јас не би купувал ништо од топ шоп, имам претрага правено за многу производи и увидов дека тие со најмал рејтинг и што не се трошат многу ги рекламираат и нудат кај нас како најпрактични/ правило број 1, никогаш не верувај на она што најмногу се рекламира, тука нешто не штима, ако чинеше немаше секој месец да ми се јавуваат на фиксен од дормео и топ шоп по пола саат да напнуваат со понуди и предлози сосила да купам
За соковник онај на витамикс мислам дека е квалитетен, со таа опцијата за побавна екстракција со мала брзина да не се уништат витамините
Јас пред 5 години купив амерички бревил марка, тој беше најквалитетен спрема 2 месечното онлајн истражување што го направив, 2 брзини 850 вати, Искрено 2 пати повеќе кошташе достава и царина од самиот производ, за на крај арно брат ми ме предупреди да не го вклучам в штекер оти башка струја имаме, Ај па после порачвај пак од америка конвертор на струја 2000 вати пошто мора да е барем со двојна поголема моќност, па нема достава или прескапа е оти тежи 15 - 20кг, па препуштај кај роднини во австралија па тие тука, значи се мора кај мене да се искомплексира, нема прости работи,и ај на крајот 20тина пати напрајв сок, и тоа беше, морам да признаам дека ептен е квалитетен бревил скрос го цеди сокот макар и од тврдо како цвекло и моркови, миењето расклопување еден куп делови сушење е чиста досада. ене го сега така бери прашина со конверторот, како и 1000 други производи што ги имам порачано, кај мене свако чудо за три дана
Предлог ако купвате соковник барајте некој поквалитетен со бавна екстракција по можност, оти протекува сокот и не го цедат целосно овошјето и зеленчукот, во нив спаѓа на јек ла лејн, ако сте запнале во топ шоп купете го тој блендерот што го рекламираат, оти останваат сите хранливи продукти, само си додавате вода ако преферирате потечно како сок наместо смути, јас имам филипс блендер ама не го бива, голем е садот а мали ножината за блендање