Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
И сега замисли некој да му појде на Матоши од ДПА и да му го скрши носот... И после ќе се правдаат дека важно е КОЈ ПРВ ПОЧНАЛ!?:)
Мистичен?:)
Не, ја мислам најбоље е да му појде и со калашњиков, ратататата :)

И да не одговара, да се правдаат дека било пошто го испровоцирал :)

Најмалку е за оправдување и таква циркузантска провокација, покажување среден прст во парламент, и за тоа треба да има одговорност и санкции, за да не стане секојдневие "ево ти га на" во парламентот.

Мене ме нервира што во претходниот случај целосно се става во заден план тој што го започна прв инцидентот, а настанот опозицијата го фокусира на случувањата кои произлегоа од тој инцидент, притоа во ниеден случај не повикувајќи на одговорност и не посочувајќи го човекот кој прв го започна инцидентот. Не е ли тоа пристрасно и подмукло?

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Не, ја мислам најбоље е да му појде и со калашњиков, ратататата :)

И да не одговара, да се правдаат дека било пошто го испровоцирал :)

Најмалку е за оправдување и таква циркузантска провокација, покажување среден прст во парламент, и за тоа треба да има одговорност и санкции, за да не стане секојдневие "ево ти га на" во парламентот.

Мене ме нервира што во претходниот случај целосно се става во заден план тој што го започна прв инцидентот, а настанот опозицијата го фокусира на случувањата кои произлегоа од тој инцидент, притоа во ниеден случај не повикувајќи на одговорност и не посочувајќи го човекот кој прв го започна инцидентот. Не е ли тоа пристрасно и подмукло?
Знаеш каде е разликата, Мистичен? Во тоа што потегот од Дураку никој не се обиде да го оправда или да го сокрие... За разлика од многуте работи што се случуваа после тоа... Затоа велам дека во случајов пристрасност повеќе имаше кај ДПМНЕ и ДПА...
А подмуклото кај СДСМ го гледам во тоа што повторно се обидоа да профитираат на политички план... Тоа веќе во навика им влезе!

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Strumiks ubavo si prasa sto bidna so anketnata komisija.. eve se im se dade sega i prosto nozinstvo i mnozinstvo v komisijata.. i na kraj sto ke bide??kakov zaklucok ocekuvas od komisijata strelce?? intel???
Dali toa strancive budno go sledat??
Dali ke ima logicno pliticko opravduvanje ako komisijata gi obvini samo taci i DPA mozebi i spikerot a pritoa gi zaboravi uckive i SDS-to?
Dali mislis deka gorenavedeniot zaklucok ke dprinese za ocenkata na politickata zrelost na drzavava , osobeno na opozicijata?
Dali mislis deka toa nema da ima refleks i na SDS dokolku bide izglasan takov zklucok so ogled deka ete neli vo idnina planiraat i tie da pravat vlada?
Dali mislis deka i toj zaklucok SDS nema da se obide da go iskoristi vo potencijalni poeni ??
Dali mislis deka narodot ke go gltne takviot zaklucok??
ne moras ni na forumov da odgovaras odgovori si gi samiot sebe si ovie prasanja i ke vidis zosto SDS nema da dobie uste eden mandat.. ke vidis i samiot deka SDS i DUI osven kocenjeto na progresot na RM ne se sposobni za apsolutno nisto...za zal na site nas.

I ne popuvaj tuka prbuval da pravda ili ne.. sto ima da se pravda napadna idiotot pred cela javnost.. i sega za posledicite od napadatot ke se krsat kopja??? za dve pcovki nasproti fizicki napad i toa nadvor od sobraniska sala??? ajde smesni ste .. samo ete toa go velam za zal site ke ispastame a vie pri oci slepi :(

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Во крајна линија, и не е толку битно кој почнал и зошто почнал.
Факт е дека заради нечии пиздења јадеме крапот од западниве фаци.
И таа анкетна комисија би требало сега да излезе со заклучоци и осуда на инцидентите во и околу Собранието, и со тоа да си обелиме образот колку - толку.
А би требало да се испоапсат сите оние кои сакале со оружје да влезат во Собранието...Знаете...тоа е обид за државен удар, атак на една од институциите... И да се затворат на подолго време, согласно со законите.
А колку што ми е познато, НИЕДНА политичка партија тоа нити го спомна, нити го осуди.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Dali ke ima logicno pliticko opravduvanje ako komisijata gi obvini samo taci i DPA mozebi i spikerot a pritoa gi zaboravi uckive i SDS-to?
(
На првото прашање одговорот е ДА, а на второто НЕ!
На останатите прашања нема ’ако’ и не можам да ти одговорам... Ги поставуваш како да е веќе донесена одлука... Полека, комисијата има рок од 7 дена за да го достави извештајот и да почекаме на него...

Ајде да видиш како изгледа со иста реторика... Еве ти кажи... Тогаш кога комисијата ќе утврди дека освен Дураку на говорница, и Зам. Министер тепал пратеници по ходници, дали тоа ќе има последици по Македонија? Дали тоа ќе има последици по ДПНЕ-то и по војводите од ДПА? итн. итн.
Затоа велам, полека со заклучоците... Да почекаме прво извештајот да стигне!

I ne popuvaj tuka prbuval da pravda ili ne...(
Со тие куршуми, не... Никој овде не попува, туку само си го кажуваме тоа што го мислиме... И без нервози! : )

А би требало да се испоапсат сите оние кои сакале со оружје да влезат во Собранието...Знаете...тоа е обид за државен удар, атак на една од институциите... И да се затворат на подолго време, согласно со законите.
А колку што ми е познато, НИЕДНА политичка партија тоа нити го спомна, нити го осуди.
За неспомнувањето и неосудувањето си сосема во право... а за тоа што не се апсат тие луѓе, се знае каде треба да се лоцира одговорноста!

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
На сослушувањата од анкетната комисија, сите кои го виделе инцидентот (учествувале, пратеници кои биле присутни, а и од обезбедување) рекоа следно:

Вејсели беше силно стегнат на вратот, Матоши само му ја тргнал раката на тој (заборавив како се викаше) и го тргнал настрана, оној со капчето скокнал да се тепа, ама го тргнале од обезбедувањето при што еден од нив настрадал од ударот кој го спречил.

Теута била само фатена за раката, при вжештен дијалог. Кога од обезбедување заприметиле, само застанале меѓу нив.

Денес мислам дека ќе има уште, вчера се даваа на собранискиот канал, сите што ги сослушуваа.

Според мене, Дуи е крив за цела ситуација, теута не беше чепната, само фатена за рака. Ама добро потсетете се на таа госпоѓата кога бучко требаше да му го земаат имунитетот, мислам дека неа повеќе ја „здоболи“. Имаше и слики и видео каква беше ситуацијата таму. Еден ја држеше вратата (за да не дојде обезбедување ваљда).

Сетете се дека СДСМ и Дуи ништо не кажаа за кој почна, и кој е крив за тоа. Сега се си излегува.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Тачи без почит
И покрај официјалната одлука Собранието да не работи поради трагичната смрт на Тоше Проески, претседателот на ДПА и пратеник Мендух Тачи вчера инсистираше да даде исказ пред Анкетната Комисија за собраниските тепачки.
- СДСМ решиле да ја прекинат седницата, а не Собранието. Ниту јас, ниту членот на ДПА нема повеќе да дојдеме на Комисија, се закани Тачи и ја напушти собраниската сала, откако Андов одби да го ислуша.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Тачи без почит
И покрај официјалната одлука Собранието да не работи поради трагичната смрт на Тоше Проески, претседателот на ДПА и пратеник Мендух Тачи вчера инсистираше да даде исказ пред Анкетната Комисија за собраниските тепачки.
- СДСМ решиле да ја прекинат седницата, а не Собранието. Ниту јас, ниту членот на ДПА нема повеќе да дојдеме на Комисија, се закани Тачи и ја напушти собраниската сала, откако Андов одби да го ислуша.
Ако е вистина секаков коментар е излишен!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=DE0DB8951AC6C442B5381DA9B5026035
Bace Stole pa uste i go razbiral.
АНКЕТНА КОМИСИЈА

Со или без ДПА?!

Неизвесно е дали ДПА ќе продолжи да учествува во работата на Анкетната комисија за утврдување на виновниците за септемвриските тепачки во Собранието. Нивниот лидер Мендух Тачи завчера најави дека ќе го повлече членот на ДПА од Комисијата бидејќи не му беше дадена можност да сведочи, откако Собранието ја прекина работата поради трагичната смрт на пејачот Тоше Проески. Бесим Догани, потпретседател на Собранието од редовите на ДПА, вчера ни изјави дека се уште не одлучиле дали и натаму ќе учествуваат во работата на собраниското тело.
Првиот човек на комисијата Стојан Андов, пак, е убеден дека Тачи ќе се премисли и нема да го повлече својот член, како и дека самиот ќе сведочи пред комисијата, кон која "досега се однесувал максимално коректно".
- Ја разбирам неговата реакција бидејќи Комисијата досега два пати го извиси, а тој е многу зафатен. Завчера откажа патување за да сведочи, но се случи трагичниот настан со Проески, вели Андов. Комисијата денеска ќе продолжи со работа, а доколку Тачи не е во можност да дојде, ќе бидат ислушани други сведоци. И од коалициониот партнер ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека Тачи ја дал изјавата во афект и дека ДПА нема да се откаже од утврдување на одговорноста за инцидентите. Комисијата треба да изготви Извештај за инцидентите заклучно со петок, но поради големиот број сведоци, нејзиниот мандат најверојатно ќе биде продолжен.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Тачи без почит
Ова си можел да го ставиш и на топикот “Македонски или албански партнер во власта?“
Таму каде што најмногу гласови доби опцијата ’ДПМНЕ + ДПА’!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Kade i da go stavis nema da dobies odgovor od podrzuvacite na likot i deloto na Taci, koi na kongresot na DPMNE mu skandiraa Taci-vojvoda.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Strumiks ubavo si prasa sto bidna so anketnata komisija.. eve se im se dade sega i prosto nozinstvo i mnozinstvo v komisijata.. i na kraj sto ke bide??kakov zaklucok ocekuvas od komisijata strelce?? intel???
Dali mislis deka gorenavedeniot zaklucok ke dprinese za ocenkata na politickata zrelost na drzavava , osobeno na opozicijata?
Dali mislis deka toa nema da ima refleks i na SDS dokolku bide izglasan takov zklucok so ogled deka ete neli vo idnina planiraat i tie da pravat vlada?
Dali mislis deka i toj zaklucok SDS nema da se obide da go iskoristi vo potencijalni poeni ??
Dali mislis deka narodot ke go gltne takviot zaklucok??
ne moras ni na forumov da odgovaras odgovori si gi samiot sebe si ovie prasanja i ke vidis zosto SDS nema da dobie uste eden mandat.. ke vidis i samiot deka SDS i DUI osven kocenjeto na progresot na RM ne se sposobni za apsolutno nisto...za zal na site nas.

I ne popuvaj tuka prbuval da pravda ili ne.. sto ima da se pravda napadna idiotot pred cela javnost.. i sega za posledicite od napadatot ke se krsat kopja??? za dve pcovki nasproti fizicki napad i toa nadvor od sobraniska sala??? ajde smesni ste .. samo ete toa go velam za zal site ke ispastame a vie pri oci slepi :(
На сослушувањата од анкетната комисија, сите кои го виделе инцидентот (учествувале, пратеници кои биле присутни, а и од обезбедување) рекоа следно:

Вејсели беше силно стегнат на вратот, Матоши само му ја тргнал раката на тој (заборавив како се викаше) и го тргнал настрана, оној со капчето скокнал да се тепа, ама го тргнале од обезбедувањето при што еден од нив настрадал од ударот кој го спречил.

Теута била само фатена за раката, при вжештен дијалог. Кога од обезбедување заприметиле, само застанале меѓу нив.

Денес мислам дека ќе има уште, вчера се даваа на собранискиот канал, сите што ги сослушуваа.

Според мене, Дуи е крив за цела ситуација, теута не беше чепната, само фатена за рака. Ама добро потсетете се на таа госпоѓата кога бучко требаше да му го земаат имунитетот, мислам дека неа повеќе ја „здоболи“. Имаше и слики и видео каква беше ситуацијата таму. Еден ја држеше вратата (за да не дојде обезбедување ваљда).

Сетете се дека СДСМ и Дуи ништо не кажаа за кој почна, и кој е крив за тоа. Сега се си излегува.
Oдговор за сите погоре:
-Ако сакаш некоја работа да не биде завршена како што треба тогаш формирај "Анкетна комисија".

Kade i da go stavis nema da dobies odgovor od podrzuvacite na likot i deloto na Taci, koi na kongresot na DPMNE mu skandiraa Taci-vojvoda.
Реалноста говори дека СДСМ први скандираа : -Аљи-партија-омладина-акција!

Kajgana Shop

На врв Bottom