа.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Некој уплоадирал последно време торент на пиратебај? Редам торент ми го бришат и јусерот и торентот во рок од 5 мин. Што може да биде проблемот?

Kajgana Shop

На врв Bottom