С
Сатори
Гостин
~*~
Но во животот не е возможно секогаш да правиме шах-мат, се случува и некој нас да ни ја земе кралицата и да ни го бутне кралот.
Затоа додека бев помлада, постојано плачев, се лутев, викав кога нешто не излегуваше така јас како што сакав, бев депресивна, фрустрирана ...
Потоа сфатив дека од тие битки што ги губам учам повеќе од тие што ги добивам, а искуството е важно во животот и во секоја наредна битка која ќе се одлучиме да ја водиме или некој ќе не турне во неа.
Секогаш мораме да знаеме до каде можеме да летаме за падот да не не убие. :angelcic:
Јас сум типичен пример за личност која сака секогаш да е во право и секогаш се да биде по мое, да се доминира во секоја можна веројатна ситуација.Барав, барав слична тема, ама ќе да нема.
Неодамна, негде порчитав: „Важно е да се научи како се паѓа“.
Ова се однесува на луѓето кои не можат да се сносат со проблемите, луѓето кои се научени само да победуваат и да бидат на врвот..
Кога нешто лошо им се дешава, тие ептен запаѓаат во депресии, ептен се разочаруваат од животот, и мислат дека нивното „паѓање“ да речам, е крај на светот.
Според вас, значи, вие, како гледате на проблемите кои ги носи животот?
Како губите?Дали се повлекувате во самите себеси и на некој начин почнувате да тоните, исчезнувате, паѓате во депреси или пак сметате дека сте доволно јаки и не го прифаќате и признавате поразот?
Дали поразот ве ослабува, ве опаѓа или пак ве прави појаки?
Но во животот не е возможно секогаш да правиме шах-мат, се случува и некој нас да ни ја земе кралицата и да ни го бутне кралот.
Затоа додека бев помлада, постојано плачев, се лутев, викав кога нешто не излегуваше така јас како што сакав, бев депресивна, фрустрирана ...
Потоа сфатив дека од тие битки што ги губам учам повеќе од тие што ги добивам, а искуството е важно во животот и во секоја наредна битка која ќе се одлучиме да ја водиме или некој ќе не турне во неа.
Секогаш мораме да знаеме до каде можеме да летаме за падот да не не убие. :angelcic: