Торенти (официјална тема)

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Во тоа што замунда не е добар торент сајт.:wink:

Ама пак овие тракери не се за сите, правилата се строги.
Зошто замунда не е добар торент трекер?

Член од
7 март 2009
Мислења
1.162
Поени од реакции
828
BtJunkie,Isohunt,KickassTorrents,а една интернет страна која ги обединува сите овие а и повеќе е www.torrents.to .Порано највеќе ги користев потонатите Piratebay и Mininova,но сега откога го окркаа стапот и послужија како пример за заплашување,тотално ги баталив.Исто така го користам и Zamunda.NET,имам профил таму,сега веќе не даваат поради преголем интерес,за оваа страна можам само пофални зборови и како репер комотно може да им послужи на останатите.Поздрав! :smir:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.908
Поени од реакции
8.280
nanoset.net-не бара регистрирање за да можеш да симињаш

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Давам iptorrent покана за некој добар тракер.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
BtJunkie,Isohunt,KickassTorrents,а една интернет страна која ги обединува сите овие а и повеќе е www.torrents.to .Порано највеќе ги користев потонатите Piratebay и Mininova,но сега откога го окркаа стапот и послужија како пример за заплашување,тотално ги баталив.Исто така го користам и Zamunda.NET,имам профил таму,сега веќе не даваат поради преголем интерес,за оваа страна можам само пофални зборови и како репер комотно може да им послужи на останатите.Поздрав! :smir:
Голема предност е што сите торенти се тестирани.
Значи, пред се за игрите зборам, нема некоја игра да се најде без да е тестирана и да работи ЦЕЛОСНО.

Освен мал превид со Assassins Creed 2, некој ја аплоадираше, али ја тргнаа одма. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не знам што се радуваш - 300 гига е лимитот на најјакиот трипл пакет од оптиката. Јас се израдував и сакав да земам, али јеби га...300 гига на 40/40 брзина не ми е некако...доволно. :)
За година дена ке има и од другите праовајдери отпика сигурно они че дадат подобри пакети заради конкуренција. 300 гига се малце, али ќе можеш барем некои 20/30 гб да аплоадираш најмалце на месец, вака ни 5гб не можам заради мизерната брзина.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Што ви е какви малце 300 гига, плус ако ги надминеш ти паѓа брзината на 1 мегабит.

И само во HD филмови да гледаш пак нема да надминеш, освен ако мислиш бизнис да правиш.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Што ви е какви малце 300 гига, плус ако ги надминеш ти паѓа брзината на 1 мегабит.

И само во HD филмови да гледаш пак нема да надминеш, освен ако мислиш бизнис да правиш.
Ама не збориме за симнување само, ваљда и аплоуд се брои. Јас на сегашниов нет (10 мегабитен до 20-30 гига) после 4 мегабитен до 100...кога пуштив макс аплоуд и искочија јаки филмови, успеав за 10-14 дена да ги надминам 100те.
Не па кога би имал 40 мегабита up и down, лудница. Многу пати сум симнувал торенти со 1 сидер само и 1 личер (јас ^-^), а идело со 200-300 кбп/с - сакам и јас да враќам на заедницата на тој начин. :)

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Тоа е и целта на торентите. Да даваш (сидаш) тоа што си го симнал. Тој што не дава да се банира.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Ама не збориме за симнување само, ваљда и аплоуд се брои. Јас на сегашниов нет (10 мегабитен до 20-30 гига) после 4 мегабитен до 100...кога пуштив макс аплоуд и искочија јаки филмови, успеав за 10-14 дена да ги надминам 100те.
Не па кога би имал 40 мегабита up и down, лудница. Многу пати сум симнувал торенти со 1 сидер само и 1 личер (јас ^-^), а идело со 200-300 кбп/с - сакам и јас да враќам на заедницата на тој начин. :)
Да тоа те сваќам, пример на клиентот стави да стига секој торент до 3 ратио.

Сега со 768 кила ми е по 12 саата дневно нонстоп аплоад.

Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
Torrentz & Zamunda.. најдобри според мене!

Kajgana Shop

На врв Bottom