Тетоважи

Романтичар

Се хранам масно и навивам гласно!
Член од
10 јануари 2006
Мислења
125
Поени од реакции
0
Малку навивачки тетоважи:

Сајт со огромен број на навивачки тетоважи: www.fussball-tattoos.de.

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
немам ништо против али да не се претера , сакав да ставам тетоважа пред некоја година али ..... , може пак ќе ми прдне некогаш па ќе стаам ама само една мала на глужд , иако имам слушано дека болката таму додека се тетовираш е големичка , ама слатка

OrTacE

мангуп
Член од
28 мај 2006
Мислења
628
Поени од реакции
5
многу сакам тетоважа ама пусто никако да соберам пари и да најдам некој кој би се нафатил да ми ја направи таа што ја сакам, ама здравје сега да соберам некој динар и ке одам до кај мало само него му ја немам покажано, валда ке се нафати у пм.

Член од
13 април 2006
Мислења
7
Поени од реакции
0
Boogi, aj ako sakash kazi mi samo kade e studioto vashe u Kumanovo?!!!

thx :)

Член од
1 јули 2006
Мислења
86
Поени од реакции
5
...imam edna na grbot pred 2-3 nedeli ja kladov -krilca angelski...sega sum :angel1: :devil3: ...

LaDy D

All or Nothing
Член од
15 јуни 2006
Мислења
215
Поени од реакции
0
Bi stavila nekoju malecku i slatku tetovazichku na nekoj poskrien del:locked:

MoNa`

Do you believe in perfection ?
Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
KOga sme kaj tetovazite citav nesto prege pa eve da vidite i vie.:)

Големите тетоважи на слабинскиот дел на грбот може да бидат проблем со тоа што на жените ќе им се појават проблеми при породувањето, бидејќи лекарите поради тетоважата ќе имаат проблеми при ставањето на епидуралната анестезија, пишува германскиот весник Arzte Zeitung, наведува една американска студија.
Тетоважите најчесто се аплицираат на долниот дел од грбот, точно таму каде што докторите треба да ја воведат епидуралната инекција.
Ставањето на анестезијата преку подрачјето на кое се наоѓа тетоважата доведува до ризик за преносување на алергенси или отровни пигменти во длабоките слоеви.
Познато е дека не смее да се стави инекција на полето на апликацијата на тетоважата бидејќи со тоа ја набиваме длабоко во месото.
Препорака на оваа студија беше порака до лекарите, доколку жената има тетоважа, никако да не се користи инекција од таков тип, туку да се употребуваат други методи на анестезија.

D

DJ_DEXTER

Гостин
Што знам .Немам ставено тетоважа. Тетовирањето трае 10 минути а потоа цел живот ќе ја носиш тетоважата. Треба добро да се размисли. Лично сега за сега не би ставал тетоважа.

Нате

УџУџУ
Член од
7 јуни 2006
Мислења
159
Поени од реакции
0
Ги обожавам тетоважите, сакам да ставам ама насакам од трајните. Привремена може.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Ja sakam da si stavam na noga ama majka mi ke me skalpira!!

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Имам тетоважа на грбот во вид на змеј:baeh:

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Mi se dopagaat tetovazite, no ne bi stavila na mene trajna zatoa sto mislam deka brgu ke mi zdosadi i potoa ke se kaam sto sum ja stavila.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
да можам одма ке си ставам .. најмного сакам тетоважа на цел грб .. Некоја голема огромна змија . тоа ми е сон па сега ке видиме дали ке се исполни

Kajgana Shop

На врв Bottom