Еми немам некој голем стаж али иам што да се „пофалам“ и сум бил во случки кои вредат да се споменат...
Последна што ми била (бидејќи и годините ме осериозија веќе) беше со Вардар - Пелистер..
Малце после стоковна куќа мост накај влада у кола ние накај утакмица и гледам како на колава до нас еден шкон пробува да го дрпне знамето од Вардар. Искача шоферот, искачам ја бега љопчето нака стоковна мост го бркам со флаша скопско ( подоцна и го промашив со таа). Се стигнавме некако падна ќофтање изеде момакот нога во ребро, неколку бокса, да бидам фер немаше добар погодок во суратот или носот. После неколку секунди ете ме ја бегам накај влада од стоковна зашто ме брка (пази) забраден муџахедина во розова лакосте кошула со водоводна цефка во рака..
ИЗбегав што избегав, налетав на чкембари па те тегнат те гураат, среќа не бев со обележја па се објаснував и се извадив од ситуација некако
Друга ситуација.. се враќаме со другарчево од парк... кога кај уличето после семафорите накај Дебар маало 10 души седнати таму, еден станува и доаѓа да бара упаљач... Другарчево му дава, а он за благодарам му мава бокс.
Како што се наведна другаров му падна ланчето (другиве момци стануваат и тргаат накај нас) ја одам да го извадам за да трчаме, а фраеров наведнат да си го собере ланчето... таков шут му дадов во сурат... абе на нокшир седна. И после сме трчале до грчка амбасада
Усрана ситуација.... средно седиме ја и уште двајца другари после часови а на неколку клупи после нас седат едно 7-8 души и си вртат џокла.
У тоа време еден од другариве беше курназ така малце, па си отиде кај нив и си побара дим.... Си дувна едно димче од џоклата и фино лепо ја фрли на земја и со нога си ја угаси... си се враќа кај нас ко ништо да не било а ние како посрани без зборови гледаме..
Доаѓаат они накај нас да видат што е и до ден денес не ми е јасно како се разбравме со нив за да помине све во лав анд хепинес...
Имав и неколку дешавки каде или како активен или како пасивен учесник сум бил во автобуски „веселби“... во еден бус со број 50
Други дешавки не спомињам од разни причини... дали лични или на други кои биле со мене оправдано нема да бидат наведени.. исто и дешавките со аутобус не се за по форуми